... За човек, стреснат от твоя пес няма никакво значение дали е нарочно или случайно. Ако теб те бутне кола ще има ли значение, че е случайно? А това за витрините и гледането в страни беше написано конкретно, че става дума за тротоарите, защо замиташ нещата към парка?
Да не говорим, че да крещи някой от уплаха, и да те обижда и гони са съвсем различни неща. От къде са те гонили когато си била в правото си? ...
С едрите кучета трябва да се внимава... Но повечето от собствениците им въобще не им дреме. Преди много години, по време на социализма, на една от улиците в родната ми махала, някаква жена направи инфаркт от уплаха. В една от къщите имаше огромно куче, което имаше навика да се хвърля на оградата, ако минава някой по тротоара. И си отиде ей така жената... От едно куче. После големи ядове браха тия с кучето. Не знам... Трябва да съм бил десетина годишен.
Та затова и казвам отдалеко на Бялата тигърка, че нещата понякога хич не са толкова прости колкото изглеждат. И така докато го дава важно и обяснява как нямало да се съобразява с този и онзи, в такова приключение може да влезе, та да се чуди после дълги години откъде ѝ е дошло...
И друг пример имам, по-пресен с добър познат. И той влезе в такова приключение заради кучето си, че свят му се виеше по едно време. От един нищо и никакъв сетер. Добро куче... Ама като ще става беля - не пита...