В чужбина сме. Имам съседка и приятелка, тя е от друга държава. Разведена е с бащата на децата си, и има малко дете на почти 4г. Има нужда от някой да го гледа в неделите, тъй като тя е медицинска сестра във спешното и дава 12 часови дежурства по график. Дневни е от 7 сутринта до 19 ч, като болницата е на 20 километра от нас (в един комплекс живеем). Трябва някой да гледа малката от 6 сутринта до 20 часа вечерта почти всяка неделя. Бащата на детето дизертира и тя е в огромна нужда от помощ.
Казах и да потърси детегледачка някаква почасово, но до тук само тинейджърки или напушени боклуици идват.
Предлага ми аз да гледам малката, и да ми плаща. Аз не мога да и взема пари, не ми е в приорадата.
Казах и, че в извънредна ситуация винаги може да разчита на мен, но 14 часа на ден, в почивния ден и на моето дете, не мога да го правя системно.
Много ми е неудобно, как да и откажа, тя ме моли мен да и гледам детето от 6 часа сутринта в неделя, до вечерта в 20ч.
и аз имам дете и семейство...
Не искам да си разваляме отношенията, и без това нямам много близки приятели тук. От друга страна, съпруга ми е против, той смята че тя си е развалила отношенията с бащата на детето и не трябва да и помагам.
Какво да направя. Много ми е мъчно за малкото, разнасят го по познати и непознати.