Лидл 153 - Юлска жежка

• 113 321
  • 2 055
  •   1
Отговори
# 105
Относно прасковите вчера взех, твърдички са, но са много вкусни. Всъщност дъщеря ми с 4-те зъба , се справя много добре с тях 😀

А някой взе ли спрей-мопа? Става ли за нещо или пак е хамалогия.

Да ви се оплача и да питам де-вчера пак същия номер, взела съм намалено с 30% нещо, а на бележката-старата цена преди намалението. Не разбирам в мен ли нещо е проблема, трябва да им казвам, че е намалено всеки път ли?

# 106
От скреч ми се беше паднало с намаление кисело мляко Активия и понеже сега ще пробвам един вариант да сложа отгоре шоколад на чийзкейка без желатин и затова направих малка доза от него, смесих лидълското маскарпоне (което за първи път вземам в доста жълтеещ цвят, на друг да се е случвало?) вместо със заквасена сметана с Активия праскова и маракуя и като пробвах чийзкейка поотлежал в хладилника, много ми допадна на вкус, за стягане- маслото го беше стегнало успешно.
Скрит текст:
А ако има някаква тънкост за шоколадовата глазура на чийзкейкa, ще съм благодарна за съвети на л.с.

# 107
  • София
Благодаря за темата! В новата брошура и аз не се впечатлих от нищо... Сега, като споменахте вертикалната ютия реших, че май няма да ми е излишна, особено ако я намеря намалена. Smile Трябва ми за освежаване на вече  изгладени рокли/блузи, които се понамачкват в гардероба. Ще мятам по едно оЧо за изостанали бройки.

# 108
Много е досадно с това 30%, редовно го подминават в бързината, трябва и ние да си следим.

Защо отбягвате желатина, на вкус ли не ви харесва желирано? Той е доста по-добра храна от маслото, особено в тая жега.

# 109
От скреч ми се беше паднало с намаление кисело мляко Активия и понеже сега ще пробвам един вариант да сложа отгоре шоколад на чийзкейка без желатин ...
 А ако има някаква тънкост за шоколадовата глазура на чийзкейкa, ще съм благодарна за съвети на л.с.
Кисело мляко с шоколад ли ще смесваш? Това си е гадно като комбинация (или поне на мен изобщо не ми харесва). Шоколадов чийзкейк също тц ...
Иначе и аз предпочитам желатин пред масло, става много по-леко.

Да потвърдя за поливащия компютър - чуден е. Вчера цял следобед го разцъквах, изглежда читав. И след пороя е жив Simple Smile Надявам се да върши работа дълго Simple Smile
+ пръскчаката за райграс също е готина, става и за разхлаждане в жегата Simple Smile Simple Smile
Тия дни ще инсталираме и водната мъгла, предполагам и това ще е добре.

# 110
Соул, поради две причини правя чийзкейка с масло, вместо желатин- първо не харесва много-много поначало желатин, второ- не мога да намеря желатин, който да не ми мирише на говеждо (изглежда имам силен нюх, поне докато го разтварям едвам му понасям “аромата”). С масло не е толкова страшно, не е прекалено като количество и не се усеща.
Духи, нямам намерение да смесвам киселото мляко с шоколад, в случая само за проба (да не отварям и да ми стои докато дойде време да я ползвам сметана) я заместих в сместа маскарпоне- заквасена сметана последна с Активията и се получи лека и приятна смес. А шоколадът ще е отгоре за глазура- искам да пробвам дали ще ми получи такава на този тип чийзкейк, не съм пробвала досега изобщо чийзкейк с шоколад, но виждам например, че в брошурата за следващата седмица има такъв.

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 13:07 от fenyx

# 111
Аз съм от малцинствената (вероятно) група, която харесва кисело мляко с шоколад. Grin

Феникс, за мен в момента маслото е точно "страшно", както го казваш, но това е персонална особеност. Simple Smile Направи ми впечатление по рецепти на различи хора, че посочват заместването на желатина с масло като предимство и реших да взема да попитам най-накрая защо ли.

# 112
Аз си сипвам от шоколада на капки в киселото мляко (не за да се разтвори, а за да хрупа) и не ми е гадно Simple Smile
Благодаря за новата тема, напоследък съм заета и от половин месец не съм ходила до Лидл.

# 113
  • Козлодуй
Аз пък си сипвам шоколадов протеин в киселото мляко и цейлонска канела и много ми харесва Simple Smile
Моля да ми кажете арабския по-ситен кус кус става ли по традиционния начин с масло и сирене или да търся рецепти за него?
 Че като беше намален се излъгах да взема и сега се чудя как да го сготвя, разбрах от Морена че се накисва в гореща вода 10 мин ама не зная дали ще се хареса на домочадието ако има някъкав нетрадиционен вкус Simple Smile

# 114
  • Варна
Моля да ми кажете арабския по-ситен кус кус става ли по традиционния начин с масло и сирене или да търся рецепти за него?
Става, да. Дребният така го яде.

# 115

Че като беше намален се излъгах да взема и сега се чудя как да го сготвя, разбрах от Морена че се накисва в гореща вода 10 мин ама не зная дали ще се хареса на домочадието ако има някъкав нетрадиционен вкус Simple Smile

Правя го на турска салата - късър; слагам дом. пюре, ситно нарязани краставица, домат (без вътрешната част, защото става мн. водниста), ч.чушка, зелен лук, айсберг, сос от нар, зехтин и сол на вкус (по избор и магданоз).

# 116
  • In transit
Феникс
Скрит текст:
има и свински желатин, освен телешки. https://www.amazon.de/-/en/91/dp/B082VNBLMJ Или агар агар.

# 117
  • В полите на Витоша :)
Някъде в София да има останала водна мъгла? Вчера още към 14 ч. нямаше нито 1 бройка в 3 магазина Sad По 2 бройки ли са заредили, егати?!

# 118
  • Sofia
Аз пък си сипвам шоколадов протеин в киселото мляко и цейлонска канела и много ми харесва Simple Smile
Моля да ми кажете арабския по-ситен кус кус става ли по традиционния начин с масло и сирене или да търся рецепти за него?...
Не е нетрадиционен вкуса, много е хубав и без нищо. Пробвай с малко количество, много е удобно както се накисва. Да речем 2 с.л. накисини и виж как е.  Иначе всичко може да му се слага - все е тестен продукт  тип като пастата. Simple Smile  На мен ми е ситен като за масло със сирене, нещо като каша смятам че ще е.

Не разбрах за къде желатин в чийзкейка коментирате, но в него не се ползва желатин, с желатин е парфето.

# 119
  • Варна
Ми то и каша с масло и сирене върви Simple Smile Но да, когато за първи път го опитах и аз го ядох без нищо като гарнитура, евентуално със сол и малко мазнина.

Общи условия

Активация на акаунт