Ваканцията след ОСМИ клас - 2020/2021!

• 30 634
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
  • о`майна лунна нощ е

Не съм следила политическите новини в последните дни, но като ви чета , разбирам, че се задава трагикомедия с фентъзи отенък.

Искам да те успокоя, че имаме професионалист-сценарист начело. Беше въпрос да се проведе кастингът за актьорите, които ще изиграят представлението, и това се случи.
В едни такъв момент искрено се радвам, че децата още нямат право да гласуват. Но дали е за радост всъщност - интересен би бил техният вот.

# 691
  • Между гори и планини
С.Т е обявил в приоритетите да изпрати двама български аеронавти в НАСА. Време било да гледаме към Космоса.
След като б. направи магистрали с цената на совалка, защо пък с. да не прати космонавти. От Угърчин до Долно Чокурнаре...

# 692
В едни такъв момент искрено се радвам, че децата още нямат право да гласуват. Но дали е за радост всъщност - интересен би бил техният вот.
Мисля, че ще бъде огледален на родителския.

# 693
  • о`майна лунна нощ е
Не го споделям това. Родителите рият навътре, анализират напред, назад във времето. Децата виждат външност и яко поведение.
В тази връзка наборът рядко ни е задавал въпроси за направените от нас избори и винаги сме обяснявали защо.

# 694
Кои са тези родители, ТуиГ, тези от твоя приятелски кръг ли?
Защото моите очи виждат друго... Сбират се едни деца по детските площадки (10 -15 г.), пускат чалга от колонката и с пълно гърло припяват... Това едва ли са го видяли от анализиращите си родители. Flushed

Ама все тая... Намираме с в точка, от която с много труд и усилия трябва да издрапаме и се надявам да намерим сили за това.

# 695
Благодаря, сега ми се изясниха нещата. От трън, та на глог, че по- висок...
Обаче се чудя, дали има друга  държава с такава силна концентрация на политически клоуни. Може и за Гинес да кандидастваме по тази точка.

# 696
  • София
Здравейте, момичета.
Доня, радвам се, че Стиви вече е по-добре и сте се разминали с тревогите без сериозни последствия.
Да си похваля гарджето - взел си е изпита към Гьоте за ниво В1 (Hören 77, Sprechen 80, Lesen 93, Schreiben 93). Той беше малко разочарован от говоренето, явно очакваше повече, но важното е, че ги минава и то достатъчно убедително. 100 е максимумът на всяка част. А аз за пореден път осъзнах, че трябва да имам малко повече доверие на детето и да не съм толкова свръх критична Blush, защото явно си се справя чудесно.
Това със самостоятелното правителство на ИТН само го мернах някъде и много ме изненада.

# 697
  • София
Зазу, супер! Браво на момчето. Остави го говореното. Там е най-субективно. Аз съм впечатлена от резултатите му на разбирането и писането. Обикновено това е най-трудната част.

# 698
  • София
Вече има предложения кой да е първият изпратен в Космоса - Гешев...

# 699
Мисля, че ще бъде огледален на родителския.
                  И аз така си мислех,но.....не! След разговор с по-големите /Мими и Ран/ друго излезе.Даже съм изненадана,че в някои моменти са по-точни и критични.Мими има право да гласува и изобщо не обърна внимание на ИТН.Даже с въпроси ме постави на тясно,че малко неудобни бяха. Ран пък върло критикува така наречените "патриоти"! Изключително точна характеристика им направи и даже се опита да ми обяснява какво значи  патриот. Yum Другите двама са пълен пас по въпроса и хич даже и през ум не им минава.За това пък стояха ,като зомбирани, пред ТВ-то и стискаха палци за Италия!

# 700
  • Пловдив
Аз имах желание да видя Николай Денков в редовно правителство как ще се справи в МОН.

Иначе мернах поста на Туиг за френския език в ХГ-Пловдив. Мисля, че се върви в посока изобщо да отпадне този език. Още повече, че едната преподавателка вече е в пенсионна възраст, а другата колежка е с двойна специалност. Дори ФЕГ тази година са обявили една паралелка по-малко с ФЕ, за сметка на една паралелка повече с АЕ.

# 701
  • София
И дъщеря ми снощи ми каза резултатите си от изпита В1 към Гьоте Инст.:
- Слушане 83
- Четене 90
- Писане 99
- Говорене 100,
все пак е от паралелката, на която не се смениха учителите по немски по средата на годината. Не е доволна от Слушането, та затова наваксва в момента Joy на езиковия лагер в Австрия с почти целия клас и част от 9-ти, които са пропуснали миналата година, а животът е на макс Blush
Задължтелната литература не я е започнала все още, първо ще отдъхне от натоварената уч. година. А после като не остане време, ще я чете на плажа Stuck Out Tongue Winking Eye

# 702
  • София
Честито и на вас!
Имате ли деца, които не са взели някоя част? При нас 7 не са успели с Hören-а. Там са най-ниските резултати и ги е затруднила най-много.
Надявам се и нашите младежи и девойки да успеят да отидат на лагера в Австрия след около месец.

# 703
  • София
Честито и на вас!
Имате ли деца, които не са взели някоя част? При нас 7 не са успели с Hören-а. Там са най-ниските резултати и ги е затруднила най-много.
Надявам се и нашите младежи и девойки да успеят да отидат на лагера в Австрия след около месец.
Мерси! Hug
Всички деца са взели нивото, както писах преди, но тогава не се знаеха още индивидуалните резултати.
На Hören и при тях са най-ниските резултати, средно за класа 82%, за сравнение средно Sprechen-ът е 94%. Явно е бил сложен и за тях, отделно и самото озвучаване не е било на ниво, дъщеря ми е била на преден чин и при нея записът и "гърмял", още тогава ми се оплака. Но това да е проблемът, ще наваксат със слушането , особено на акценти Stuck Out Tongue Winking Eye
Искрено ви пожелавам да се състои лагерът и за вас, децата да разпуснат, а и да научат нови неща за тази прекрасна и спокойна страна - Австрия.

# 704
Браво на всички деца, които са се справили с нелеката задача да си покрият успешно нивото на език, който учат за първа година и то 90% дистанционно! Поздравления!

Общи условия

Активация на акаунт