Лидл 153 - Юлска жежка

• 112 256
  • 2 055
  •   1
Отговори
# 2 040
  • Бургас
...Имам молба. Смятам да отида до Лидъл специално заради черешите в кутии по 1 кг, затова да ви помоля да споделите наблюденията си - има ли все още останали или са на изчерпване/изчерпани?
Взех в четвъртък, тогава имаше купища кутии, но какво е положението след това, не знам.
При нас днес имаше нормални количества, така че явно си зареждат и има шанс да са налични и при вас Wink

Шкембето от младо телешко колко време трябва да се вари, за да стане съвсем крехко? За тенджера под налягане или Инстант пот ми е въпросът.
  Скоро не съм взимала, но по спомен 30-40 минути съм го пускала в пота и е било ОК.

# 2 041
  • Асеновград
Това рядко неподсладено къде стои?
Скрит текст:
Това за каничката ли става дума?
Ако да..там до кафетата и малките кръгли сметанки е, има си го, вчера го видях.

А сладкото май е в метална консерва..веднъж само взех за домашен сладолед, но е ужасно сладко. За мен.

Това е неподсладеното.Стои до подсладеното, при сметаните за кафе.

# 2 042
  • Sofia, Bulgaria
Похвалвам крема за мазане с риба тон. И аз и детето много го харесахме и взехме няколко опаковки.
Взех и от насипните череши, че тези в кутия ми се сториха старички, а са на една цена. Хубави са.
Патешкият пастет също се одобри. Този с оранжевото пробвахме.

# 2 043
Благодаря за разясненията за кондензираното мляко. Не съм я купувала тази кутийка. Само каничката, за която Тета казва. Еднакво гъсти ли са двете? Подсладеното направо убива от сладост, да.

Благодаря и на съфорумката, която похвали ягодовия сладолед на клечка с бяла глазура. Има ГФС в състава, но изглежда не много. Освен това от ягодовото желе има лека кисела жилка и това го прави много мой вкус. Чудесно балансиран е.

# 2 044
Има много агресивни клиенти при забележка да си сложат маските. Един онзи ден крещя как бил ваксиниран и бил изкарал вируса, нямало той да си слага маска я!
Те не са само в Лидл, в аптека съвсем наскоро се разигра същата сценка. Ваксинирана била дамата, пък и нали имала маска, какво искали от нея?!? (Маската дори устата не покриваше напълно, носът ясно че се проветрява над нея, а жената диша във врата на клиентката пред нея. При положение че дори се очаква да чака извън аптеката щом няма свободно гише, ама тя явно е над всички тия неща).
Въпреки това, не бива всички да се правят че това е в реда на нещата... ако трябва да сложат още един охранител само опашките на касите да следи, знам ли. При толкова разходи за дезинфектанти, ръкавици и прочие, предполагам че не е непосилно в сравнение с тях. Би направило нещата по-лесни и приятни и за клиентите, и за касиерите. И мен ме дразни маската, но правилата са си правила и са за всички, поне така се предполага да е.

# 2 045
  • Асеновград
Благодаря за разясненията за кондензираното мляко. Не съм я купувала тази кутийка. Само каничката, за която Тета казва. Еднакво гъсти ли са двете? Подсладеното направо убива от сладост, да.
Не съм купувала каничката, но кондензираното мляко е гъсто. Взимала съм го за кафе. Последния път правих бонбоните бригадейро смесени от това кондензирано мляко и кутийката подсладено, за мен стана по добър вариант, не прекалено сладки.

# 2 046
Забравих да споделя - при нас няма абсолютно никакви италиански вафлички, а щях пак да взема повечко. Като се сетя, че в Козлодуй никой не ги купува и ме хваща яд...
Сега отворих белите курабии с бадеми - страшно ми харесват. Като за 300гр цената им е приемлива. От тях имаше много, другия път ще си взема пак.

# 2 047
Сготвих го шкембето от младо телешко. Хубаво стана, крехко, няма неприятна миризма. Обаче много се стопи. За една нормална тенджера от 5л две тарелки дойдоха малко. Трябва да се вземат поне   3 или 4 опаковки, за да е по-богата  на месо чорбата.

# 2 048
  • In transit
Ами нормално, те не са ли по 400г тарелката? Като правя супа и варя шкембе вземам поне 1.5-2кг. За 5 л. тенджера 800г са нищо.

# 2 049
Ppppqqq,и при нас си седи огромна камара вафлички.Ти не беше ли от Варна?

# 2 050
  • Бургас
Сладкото кондензирано мляко е гъсто и в консервна кутия, а неподсладеното си е течно и не е в каничка, а в кутийката, снимана по-напред Simple Smile

С мляко или без, да примъкваме хавлиите и чадърите в НОВА ТЕМА Nature SunnyNature SunnyNature Sunny

Последна редакция: нд, 01 авг 2021, 09:10 от bradata

# 2 051
  • София
Нещо не ме прехвърля в новата тема, не ми е хиперлинк....

# 2 052
  • Somewhere far away
няма линк, да. редактирайте поста Grinning

# 2 053
Ето я темата:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1357516

Брадичката като се наспи, ще си оправи линка в нейния пост. 🤗 Който дава нощни смени във форума, така става. 😜

# 2 054
  • Бургас
Хаха, виновата Simple Smile Ама съм рожденичка, та ще ми простите разсеяността Blush Линкът е добавен, така че ще си обсъждаме обсъжданките в новата тема, съвсем официално вече Wink

Общи условия

Активация на акаунт