Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 74

• 49 651
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
Както казах, попълва се със силикон, а след това може и да се боядисват, ако желаете. На майсторите не им се занимава.

# 241
  • Пловдив
Да и на вътрешните ъгли сме без капачки.Там ММ е фугирал.На 2-3 места фугира някакви процепи отгоре по 1мм,но аз го спрях,защото фугираното се чисти по-трудно.При по-криви стени ще е по-добре с клипсове през по-малки разстояния.МДФ первазите не са чак толкова твърди.Пак си се огъват,естествено, но не колкото пвц первазите.

# 242
  • пустинята Гоби
Не е нужно майсторът да ги слага, в магазините, в които се продават има хора, които ги слагат и знаят как да замажат луфта. Аз съм слагала в два апартамента с криви стени, не е имало проблеми.

# 243
На 2-3 места фугира някакви процепи отгоре по 1мм,но аз го спрях,защото фугираното се чисти по-трудно.

Да, ама затова преди да се фугира с акрил (не със силикон, да повторя) се залепват хартиени лепенки плътно до луфта и от двете страни. После се пляска уплътнител без грижи, заравнява се и лепенките се махат веднага. Последното е важно, защото ако уплътнителят изсъхне при махането лепенките може да отлепят и полезния материал. Малко е досадно лепенето и най-добре става от двама човека, но си струва.

# 244
  • Пловдив
Черна станция,не си ме разбрала.Самата фугирана част се чисти по-трудно от прах.
Предпочитам да има минимален процеп,защото при нас стените са много прави и не си личи. А,като мина с пухената бърсалка за прах да не запира в онзи фугиран  1мм .Там се полепва повече прах и го чистя по-трудно.

# 245
Черна станция,не си ме разбрала.Самата фугирана част се чисти по-трудно от прах.
Предпочитам да има минимален процеп,защото при нас стените са много прави и не си личи. А,като мина с пухената бърсалка за прах да не запира в онзи фугиран  1мм .Там се полепва повече прах и го чистя по-трудно.

А, и това с трудното чистене важи за силикон. При акрилния уплътнител го няма.

# 246
  • София
Има опция и за дървени первази.
В стаите сме с МДФ, в коридора с дървени - режат се под ъгъл, няма никъде капачета, заковани са, а където рязаното надстърча пред касите на вратите го оцветих с маркер (от тези за корекция). Гладки са, от Паркетен свят са.

# 247
  • Пловдив

А, и това с трудното чистене важи за силикон. При акрилния уплътнител го няма.
Акрил е,боядисан с латекс.Около прозорците също.У нас съм забранила силикона-само акрил и полиуретан.

# 248
А акрилен силикон към кое от двете се причислява....към акрилния уплътнител, или към силикона ?

# 249
Акрилен силикон май е оксиморон. Акрилът си е акрил, силиконът силикон. Просто в разговорната реч някак се е наложило всичко в туби за пистолет да се нарича силикон и затова е "акрилен силикон". Иначе не е силикон.

# 250
  • София
Като говорим за первази Simple Smile да се посъветвам. Много ли ще е грозно, ако в коридора сложим бели первази долу на стените, ако вратите са дървесен цвят, не много тъмно, но все пак. Плочките на пода са сиви, а стените най-бледото капучино, което намерих. За сега само плочките са залепени, но такъв е плана Simple Smile

# 251
Акрилен силикон май е оксиморон. Акрилът си е акрил, силиконът силикон. Просто в разговорната реч някак се е наложило всичко в туби за пистолет да се нарича силикон и затова е "акрилен силикон". Иначе не е силикон.

Благодаря.
Понеже из сайтовете така го пишат, ми стана интересно. Пък и да съм наясно де..

# 252
Като говорим за первази Simple Smile да се посъветвам. Много ли ще е грозно, ако в коридора сложим бели первази долу на стените, ако вратите са дървесен цвят, не много тъмно, но все пак. Плочките на пода са сиви, а стените най-бледото капучино, което намерих. За сега само плочките са залепени, но такъв е плана Simple Smile
Според мен- да.
Ако вратите са бели- става.
Ако пода и стените са в различен нюанс на един цвят-пак става. Ама всичко ще е различно, и нито едно бяло.

# 253
Тука стои много добре

.

# 254
  • пустинята Гоби
Мен, ако питаш белите первази седят супер на цветни врати, включително и дървесен цвят.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт