Лично аз, чистя много повече живеейки с коте. Имах период, в който бях без котка и не чистех всеки ден, докато сега се налага да чистя всеки ден, за да е чисто и на нея, тъй като се търкаля по пода. Вярвам, че и със собствениците на кучета е така. Всеки когото познавам и има куче, казва, че мие лапичките или направо - цялото куче след разходка. Освен това, само малките породи имат тоалетни в дома, големите си вършат нуждите навън. Всеки с коте или куче, чисти козина от животното си и противно на вярванията - не тънем в косми и л*йна.
Относно агресията на домашните кучета - аз не съм видяла. Единствено са били любопитни да ме душат, а и едно бултериерче искаше да ми изгризе обувката.
Уличните кучета, обаче... от тях съм отнасяла лай, но подозирам защо е било (носех кашони към боклука и са ме помислили за клошар, а и бях в непознат район, пък и бяха около 20-ина, а и аз направих звук с уста на едно от тях, едно такова засмукване с устни ако се сещате, просто ми хареса, и му се зарадвах, ама явно не са разбрали, та скочиха да лаят). Всичко мина без жертви, аз в тоя момент се очудих, че реагираха така и си заминах.