Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 74

• 49 659
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Разбрах Simple Smile
Под мивката си е класика-кош за боклук,препарати.Ако тези неща си имат друго място,тогава бих сложила тенджери.
Щом чекмеджетата са двойни ,там бих сложила 1 -прибори
2-чаши
3 -чинии
И 4тото от каквото от тези неща ти трябва още място или домакински  фолиа т.н.
 Под фурната бих сложила тенджери и тави,обаче си мисля че и там щеше да е по-удобно с едно главно чекмедже за тенджерите и едно вътрешно за тиганите. И може би там ще е удобно за дъските за рязане.
Горе бих сложила чаши със столче(аз имам много посуда от рода на чинии и чаши),хранителни продукти в кутии и буркани-ориз,брашно ,кафе и т.н.,подправки в кутия,която може да се извади цялата.
Храни за бебето,зърнена закуска.
Ако пък тенджерите и тиганите са под мивката,в това бих сложила други ел уреди.
 Понеже имам допълнителен шкаф до масата за хранене,там държа покривки,подложки,свещи.
В най-горните шкафове,които стигам на пръсти държа допълнителната кухненска хартия,някакви рядко използвани подноси.Моите са повече от половината празни,защото прекалих с размера на кухнята.

# 271
  • Перник
Разбрах Simple Smile
...Моите са повече от половината празни,защото прекалих с размера на кухнята.

И аз имам празни шкафове, но не съм прекалила с размера - таман си ми е Simple Smile

# 272
След години, ще са ви пълни шкафовете, че и няма да ви стига 😬

Съвсем не с излишни сервизи- повярвайте 🙃

# 273
  • sofia
Дами, иска ми се в бъдещото жилище да скрия климатиците по някакъв начин. Виждала съм библиотеки, които в най-горната си част имат шкаф с решетка, предполагам вътре е климатика. Ефективно ли работи по този начин, имате ли информация? Също, ако знаете други начини за скриване, споделете Simple Smile

# 274
Не, не работи ефективно така, много ясно.

# 275
Отгоре на всеки климатик има решетки. Не е случайно, че са сложени решетки, а не е плътен пластмасов капак. Отнякъде климатикът трябва да взема въздух, който да затопли, и след това да го издуха (отдолу).

Същото се отнася и за външното тяло на климатика.

# 276
Дами, иска ми се в бъдещото жилище да скрия климатиците по някакъв начин. Виждала съм библиотеки, които в най-горната си част имат шкаф с решетка, предполагам вътре е климатика. Ефективно ли работи по този начин, имате ли информация? Също, ако знаете други начини за скриване, споделете Simple Smile
Коментирахме в предишната тема, имаше и картинки...
Но според мен и според инженери ТОВК не работи ефективно Hands V

Сега има климатици с "фръц" дизайн, все ще намериш твоето, без до загуби от неефективна работа
Скрит текст:

Този даже е "С ТЕКСТИЛНА ПОВЪРХНОСТ В разнообразни цветове, за всеки стил на интериора"

Има и подови, таванни, с вграден монтаж (в окачен таван, канален климатик)...

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 12 авг 2021, 14:19 от peneva_a

# 277
  • Перник
След години, ще са ви пълни шкафовете, че и няма да ви стига 😬

Съвсем не с излишни сервизи- повярвайте 🙃

Ооо, да Simple Smile Само като се сетя колко неща не съм купувала досега, защото "къде ще го държа?" Stuck Out Tongue Winking Eye

# 278
  • Пловдив
И аз бях така.Имах 3 шкафа и всичко беше едно върху друго.Сега имам страшно много посуда,всичко е в големи чекмеджета разделено на под видове,без затрупване и 30%празни шкафове.Имам големи съмнения дали ще ги запълня, защото имам и голям килер със стилажи към кухнята и много допълнителни шкафове.
 В никакъв случай не се оплаквам.Беше констатация,защото би звучало високопарно  и еснафско на фона на стандартните апартаментни кухни да се оплаквам от много шкафове и плот в къща  Simple Smile

Неслучайно има и климатици за скрит монтаж тип решетка.Най-лесно с касетъчни,може и с канални.

Последна редакция: чт, 12 авг 2021, 14:32 от nelina_london

# 279
Отгоре на всеки климатик има решетки. Не е случайно, че са сложени решетки, а не е плътен пластмасов капак. Отнякъде климатикът трябва да взема въздух, който да затопли, и след това да го издуха (отдолу).

Същото се отнася и за външното тяло на климатика.

Ми, значи решението е много лесно. Библиотеката се прави с решетка отгоре и отпред. Решетни капаци, които да могат да се отварят, при необходимост.

Аз бих изкопирала шкаф-рсфт с плъзгаща се врата решетъчна. Като искам да пусна климатика, плъзгам вратичката и пускам. Като не го ползвам, плъзгам вратичката и скривам.

Най-добре се скрива, разбира се, ако климатикът е duct type (за вграждане).

https://fujielectric.bg/en/inverter-duct-type-air-conditioner-fu … c-rdg54lhtbp.html

Гледам най-новата мода климатици сега са соларните... Simple Smile

Последна редакция: сб, 14 авг 2021, 04:50 от amy_nka

# 280
Остава и да се намери майстор в България, който да "изкопира" и направи нещо от показаните предложения! Иска ми се да го видя този майстор и да му стисна ръката!
В друга тема и по друг повод пуснаха пак онзи лофт, там също климатикът е "скрит" с панел.
http://citybuild.bg/news/unikalen-dizajn-sofijski-apartament/29162

Каквато и кутия да се прави, отгоре и отдолу трябва да е отворено, като отдолу трябва да е така направено, че да могат да се движат жалузите на климатика и да застават дори на 90 градуса, за да духа напред и нагоре. Както и да може да се отваря предният панел, за да може да се отвори климатикът (предният панел), за да се вадят и чистят филтрите. Част от това, което остава по филтрите, ще се натрупва и по решетките на панела (кутията), т.е. и там ще трябва да се чисти, летвичка по летвичка, ако е с решетка от летви. Ако пък е перфориран метален лист, става още по-сложно - отпред ще го забършеш, ама отзад ще е ужас.

# 281
Това е компромис.
Под и пред климатик не трябва да има мебели за да циркулира въздуха.
Всичко друго е половинчато и компромисно решение.

# 282
Момичета, каналният климатик за 2-3 стаен апартамент не е удачен вариант, излиза много скъпо и не си заслужава инвестицията. Ако има и нагревателна секция консумацията на ел.енергия е много висока. Отделно трябва да се намалят таваните за да се скрият въздуховодите. Хич не ми пречат климатиците, нали ме охлаждат цяло лято Simple Smile.

# 283
И без това хората правят окачени тавани... Поне да им скриват климатиците... Joy

# 284
Естетически обикновените климатици не ме дразнят. Само каналите не ми харесват.
Виж, тези каналните, които съм виждала в хотели в чужбина, хич не ми харесват. Въпрос на личен вкус.

Общи условия

Активация на акаунт