Ваканцията след ОСМИ клас - 2020/2021!

• 30 623
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
  • София
BFF_, страхотни резултати! Само не знам какъв немски ще упражняват в Австрия децата.
Преди 3 години бяхме на европейска обиколка с колата. Първо в Унгария,  там трудна комуникация,  отиваме в Австрия и баткото щастлив, че най-накрая ще слуша немска реч, а и на него разчитаме за комуникацията,  но като ги чу се хвана за главата.Grinning Вика, мамо, не знам на какъв език говорят, ама нищо не им разбирам на тези австрийци. Решихме, че проблема е в него и просто не се оправя добре с езика, но не било баш така.

# 706
  • София
Благодаря! Hug
Когато става дума за езикови курсове или официални медии, се говори на Hochdeutsch, а по улиците какви ли не акценти и диалекти се чуват. Баварците, макар и в Германия говорят на "странен език", когато не се стараят чужденците да ги разбират. Grinning Иначе за мен най-далече от немския е швейцарският език Stuck Out Tongue Winking Eye По време на годината им пускаха записи от най-различни области, та да свикват.

# 707
  • Между гори и планини
Браво на децата! Дойде лека прохлада и с детето косим - той заден двор, аз преден. После ще поливаме и плевим зеленчуци. Между 1 и 4 гледаме филми на хладина у дома. А утре сутринта ще направим разходка до града и ще платим сметките. Връщането ще е зор за моята затлъстяла фигура 🤪

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 18:02 от Доня Дафина Черешова

# 708
Доня, съчувствам ви за косенето!

# 709
  • Между гори и планини
Доня, съчувствам ви за косенето!
Стивън коси със самоходна косачка, декар и половина за 40 минути. Как ухае на свежа трева сега. Предният двор е дребен но има много храсти за заобикаляне и пилони на асмата. Зор са зеленчуците.

# 710
  • о`майна лунна нощ е
Пеша или с колелета ходите?

# 711
  • Някъде в Европа...
Хей, здравейте!
Нямаше ме 15 дни и две теми сте изписали.
Записвам се да ви чета 😁, не мога да коментирам актуалните теми...
Нашата турска почивка беше превъзходна. Аз като "майка" бях останала в България, и там бях на възраст някъде между 15 и 17 г, приятелка на набора. Толкова спокойно, освободено, щуро, без предварителни планове за следващия ден, без майчински ограничения и синовни цупения, 10 - дневно море отдавна не съм карала. Температурите през деня бяха в интервала 39-49 гр, обожавам горещото време; буквално по 12 часа изкарвахме на плажа - ту басейни, ту пързалки, ту море; участвах активно в анимацията - зумба, бейли денс насред плажа 🤣. Не се спирахме. Аз съм твърд привърженик на ОИ почивките и всичко да ти е поднесено, на една ръка разстояние в някой голям резорт. Правихме и разходки до гр. Алания за шопинг (много го харесвам този град), возихме се с лифта там над морето, ходихме на целодневна морска разходка с кораб - с пяна парти и скачане в морето (всеки път не я пропускаме), ходихме на сафари, където синковецът кара. С две думи щура, освободена и неангажираща в нищо почивка, далеч от ковид рестрикции...
Още с влизането в Бг бързо се "приземихме" 🤣, но това е друга тема..
Веднага като се върнахме, заминахме при моята баба в Ю. Б-я. Ще остана тук до края на седмицата, че в понеделник вече трябва да съм на работа 😈, а наборът остава за неопределено време. С колелото е, съответно тукашните байкъри го чакаха с нетърпение. Естествено, прибира се, колкото да спи вкъщи. Нека! Затова е лято!
Ако щете ми вярвайте, толкова сме се откъснали от всичко, нуждаехме се, дори не съм поглеждала Админплюса с колко е завършил (нали го освободих последните 5 дни). 🤣
Стискам палци на всички, очакващ класирането на седмокласниците!
П.С. Ето го бъдещият деветокласник:

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 19:48 от AIR

# 712
Сайта на МОН отново се скапа и внесе смут в седмокласните редици! Yum
                   AIR, много готин бъдещия деветокласник!

# 713
  • София
Добре дошла, AIR! Звучи като наистина перфектната почивка, браво на вас. По едно време те мислехме, че бая време зачезна,  но не е имало за какво.Relieved
Доня, само като те чета и се изпотявам.
BFF_, пошегувах се, а иначе, да и в Германия се мъчи синковеца, че освен диалектите, каза че изобщо не е подготвен за разговорния, уличен немски, но свиква.

# 714
  • Между гори и планини
Пеша или с колелета ходите?
Пеша, през полята, тъкмо ожънаха, но скоро ще цъфнат слънчогледи. Само на 4км сме от Елена, на отиване е гот, по баира надолу. Връщането е малко зор.

Снимките са от миналата година, на 500 метра нас е тая красота.

# 715
Готова съм с дипломите за 10 клас. Показвам ви как изглежда задната страница.

# 716
  • София
Проблемът на всички езици, които се учат в България е точно този - няма откъде да се научи живия език. Щото едно е в учебниците, съвсем друго в живия живот. Хубавото е, че бързо се свиква, но шокът си е голям в началото. Ей сега ако ви пусна едно клипче на баварски и край, няма Leistungsklasse, няма дявол. 😂 В Oberösterreich е почти същия диалект. Но признавам, работили сме основно сред немци и затова се научихме. В училище ги няма тези неща и в Гьоте институт ги няма, че и от там подмятам някой и друг сертификат. 😁

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 21:28 от Helene S

# 717
  • Пловдив
Готова съм с дипломите за 10 клас. Показвам ви как изглежда задната страница.
Въй, много интересни изучавани предмети, за 1 път ги чувам. Това, което виждам, явно е средно аритметична оценката от трите години по всеки предмет, но няма обща средна оценка ?

# 718
Люба, това е в гимназия за приложни изкуства. Влиза се с рисуване, затова са и такива предметите. Не се сетих да погледна на първа страница има ли средно аритметично както едно време. Беше зор да се направят. Пък и има много лични данни, та затова не я снимах. Утре ги даваме, любопитно ми е от 26 деца колко ще дойдат. Е, може и септември. Най-долу вляво са точките от НВО. Имам дете с 0 точки по мат. Щото , видите ли, портиерът и затворил вратата под носа.

# 719
  • Между гори и планини
Много яко,връща ме в моите ученически години, когато учех перспектива, убежни точки, портрети, натюрморт, ходехме да търсим стари къщи и да ги рисуваме. Пластика не съм учила обаче.

Общи условия

Активация на акаунт