Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета - 40+, Юли 2021 (Тема 12)

• 97 881
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 480
Шофирането в Прага е ад под небето. Всички масово предпочитат градския транспорт, който е уреден идеално.
Отшофирах си донасита докато бяха малки децата, нависях се в задръствания, които ми изяждаха времето.
Не бих казала, че обичам да шофирам.

# 481
  • София
Според мен животът може да се организира спокойно и без наличието на семеен автомобил. Единственото, заради което страдам е спонтанността на излизанията извън града, но сме градски хора така или иначе. Липсва ми достъпът до интересни места в чужбина - Италия например има сумати хубави местенца, които с кола са по-достъпни.
Иначе животът ни е организиран спрямо липсата на автомобил: пазаруване, водене на детето до еди си къде, пътувания. Живеем в близост до центъра, работното ми място е на 30 мин. пеш. Липсата на още една собственост, която да обгрижвам ми дава свобода.

По темата: днес съм с къса и леко широка копринена рокля. Много моя, идеална за жегите.

# 482
  • Mediterraneo
Взех книжка на 30 години. На втория месец блъснах колата и реших, че повече няма да карам( детето беше с мен, разминахме се само с уплаха, аз с малко синини от колана и волана). Случайно срещнах инструктора си, той ми се накара, но не заради катастрофата, а щото съм решила да се отказвам. Не си го позволих. Не слизам от колата и не си представям живота без кола. Тук живеем в покрайнините на града, няма откъде хляб и цигари да си купиш в квартала, най- близкият магазин/ аптека/ лекар са в селото на около 5 км. Работя на 7 км от нас, ММ ми в радиус на 30-50 км, обществен транпорт в нашия квартал не стига и просто няма как. Имаме две коли и скутер.
Миналата година януари ММ си размаза колата на магистралата. Жив и здрав ми е, слава богу! Но оттогава само едни апокалиптични картини са ми в главата...
Снимки на колата Sad
Скрит текст:

# 483
Не си представям как ще се оправя без кола. Не бях карала 5-6 месеца след счупването и сега наваксвам с кеф. Обичам да шофирам в град или по разни малки пътища, на магистрала ми става скучно. Карам и мотор, но колело не. И ски не карам, но зимни кънки да, летни не съм карала от години.

# 484
Рокс, почивката ти се отразява чудесно Simple Smile

Моите прегръдки и съчувствие на всички, претърпели кошмара на ПТП и посттравматичния стрес след това! Ужасно е, макар, че единственото ПТП в моя живот, а аз изкарах книжка на 17 години и чаках да навърша 18 че да ми я дадат, т.е. шофирам от 28 години, е достатъчно дребно и невинно. Едни бразилци със 20-годишна Тойота с изгнили спирачки се забиха в багажника ми на един светофар, но децата ми бяха малки и бяха с мен в колата, за капак и колата беше на 3-4 месеца нова и като ми мина ужасът за тях се вбесих за новичката ми колица. Но поне месец карах със стомах в гърлото и след всяко скачане на спирачки пусках още 10-15 м напред, че да се презастраховам. Като си помисля този навик ми остана и до днес.

Коли, скутери, колела, кънки карам всякакви. И разбира се, като Магни, съчетавам аксесоарите със цветовете на съответното. И в крайна сметка от Италия се прибрах не със чанта, а с каска, подарък от ММ.

Последна редакция: сб, 17 юли 2021, 12:38 от Agent Provocateur

# 485
  • Виена
Аз съм удряла челно нова количка, шест дни след като я взех от магазина,  удряли са ме и два пъти отзад ( това се оказа доходоносно), човек се научава да подминава тези неща.
Понеже темата е за стила, трябва да се науча как да изглеждам красива на видеоконференция. Дайте идеи. На интервю за работа днес се появи чудно хубав мъж, докато го разпитвах през цялото време си мислех колко е красив, а аз колко уморена и обикновена изглеждам

# 486
  • пустинята Гоби
Гримът си личи на видео разговор, та може да почнеш от тук Grinning .

# 487
  • София
Бомболино, умората не може да се прикрие на видео разговор. Не знам дали има софтуер, който да разкрасява появяването ни в такъв от компютър.
Моят например ме загрозява - поради някаква причина излизам жълта като лимон, а не е като да не е добър клас машина.
Но не ми пука особено, какво ли не съм виждала последната година и половина като ситуации при онлайн свързаността между хората.

# 488
Подходящо осветление и правилно позициониране на камерата! Наскоро ми попадна цяла статия на тази тема, обаче убий ме - не се сещам в кой сайт!

# 489
  • София
Обиколи къщата сис устройството с включена камера и виж къде седи най-добре. Аз на Месинджъра съм абсолютна Баба Яга - сенки, бръчки, набръчкан врат...

# 490
  • Русе
Направо настръхнах, докато ви четях! Дано не се случват на никого повече пътни произшествия.
Аз имам книжка, но не шофирам. ММ ме кара, където е нужно. Колеги ме карат на работа, ако ли не ползвам такси, защото е далеко.

# 491
  • Вила Великула
Не мога да си представя да съм без кола. Ще блокирам напълно. От април до октомври живеем на вилата на 50 км.от София. Т.е всеки ден минимум 100 км. Освен ако не остана хоум офис. Слава богу  нямала съм произшествия. Колата понякога ми е офис. Налагало се е да отбивам от пътя и да вадя лаптопа.
Днес бях в къщи и цял ден в градината и чистих басеина, та бях по бански допреди малко.
А това е нашия глезльо.

# 492
  • София
Пипилота, обожавам котки! А този е голям шемет, както личи - кльощав дългун и с гръбче на точки. Прелест е! 

# 493
Сладък муцун Simple Smile Нашият е бял синеок персиец, който скитори свободно в територията си.
Днес разходих белия панталон, който поръчах от Трендо. Много приятен и удобен, лен-памук. Ама нямаше кой да ме снима.

# 494
  • Вила Великула
Котето се роди на двора и си припозна нашата къща. Живее вътре, но по цял ден скита. Като малък беше много дебел и внучката го кръсти Кюфте. Сега по-скоро е кебапче.

Общи условия

Активация на акаунт