Какво мислите за уличните котки и кучета?

• 17 766
  • 673
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Не оправдавам начина. Но бездействието на общините и държавата води до крайни действия. Във Варна,точно до общинската сграда има глутница. Уж чипирани. Но лаят агресивно и преследват колите на светофара. Знаете ли, какви въпроси задават чужденците? Сравняват ни с Африка. Оттам минава целия трафик за Морската градина. Децата стоят до късно с родителите си. А глутниците си бранят територията.

# 541
И аз не споделям такива методи, но наистина безсилието и заплахата бяха довели много хора до тях. Когато се страхуваш за децата си, за семейството си и за себе си, а тези, които трябва да си свършат работата бездействат,  нямаш много голям избор. А по едно време положението беше станало наистина или те, или ние.

Ха ха, току що "Комиците" 
- Ако ви ухапе зло куче, не тъжете. Все някога ще ви ухапе и добро. Joy

# 542
  • Варна
Наскоро гостувахме в селце, до града ни. Великолепна природа - гора, река ,чист въздух. Неприятно ни изненада каракачанка, която буквално се нахвърли върху храната. Извън населеното място. Хилавият и стопанин се сети, че трябва да е с повод или вързана на двора. Неприятният спомен  остана. Естествено, защитихме детето си. На центъра видяхме бездомен немски шпиц. Симпатична и любвеобилна, търсеше игра. Започна да носи шишета, пръчки. Личеше си , че е била домашно куче, обучавано с команди. Имаше и кутре, мелез. Наясно сте, че такива породи не са местни. Изхвърлят ги собствениците на вили. Местните познаваха кучетата и ги обгрижват. Четох някои мнения за "жестоките" селяни. Но повечето от тях обичат природата и пазят средата, в която живеят. Вързаните им кучета не срещат други, нито се размножават.
На стресираното си дете обясних, че има добри и зли животни, като хората. За опасните мечки знае. Но трудно ще му обясня за безотговорните стопани.

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 23:56 от Viviana91

# 543
  • ☀️София / London🌂
В нашия квартал бездомни кучета почти няма, да съм видяла 2-3. Една баба прибра 2 злобни и си ги гледа много добре, едно друго беше взето от съкварталец и си го гледа на вилата. Сега признавам , че може да бягат от мен и да не ги виждам защото съм с голямо куче. За сметка на това не искам да ви казвам на колко подхвърлена отрова се натъквам постоянно- то са напоени филии и месо с антифриз, то е чудо. Страшно е ! Дори да водиш кучето си на повод ако не е научено  да не взима от земята, само миг невнимание е нужно. ....Покрай опитите да бъдат отровени бездомните и много домашни си отиват.

# 544
  • Terra incognita
Тези отрови като нищо могат да попаднат и в ръцете на някое дете.

# 545
Вярно е, не трябва да има хвърлени отрови, опасно е.
Но как разбирате, че филиите са напоени с антифриз? Аз не съм видяла нито една за толкова години. Само чета и слушам по медиите за такива неща. Не съм виждала никога с очите си, нито някой познат ми е казвал, да е виждал.

# 546
  • ☀️София / London🌂
Вярно е, не трябва да има хвърлени отрови, опасно е.
Но как разбирате, че филиите са напоени с антифриз? Аз не съм видяла нито една за толкова години. Само чета и слушам по медиите за такива неща. Не съм виждала никога с очите си, нито някой познат ми е казвал, да е виждал.
Антифризът има синкав цвят.
Скрит текст:

# 547
  • Варна
Кучетата не усещат ли миризмата?

# 548
  • ☀️София / London🌂

***** edit
трия информацията за да не помагам на желаещите да тровят още животни.

Последна редакция: пт, 16 юли 2021, 00:26 от White tiger

# 549
  • Варна
Жалко. Дано малцина са запознати с подобни отрови.

# 550
  • Terra incognita

***** edit
трия информацията за да не помагам на желаещите да тровят още животни.
Браво! И на мен ми хрумна, че някой идиот може да се възползва от информацията.

# 551
Антифризът не е задължително син, има и други разцветки. Иначе информацията е много стара, няма смисъл да се трие, защото всеки е чувал.
Но вече пусна малко истина - ГОЛЯМО куче водиш. Нормално е хора да се стряскат в гъстото движение на тротоара. Особено ако са зяпали някаква витрина или друго и изведнъж ги стресне неподготвени. 

# 552

Но вече пусна малко истина - ГОЛЯМО куче водиш. Нормално е хора да се стряскат в гъстото движение на тротоара. Особено ако са зяпали някаква витрина или друго и изведнъж ги стресне неподготвени. 
White tiger, признай си че водиш бял тигър и да се успокои аудиторията.

# 553
  • ☀️София / London🌂

White tiger, признай си че водиш бял тигър и да се успокои аудиторията.
Динозавър водя
И после защо не съм искала да кажа какво е кучето.
Споменах само размер и веднага - "ГОЛЯМО куче водиш" ма така подчертайте още малко  "ГОЛЯМО" , нормално било да се стряскат хората....
Нарочно ги дебна да ги стряскам. Ставам сутрин, оседлавам динозавъра и тръгвам по улици и паркове в търсене на хора, на които да изкарам ъкъла. И  в парка ги стряскам докато гледат витрини ! Абсолютно си заслужавам крещенето, гоненето и обидите с това "ГОЛЯМО " куче няма как....

Последна редакция: пт, 16 юли 2021, 09:48 от White tiger

# 554
  • СИ

... Антифризът има синкав цвят...

Етиленгликолът както повечето алкохоли е безцветен. Този няма и мирис. Антифризът е разреден и оцветен етиленгликол. Дали ще е син или зелен, едно и също е. И в по-голяма доза е отровен.
Лично мен ме съмнява, че филия напоена с антифриз може да убие 20-30 килограмово куче.

Общи условия

Активация на акаунт