Всякакви въпроси относно пералнята - тема 11

• 36 819
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
  • Велики Преслав
Извинете но вече 20 год ще станат ремонтирвам битова техника и не може да ме кръстите, че не е Индезит.

Това е вашата снимка

Ето го оригинала

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 17:33 от Vasil Vasilev 676271

# 631
При моето Миле времето е винаги точно толкова, колкото първоначално изписва за дадената програма - много ме кефи! Старата ми пералня преизчисляваше и удължаваше с около 10 минути.
И при мен. Удължава (по-скоро спира таймера) единствено на финална центрофуга ако не успее да намести добре дрехите.
Въпрос към тези с twindos - дойде време да го ползвам Joy - настройвам течния перилен препарат спрямо указанията на опаковката милилитри-килограми за максималният капацитет на пералнята ли? Примерно за 8 кг пране 80 мл, от там на сетне тя тегли и взима според теглото на прането.
За twindos настройвате за максимални кг на пералнята. Например на някои течни пише 100мл в таблицата но е за 5кг, а за 8-9 пише +20% т.е.120мл. щом ваша е 8кг вие си въвеждате 120мл а от там тя всеки път си взима различно спрямо зареждането.
Цифрите са примерни.

# 632
Моята миялна Бош, която не е топ модел, имала някакъв датчик за изтичащата вода и плакне докато не стане чиста, та какво чудно има пералня от висок клас да има същия?  А тя си мери и теглото на прането и най-дългото време е за максимален товар (10 кг да кажем), но ако перете 5 кг времето се намалява.

# 633
Удължи се основното пране, плакненията пусках допълнително, виждайки пяна в остатъчната вода в уплътнението.
Mateah,  доколкото си спомням вие закупихте ПМ съвсем скоро.
Като изключим, че не предозиране препарат, ПМ не е претоварена, филтрите на входящия маркуч и този  на дренажната помпа са чисти, налягането на водата е достатъчно/немците и не само го наричат проба с кофата, т. е. откачат маркуча на входящата вода и тестват в кофа/, водата не с завишена мътност поради ремонти по трасето, машината загрява водата-то проблемът не е във вас като задперално устройство, а в машината.
Даже в дадените препоръки от съпорта е мн. по-кратко и гласи:
 " Смятате ли, че пералнята ви се пере твърде дълго или удължава неоснователно времето си?  Проверете подаването на вода и нулирайте устройството.  За да направите това, трябва да изключите пералнята, да изчакате 30 секунди и след това да я включите отново.  След това изберете друга програма.  Ако няма подобрение, трябва да се обадите на техник на bosch
https://www.bosch-home.com/de/service/hilfe-und-unterstuetzung/w … -waescht-zu-lange
Така, че обаждайте на спорта за съдействие.
Не сте изолиран случай, много са като вашият. Успех!

# 634
Извинете но вече 20 год ще станат ремонтирвам битова техника и не може да ме кръстите, че не е Индезит.
Скрит текст:
Това е вашата снимка

Ето го оригинала
Не искам да кръщавам никого, после ще ме караш и № на ризата да ти уцеля. Laughing
На снимката от линка, вратичката е по-различна, а на пералнята е по-скоро като на модел 2115
https://classement.com/lave-linge/p/vedette-vlf-2115/2926/#compare
Не мога да споря дали е копиран модел от Индезит, казаха ми, че е Фагор за Франция. Нали с този въпрос започнах в темата. Честно казано не ме вълнува кой кого е имитирал.  Потърсих история на марката, сега са в  Brandt, може би от там е връзката с Фагор.
Това няма значение за мен, важна ми е ключалката. Потърсих на Индезит, не попаднах на близък модел ключалка.
ММ днес купи 2 - тази, която я дават за нашия модел, но се оказа, че езичето е с около 4-5 мм по-късо и другата, която е за друг модел, но езичето е с необходимата дължина. Та сега от 2-те прави една. Sad
Неприятно е, че пишат артикул за твоя модел, но той не пасва точно.

Едит, вратичката вече е готова, монтирана. Simple Smile С нова ключалка и старото езиче. Оказа се, че една пантичка леееко се е изяла вече с годините и вратичката "увисва" с около 2 мм. Ще внимавам малко повече при затварянето, че Веди си е много качествена пералня и не искам нова. Да е жив и здрав ММ, че се справя добре.

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 18:08 от Diorela

# 635
  • Велики Преслав
Да, но все пак горе съм показал. Едно към едно е вратичката

# 636
Малко безсмислен става разговора, вече е ремонтирана, но все пак. Казах малко по-горе, вратичката е като на другия модел. Не зная защо има такава разлика в този сайт, от който е линка. На мен поне, не ми изглежда същата, но знам ли, може и да греша. Намерих някаква снимка в нета с вратичка като нашата. Ето я.

# 637
  • Велики Преслав
Извинявам се. Да тази от сегашната снимка е Фагор, но горното си е чист Индезит.
 Та браво за ремонта, старите машини винаги са били добри. Аз понеже казах че ми се налага сега да съм с Привилег който е Whirlpool, ако имам съмнение, че ще съкрати пускам бяло в една дърта баба на над 30 години, която пере точно 1,40 на 60 градуса 600 оборота. Последното само не ми допада. На село си вардя един Аристон АВД 169, може би тя  беше от първите с инверторен мотор и електроника, които не съкращаваха. Пере супер, ама е поръждясала, та ще видим дали не мога да сменя ламарината.

# 638
Нещо са сбъркали снимката на модела 2125 в този сайт. Това е друга пералня. Дори и надписа Ведет го няма, а има друг, на друго място. Разликите в моделите 2125 и 2115 са малки - примерно оборотите на центрофугата, клас енергийна ефективност и няма логика корпусът и визията да се различават.

Бях купувала преди години на майка едно индезитче с горно зареждане и пере чудесно. Но ламарината отзад или амортисьорите са позаминали и много се тресе, като центрофугира. 2 майстори каза тези 2 различни неща като причина, та не зная каква е. Но още преди 10  години не успяхме да ги намерим като резервни части, купувана е от магазин за втора употреба, но си беше чистак нова. Много ми се иска да я ремонтирам някак, но без части не става.
А някаква нова, не помня марката си стои в кашона, дори гаранцията й изтече , но никой няма желание да я включи. Simple Smile

# 639
Здравейте. Имам 6 годишна Samsung пералня Slim, 6кг. Работи си, но вече ни е малка и сякаш по-шумна. Спряла съм се на нова, но се колебая между два Slim модела:

1. AEG, 6000 серия

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-AEG-L6SE27SE/p/687532?gclid=Cj0KCQjw-4SLBhCVARIsACrhWLXtLRB75hqHuPJjyCjtlt4T7u3TKMF356IwO6ObvHkSop7sTGDdl1gaApNMEALw_wcB

2. Samsung с Add Wash функция
https://www.technomarket.bg/peralni/samsung-ww70aa626ae-le-09199079

AEG-то превъзхожда с 5г гаранция, но все пак ми се иска да чуя още мнения.
Благодаря

# 640
  • Велики Преслав
Аег-то има много плюсове пред този Самсунг

# 641
Аег-то има много плюсове пред този Самсунг
Може ли по-подробно какво повече дава AEG? И двете са еднакъв ел.клас, еднакво ниво на шум, инверторни мотори.

# 642
  • Велики Преслав
Разбира се

Аег е с барабан с по-голям диаметър, който се държи на 4 рамена, а при самсунг са 3. Това допринася за стабилност.
Програмите и са по-гъвкави. Имате голям избор от обороти и градуси, пракнене и ръчна настройка за интензивност на програмата.

# 643
  • София
Здравейте. Имам 6 годишна Samsung
Скрит текст:
пералня Slim, 6кг. Работи си, но вече ни е малка и сякаш по-шумна. Спряла съм се на нова, но се колебая между два Slim модела:

1. AEG, 6000 серия

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-AEG-L6SE27SE/p/687532?gclid=Cj0KCQjw-4SLBhCVARIsACrhWLXtLRB75hqHuPJjyCjtlt4T7u3TKMF356IwO6ObvHkSop7sTGDdl1gaApNMEALw_wcB

Благодаря
Самсунг с 2 ръце. Имам го почти същия и съм много доволна вече 3-4г. Програмите са с опция да си добавяш или намаляш обороти, температура и плакнения. Ад уоша ми е полезен, защото редовно забравям нещо и добавям после, а еко бабъл функцията наистина изкарва сериозни петна с 1 пране, ползвам я и за бяло пране. Безшумна е и не се "рахожда" при центрофуга". Има програма за самопочистване и индикатор кога да я пуснеш (може и по-рано ако иска, не е проблем).

ПП: показаната е слим, моята не е. Като съвет - купи си модел, който не е слим, ако мястото позволява.

Последна редакция: нд, 10 окт 2021, 13:58 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 644
Здравейте. Имам 6 годишна Samsung пералня Slim, 6кг. Работи си, но вече ни е малка и сякаш по-шумна. Спряла съм се на нова, но се колебая между два Slim модела:

1. AEG, 6000 серия

Благодаря
Аз не виждам ниакъв смисъл да си сменяте пералнята пак със същата малка - и двете са малки. АЕГ-то е 50 литров барабан, за Самсунг не знам. Това, че е за 7 кг, не означава, че барабанът е по-голям от този на настоящата ви пералня. Може просто да е с по-мощен мотор, който да издържа на по-тежки неща, а може и да е със същия...
Можете са си сметнете обема на настоящата, ако не го знаете, по формулата за обем на цилиндър.

Последна редакция: нд, 10 окт 2021, 14:09 от petiaivanov

Общи условия

Активация на акаунт