Какво мислите за уличните котки и кучета?

• 17 783
  • 673
  •   1
Отговори
# 450
  • Бургас
Ами... не един любител на животните си взе куче от Пода...
Има бездомни кучета,но рядко.Наскоро се радвах на едно,което живее пред магазин за храна на домашни любимци и е всеобщ любимец,всички го хранят.Ама направо прилича на бъчвичка...Когато разглеждах храните,едни дечица се радваха на кучето,явно бяха приятели.
Да,общината кастрира котките,само едно малко коте съм видяла живо тази пролет,но едно момиче си го беше харесало и се надявам да са добре и двамата.Тя беше идвала специално да си го вземе, много си го харесала.

Имаме един човек в блока,който храни котките.Той все си има кученца,обикновено дребни и са винаги приятели с котките.Ами...не всички съседи одобряват.Не виждам какво ще им направят кротки,обезпаразитени и спокойни маци...
Има и едно коте наблизо,което си има вода,гранулки,кашон...През зимата го съжалявах,беше му студено на лапичките в една от малкото мразовити сутрини.Но то е голям котарак,свикнал навън.Едва ли ще е щастлив в апартамент,от години се върти наоколо.Преди го пускаха да спи в едно кафене,там котките бяха добре дошли и с удоволствие ходех в кафето,някои идваха и просто правеха компания...
В центъра наскоро видях нещо много мило.В един магазин за дрехи,върху една бяла тениска някаква странна кожена чанта...Поприближих се и видях,че е доволно свита на кравайче котка.Две жени също взеха да ѝ се радват...
Който си обича животните,винаги намира начин.
Не цапат кой знае колко,все пак не живеем в стерилна среда.
А да не говорим по черноморието къде се изливат канализационните води...
По средата на плажа на Бургас има мръсен канал...много отпреди кметът да стане кмет...

# 451
На ул. "Алабин" в непосредствена близост до пл. "Македония" има магазин за цветя. Вътре спи котка. Сутрин преди да отвори магазинът, ако се спрете до витрината, котката отвътре започва да се търка във витрината. Иска да я погалите.

# 452
  • Бургас
Това е изключително мило,но дано не се създаде проблем на хората.
Хубаво е,че са прибрали малката душичка,дано не се намери кой да "заклейми" и обвини в неспазване на хигиена хората,които все пак дават подслон на мацата...

# 453
Котката е кротка. Има си панерка, в която спи. През деня стои до продавачката, което е обяснимо предвид нуждата на животното от човешка компания. Хубавото е, че котката е непородиста.

# 454
# 455
  • СИ

Това е откровена идиотщина... В най-чист вид. И веднага казвам защо. Защото това с бездомните птички е абсолютна тъпотия. Какви са тия бездомни птици? Врабчета и гарги? Или гларусите? Или става въпрос за бездомни кокошки и патки? Или може би пуйки? Откъде се появиха тия бездомни птици? Птиците не са ли били винаги такива, като изключим домашно отглежданите? Но домашно отглеждани птици не виждам по улиците. Или бъркам?
На клипчето показват единствено домашно куче да пие вода. Но без друго тях си ги поят и хранят. Бездомни не показаха. Пък и това заведение със сигурност ще има проблем със санитарните органи, ако започне да пои кучета и котки. Да не говорим, че и клиентелата му ще намалее. Едва ли клиентите които хапват и пийват ще бъдат много доволни от това, кучета и котки да се бутат в краката им.

# 456
  • Terra incognita
Какво ти пречат пък на тебе купичките с вода ?!
Бих използвала много точни епитети, но ще ме баннат. Абсолютен кривак!
Не нужно някой да е бездомен, за да има нужда от вода в жегите.

# 457
Омразата, която демонстрираш си има някакъв корен и е добре да помислиш, а ако не можеш - иди на психотерапия. Непоискан съвет, ще го възприемеш негативно, но ми се прииска да ти го кажа.

# 458
  • Варна
Кампания за преоткриване на топлата вода. Правят го много хора, от години.

# 459
  • СИ
Омразата, която демонстрираш си има някакъв корен и е добре да помислиш, а ако не можеш - иди на психотерапия. Непоискан съвет, ще го възприемеш негативно, но ми се прииска да ти го кажа.

Как демонстрирам омраза? Омразата е в болната глава на някой, който не може да даде смислени доводи.
Искам да кажа, че заведение което пои кучета и котки със сигурност ще има проблем. Не знам къде виждате омразата. Става въпрос за правила и хигиена. Опс-с-с-с... Пропуснах, че вас хигиената и правилата не важат.

# 460
  • Terra incognita
Емоционален инвалид. СедИ си у вазЕ като те е страх от хигиената по обществени места и заведения. Купипките с вода пред ресторанрите са най- малкият проблем. Първо да се избавят от хлебарките и мизерията по кухните си.

# 461
  • ☀️София / London🌂

Това е откровена идиотщина... В най-чист вид. И веднага казвам защо. Защото това с бездомните птички е абсолютна тъпотия. Какви са тия бездомни птици? Врабчета и гарги? Или гларусите? Или става въпрос за бездомни кокошки и патки? Или може би пуйки? Откъде се появиха тия бездомни птици? Птиците не са ли били винаги такива, като изключим домашно отглежданите? Но домашно отглеждани птици не виждам по улиците. Или бъркам?
На клипчето показват единствено домашно куче да пие вода. Но без друго тях си ги поят и хранят. Бездомни не показаха. Пък и това заведение със сигурност ще има проблем със санитарните органи, ако започне да пои кучета и котки. Да не говорим, че и клиентелата му ще намалее. Едва ли клиентите които хапват и пийват ще бъдат много доволни от това, кучета и котки да се бутат в краката им.
Няма как да има проблеми след като водата е поставена извън самото заведение и е МНОГО далече от кухнята и приготвянето и сервирането на храната. Но виж мразещите като теб със сигурност няма да се поколебаят да правят мръсно на заведението като подават сигнали само за собствен кеф на душицата ! Омразата е все по-видима след всеки пост !

# 462

Ох, този клип ме разсмя искрено. В началото се вижда едно добре охранено "нещастно" улично куче, как си се разхожда из парка. После слагат вода, а от нея пие домашно куче с каишка, май и на двете места беше едно и също.
А на снимките едни щастливи домашни кученце и котенце, изглеждащи толкова доволни, сякаш току що са се облажили от пиещите вода бездомни птици...

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 12:31 от Diorela

# 463
  • СИ
Какво ти пречат пък на тебе купичките с вода ?!
Бих използвала много точни епитети, но ще ме баннат. Абсолютен кривак!
Не нужно някой да е бездомен, за да има нужда от вода в жегите.

Не, не ми пречат. По принцип избягвам заведения с котки и кучета около или върху масите. Или изтегнати по столовете. Който иска, може да им обира космите и бълхите. На мен лично не ми допада.

# 464
  • Terra incognita
Да подадеш вода на живо същество е голям хаир. Какво значение има бездомно ли е, на каишка ли е, птица ли е, котка ли е,охранено ли е, какво е? Не разбирам?!

Общи условия

Активация на акаунт