Какво мислите за уличните котки и кучета?

• 17 777
  • 673
  •   1
Отговори
# 525
Цитат
Нямам желание да споделям публично какво куче имам. Не смятам и че съм длъжна.

Не, не си длъжна. Но защо така нямаш желание?

# 526
  • ☀️София / London🌂
На разпит ли съм? Защо е нужно постоянно да ви се обяснявам....
Още малко направо да Ви поканя на гости да се запознаете с кучето.

# 527
  • Варна
Някои породи респектират с вида си. Няма как да знаем какъв е нрава на животното. Всички се страхуват от агресивни кучета.

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 19:01 от Viviana91

# 528
  • Overijse, Belgie
Омразата, която демонстрираш си има някакъв корен и е добре да помислиш, а ако не можеш - иди на психотерапия. Непоискан съвет, ще го възприемеш негативно, но ми се прииска да ти го кажа.

Как демонстрирам омраза? Омразата е в болната глава на някой, който не може да даде смислени доводи.
Искам да кажа, че заведение което пои кучета и котки със сигурност ще има проблем. Не знам къде виждате омразата. Става въпрос за правила и хигиена. Опс-с-с-с... Пропуснах, че вас хигиената и правилата не важат.
Хем съм съгласна,хем не съм. В Италия ми направи много силно впечатление,че като питахме дали може да седнем на отдалечена маса, тъй като кучето е с нас, погледите им бяха много учудени. За тях беше нормално да седнем където си поискаме. Освен това, преди да ни донесат менюто, носиха купа вода за кучето. За първи път не я чувствах като "натрапник" , а като добре дошла.
Никъде другаде не съм имала подобен опит.
Та явно си е до местен манталитет.

Върнах се назад да прочета мнения и много ме учуди това,че жените трябвало да разхождат деца.... Преди три години разхождам едното куче, че другото още ни чакаше в приюта Wink и се разминах с мъж, който се провикна "ей,гледай я тази, вместо деца да разхожда". Първоначално се стъписах,ама после му извиках "господине,не се косете, две съм разхождала,ама вече са големи и се разхождат сами".
Какъв е тоя манталитет да се търси кусур и да се коментира чужд избор,не знам...
Обаче вие много ме учудихте с тази тема... Децата ми са в България в момента с баща си и големият ми се обади по телефона да ми каже, че "само едно бездомно куче видял за два дни". Супер впечатлен. Та има ли бездомни кучета или няма 🤣

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 18:52 от Just a Girl

# 529
Ох, има и са доста за съжаление. Но се засилва тенденцията за осиновяване, вместо на купуване. Което от една страна е полезно, защото кучетата от приюти са кастрирани и няма как да се хвърлят нежеланите поколения пак на улицата, от друга даваш дом на животинка, която досега е била в приют а преди това на улицата.

# 530
Цитат
Обаче вие много ме учудихте с тази тема... Децата ми са в България в момента с баща си и големият ми се обади по телефона да ми каже, че "само едно бездомно куче видял за два дни". Супер впечатлен. Та има ли бездомни кучета или няма 🤣
Я дай контакти  на сина ти, да се видим, да го разходя в нашия софийски квартал, само за 30 минути. Гарантирам, че ще му се изпари впечатляването. Ще се нагледа. Пък като му се озъбят, да го налаят, да му се хвърлят да го хапят, много ще е впечатлен. Ще му държи сито и няма да иска да се връща тук.

# 531
  • Overijse, Belgie
Цитат
Я дай контакти  на сина ти, да се видим, да го разходя в нашия софийски квартал, само за 30 минути. Гарантирам, че ще му се изпари впечатляването. Ще се нагледа. Пък като му се озъбят, да го налаят, да му се хвърлят да го хапят, много ще е впечатлен. Ще му държи сито и няма да иска да се връща тук.
Казвай квартала, да го пратя,че да не се връща с розовите очила 🤣

# 532
  • Terra incognita
Когато със сина ми се прибирахме за лятото в България силно впечатление му прсвеха бездомните кучета и все ме питаше защо са сами, къде са им хората? В неговата глава все още не съществува понятието за безпризорно животно.

# 533
Дали е възможно да не виждате негативите от тях, понеже не са ви пред очите всеки ден?

# 534
Цитат
Казвай квартала, да го пратя, че да не се връща с розовите очила 🤣

Ааа, не. Аз ще го разходя. Че да не каже после през розовите очила, няма улични кучета. Пред мен не минава. Joy

‘Krist, +1 !

# 535
  • Terra incognita
Не, не е възможно. По- голямата част от съзнателния си живот съм прекалара в България и винаги съм се грижела за бездомни кучета и котки. Като дете постоянно мъкнех котки вкъщи, включително и на баба ми.Изключително ми е жал за тях, но няма как да прибера всички. Повечето са супер добронамерени и жадни за ласки. Когато бях тийн и след това често се е случвало прибирайки се късно вечер някое безпризорно куче да ме последва. Разменяме си поздрав и кучето става мой пазач. Изпраща ме до къщи у стои отпред. Ще излъжа ако кажа, че не се стфахувам от големи кучета, но винаги си личи какви са намеренията на животното, дали е кротко и дружелюбно, или диво и агресивно.

# 536
Ми аз малки улични май не съм виждала. Все са едни едри... Да, не всички са агресивни, но те и по няколко агресивни в квартала стигат.

# 537
  • Terra incognita
Да бе, те всички улични са един калибър. Не е вярно това, категорично.

# 538
  • Варна
Запазили сте добри спомени от детството Ви в Б-я. Сега ситуацията е друга. Бездомниците делят храна и територия с помиярите. Това е страшно. И като видите връстници на детето Ви да сортират боклуци, темата с уличните животни избледнява. Визирам бели деца, не обичайните ромчета. Сега е пълно и с момичета от провинцията, без пари за хотел. Спят по стъпала и пейки. Далеч са от визията на нощни жрици и фолк певици.

# 539
  • Terra incognita
Ами това не е било в толкова далечното минало. А и прекарвам по 2-3 месеца лятото в България, та не е като да нямам поглед. Само миналото лято пропуснахме.
По- миналото лято станахме свидетели нещо отвратително. Посред бял ден, насред пешеходната зона 2-3 кучета се гърчеха в конвулсии и повръщаха пяна. Синът ми беше ужасен и мисля, че му остана много силен спомен. Не знаех как да го излъжа и какво да обяснявам. Сълзите ми напираха и се чудех какво да направя, да отсраня детето, или да се погрижа за кучетата, макар че нямаше какво да се направи. А минувачите- някои ги подминаваха като бързия влак, други само цъкаха с език. Буца ми е заседнала в гърлото. Защо, бе, хора?!

Общи условия

Активация на акаунт