Какво мислите за уличните котки и кучета?

• 17 765
  • 673
  •   1
Отговори
# 570
  • СИ

... За човек, стреснат от твоя пес няма никакво значение дали е нарочно или случайно. Ако теб те бутне кола ще има ли значение, че е случайно?  А това за витрините и гледането в страни беше написано конкретно, че  става дума за тротоарите, защо замиташ нещата към парка?
Да не говорим, че да крещи някой от уплаха, и да те обижда и гони са съвсем различни неща. От къде са те гонили когато си била в правото си? ...

С едрите кучета трябва да се внимава... Но повечето от собствениците им въобще не им дреме. Преди много години, по време на социализма, на една от улиците в родната ми махала, някаква жена направи инфаркт от уплаха. В една от къщите имаше огромно куче, което имаше навика да се хвърля на оградата, ако минава някой по тротоара. И си отиде ей така жената... От едно куче. После големи ядове браха тия с кучето. Не знам... Трябва да съм бил десетина годишен.
Та затова и казвам отдалеко на Бялата тигърка, че нещата понякога хич не са толкова прости колкото изглеждат. И така докато го дава важно и обяснява как нямало да се съобразява с този и онзи, в такова приключение може да влезе, та да се чуди после дълги години откъде ѝ е дошло...
И друг пример имам, по-пресен с добър познат. И той влезе в такова приключение заради кучето си, че свят му се виеше по едно време. От един нищо и никакъв сетер. Добро куче... Ама като ще става беля - не пита...

# 571
  • ☀️София / London🌂

Ами твоето куче е потенциално опасно, ако е без намордник. Това, че е на повод не е достатъчно. По мои наблюдения сигурно 1% от кучетата са наистина обучени слушат стопаните си. Останалите си правят каквото решат, а ти не можеш да удържиш голямо куче. [/color]
Моите уважения, но не знаеш дори дали кучето ми е разхождано с наморник. Въпреки това изказваш мнение , че е опасно.  Не знаеш при кого, как и колко време е продължило обучението му , няма и как да си наясно дали мога да го удържа ! Познаваме ли се, че си толкова сигурна в думите си?
Но ти знаеш моето куче и какъв стопанин съм по-добре от мен самата.
Изморих се наистина .
Хайде, прави сте.
Бъдете щастливи !

Последна редакция: пт, 16 юли 2021, 17:12 от White tiger

# 572
Моите уважения, но не знаеш дори дали кучето ми е разхождано с наморник. Въпреки това изказваш мнение , че е опасно.  Не знаеш при кого, как и колко време е продължило обучението му , няма и как да си наясно дали мога да го удържа ! Познаваме ли се, че си толкова сигурна в думите си?
Изморих се наистина .
Хайде, прави сте.
Бъдете щастливи !

Моите уважения са по-големи Wink

Първо, ти сама каза, че го разхождаш на повод (не спомена намордник) и извади разни документи защо можело да е и без намордник.
И второ, аз никъде не съм говорил за за твоето куче, че не е дресирано, а за кучетата по принцип. И фактът, че 99% от кучетата не са такива е важен за хората, които ще се изплашат от твоето куче, защото откъде да знаят дали то е от онзи 1%, или от другите 99%? Та четене с разбиране му е майката Wink

# 573
  • ☀️София / London🌂
Изморих се наистина .
Хайде, прави сте.
Бъдете щастливи !

Моите уважения са по-големи Wink

Първо, ти сама каза, че го разхождаш на повод (не спомена намордник) и извади разни документи защо можело да е и без намордник.
И второ, аз никъде не съм говорил за за твоето куче, че не е дресирано, а за кучетата по принцип. И фактът, че 99% от кучетата не са такива е важен за хората, които ще се изплашат от твоето куче, защото откъде да знаят дали то е от онзи 1%, или от другите 99%? Та четене с разбиране му е майката Wink
Цитирай ме къде съм вадила документи, че можело без намордник.
Ще си измисляме ли вече само и само да има спор?
Не давай назаден ....ма аз по принцип. По принцип последно моето куче тези от 1% ли е или от другите 99% ?
питам, знаеш по-добре от мен ?

# 574
Цитирай ме къде съм вадила документи, че можело без намордник.
Ще си измисляме ли вече само и само да има спор?
Не давай назаден ....ма аз по принцип. По принцип последно моето куче тези от 1% ли е или от другите 99% ?
питам, знаеш по-добре от мен ?

Какъв заден? Аз написах ето това:
Цитат
Ами твоето куче е потенциално опасно, ако е без намордник. Това, че е на повод не е достатъчно. По мои наблюдения сигурно 1% от кучетата са наистина обучени слушат стопаните си. Останалите си правят каквото решат, а ти не можеш да удържиш голямо куче.

Никъде не съм спекулирала от кои е твоето куче. Само казах, че шансът да е възпитано е малък и знаейки това отсрещният има основания да се притеснява, че няма да можеш да го удържиш.

За правилата - може и да не си била ти, а някоя от другите от твоя лагер. Беше дадена извадка, че можело и без намордник, но не мога да го намеря, не ми се чете цялата тема. Ако не си ти, извинявам се. Но тогава остава въпросът - а водиш ли го с намордник?

Последна редакция: пт, 16 юли 2021, 21:02 от Черна станция

# 575
  • ☀️София / London🌂
Не съм казвала подобно нещо аз !!!
Според закона кучето се задължава да е с намордник само ако проявява агресия.
Наморникът обаче е задължителен винаги при пътуване със обществения транспорт!

Въпреки това слагам, защото не желая да имам неприятности. И пак имам такива....
Живея до голям парк и попадам да проверяващи всяка година, нито веднъж не съм имала проблеми с тях.
За съжаление макар да съм вложила максималното в обучение и социализацията на кучето, макар да съм изрядна по документи и да се старая да го разхождам така че да е безопасно за околните, както вече казах съм попадала на доста агресивни хора, които просто не харесват кучета.
Според моя опит, именно това, че кучето е с намордник кара хората да се страхуват още повече !

# 576
Да внеса малко опитмизъм в темата. Тази вечер карах колело в Борисовата градина, разминавах се с много кучета(малки и големи) всички са много възпитани и добронамерени. Стопаните им също, ако някое кученце дойдеше да ме подуши, те веднага си го викаха. Simple Smile

# 577
  • Terra incognita
Аз пък днес в парка видях един пич да си разкарва котката на каишка. Или по- скоро котката разкарваше него. Тя препускаше из треви и храстчета и той по нея. Беше много смешно и мило 😂

# 578
  • Overijse, Belgie
Запазили сте добри спомени от детството Ви в Б-я. Сега ситуацията е друга. Бездомниците делят храна и територия с помиярите. Това е страшно. И като видите връстници на детето Ви да сортират боклуци, темата с уличните животни избледнява. Визирам бели деца, не обичайните ромчета. Сега е пълно и с момичета от провинцията, без пари за хотел. Спят по стъпала и пейки. Далеч са от визията на нощни жрици и фолк певици.
Направо буца в гърлото имам... Вярно е,че отдавна не живея в България, а през София минаваме транзитно. Моят роден град е толкова пуст, че май и бездомни няма...
Но това,което описваш наистина е кошмарно. Това, което най мразя на "запада" са точно тълпите бездомни хора. Преди години ми се налагаше да ходя на работа с влак и слизах на Централната гара..докато стигна до офиса минавах през един безкраен подлез, в който спяха бездомните. Е, Бога ми, все ден излизах смазана от безсилие, несправедливост и т.н.
Съжалявам за отклонението, но не виждам на телефона как да скрия текст...

# 579
Не е редно да сравняваме бездомни хора с бездомни животни, тъй като едните (ако не са деца) - са напълно отговорни за ситуацията си, включително и техните близки. Животните пък, за да станат бездомни - нямат лична вина, дори са жертви. Животните в града са зависими от хората, не са диви и свободни, били са одомашени, а градът не е тяхната естествена среда, в която да се справят сами.

# 580
  • Бургас
Офтопик. И тук забелязвам, че когато човек без котка каже "коте", има предвид малко коте, а когато коткар каже "коте", има предвид възрастна котка, коткарите почти не употребяват думата "котка". На малките не знам как им казват, вероятно уточняват, че са малки. Wink
Не е по темата, просто ми прави впечатление и тук.

Ние винаги казваме котка, а сме коткари.
Да,използвам "коте" за всякакви котки.Явно от лИбоФ.
И големи и малки.
Малките са бебета и мъници.
Е,на баба котката е водила много пъти котенца и някак сме свикнали за нея да казваме "котката",обаче за децата ѝ,дори живели няколко години в двора,казваме "котето".Май повече за мъжките.

Признаваме си без бой.

Моят е още котенце,няма 5 месеца,отива си му.

От полубездомно коте,вижте какъв хубав котарак стана,пу,пу,пу

# 581
  • Варна
Животните, които се раждат в града, без човешка намеса, какви са? Винаги ги е имало.

# 582
Не е редно да сравняваме бездомни хора с бездомни животни, тъй като едните (ако не са деца) - са напълно отговорни за ситуацията си, включително и техните близки. Животните пък, за да станат бездомни - нямат лична вина, дори са жертви. Животните в града са зависими от хората, не са диви и свободни, били са одомашени, а градът не е тяхната естествена среда, в която да се справят сами.

Честно ли?!!! Бездомните хора не са жертви???!!!!
Да ти имам широко скроеното сърце...
Ама то повечето са така. Ще подминат паднал на улицата човек и ще отидат да обгрижват кучето...

# 583
  • Terra incognita
Последно- паднал човек, или бездомник? Защото аз намирам разлика.
Не знам дали всички са така, но повечето бездомници, които съм виждала пият и пушат на поразия. В Европа има много организации, които се грижат за такива и им помагат, но според мен при повечето е въпрос на личен избор.

# 584
О, да, да. Хората са си виновни, че са изпаднали, а горките кучета нямат вина, че нападат и хапят.
Толкова са ми ясни такива безсърдечни хора...
Просто не ни обяснявайте повече, че ще затънете в собствената си безсърдечност.

Общи условия

Активация на акаунт