Всякакви въпроси относно пералнята - тема 11

• 36 826
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
Момичета с 4- та серия Бош, пералните ви удължават ли времето на програмата?
В началото се случваше с две от програмите, сега с всички, които ползвам- отива по 30 минути отгоре.
Не предозирам със сигурност.
Много ме изнервя това дебнене кога ще свърши програмата, особено ако трябва да излизам, а не обичам да стоят дрехите вътре.
С търсачката ми излезе за това преизчисляване и увеличаване на програмата в стари теми, май е нормално за серията и марката.

# 616
Странно, при моето АЕГ преизчисляването е винаги само надолу. започва от максимума и слиза с течение на цикъла.

# 617
Странно, при моето АЕГ преизчисляването е винаги само надолу. започва от максимума и слиза с течение на цикъла.
И при мен е така .

# 618
При моето Миле времето е винаги точно толкова, колкото първоначално изписва за дадената програма - много ме кефи! Старата ми пералня преизчисляваше и удължаваше с около 10 минути.

# 619
При моето Миле времето е винаги точно толкова, колкото първоначално изписва за дадената програма - много ме кефи! Старата ми пералня преизчисляваше и удължаваше с около 10 минути.
И при мен. Удължава (по-скоро спира таймера) единствено на финална центрофуга ако не успее да намести добре дрехите.
Въпрос към тези с twindos - дойде време да го ползвам Joy - настройвам течния перилен препарат спрямо указанията на опаковката милилитри-килограми за максималният капацитет на пералнята ли? Примерно за 8 кг пране 80 мл, от там на сетне тя тегли и взима според теглото на прането.

# 620

Това според мен значи, че понякога пере излишно. И ако е така не е плюс.

# 621

Това според мен значи, че понякога пере излишно. И ако е така не е плюс.
Колкото повече, толкова повече 😜
Въобще не ме притеснява дали ще пере 10-15 минутни повече, а и тъкмо ще е по-добре изпрано. На програма за бяло пране (2:01 ч. при мен) какво по-кратко да искам…
С точността на Миле си планувам времето и знам какво да очаквам, защото и аз обичам веднага след приключване на цикъла да извадя прането.

# 622
  • Велики Преслав
Съгласен съм. Например Whirlpool, намаля ако и дойде кефа и ме дразни. Аз искам да пере точно по-пограма или да увеличи. Например Памук 60⁰ за 2 часа и 20 мин тя превключва на 1ч и 20м. Направо ме влудява.

# 623
Здравейте момичета и момчета! Много четох и съм напълно объркана. Предстои ми смяна на пералнята. Моята честно продължава да служи повече от 25 години. AEG, купувана от Кореком /който го помни този магазин/. Но, трябва да я сменям. Моля да ми препоръчате марка и модел пералня с предно зареждане. Да е около 1000 - 1200лв.

# 624
Четох из старите теми , че имало датчици , които отчитат замърсеност на вода и поради тази причина удължават. Малко не ми се вярва чак такива екстри на гадател.
Снощи една quick mix ми я удължи с поне час, бяха леко замърсени разнородни дрехи.
Като пуснах и две плакнения , щото се бях оляла с праха и три часа за пет парцала.
Другото , което си мисля - причина да е фактът, че променям обороти на центрофуга - обаче ми липсва логика и за това- аз ги намалявам. Но да не би това ми намесване в програмата да дава такова отклонение.

# 625
Четох из старите теми , че имало датчици , които отчитат замърсеност на вода и поради тази причина удължават. Малко не ми се вярва чак такива екстри на гадател.
Снощи една quick mix ми я удължи с поне час, бяха леко замърсени разнородни дрехи.
Като пуснах и две плакнения , щото се бях оляла с праха и три часа за пет парцала.
Другото , което си мисля - причина да е фактът, че променям обороти на центрофуга - обаче ми липсва логика и за това- аз ги намалявам. Но да не би това ми намесване в програмата да дава такова отклонение.
Да не би това да е причината ?
Изплакването ли се удължи или основното пране ?

# 626
Удължи се основното пране, плакненията пусках допълнително, виждайки пяна в остатъчната вода в уплътнението.

# 627
Точно затова не харесвам новите перални, а и всякаква нова техника. Правят си каквото искат, лесно се повреждат.
Открих модела на моята вярна пералня - Vedette VLF 2125 https://classement.com/lave-linge/p/vedette-vlf-2125/2886/. Пере идеално вече дълги години. Има си отделни настройки на центрофугата до 1200 оборота, на температурата през 10 градуса, за 1/2 пране и за допълнително плакнене. И тези неща мога да ги настройвам и регулирам за всяка от програмите, според моето желание. Зная на коя програма долу горе колко време пере и не ми е нужно да цепя секундите.
Лошото е, че се оказа, заключвалката на врата, която я дават и за нашия модел, че не е абсолютно същата, като старата. ММ е купил тази и още една, дано някоя от 2-те да стане.
https://www.delta-elis.com/bg/3-738-%D0%9A%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0% … D%D1%8F_fagor.htm

# 628
  • Велики Преслав
Ако това от снимката е пералнята ви е индезит. Вратичката е като на индезит

Търсете такава ключалка

# 629
Благодаря, но не е Индезит, а Фагор - Vedette VLF 2125. Ключалката от линка я дават и за нашия модел, но ММ каза, че имало малка разлика от старата. Той я взе със себе си, за да сравни на място.

Общи условия

Активация на акаунт