Какво мислите за уличните котки и кучета?

• 17 763
  • 673
  •   1
Отговори
# 555
  • ☀️София / London🌂
... Антифризът има синкав цвят...
Лично мен ме съмнява, че филия напоена с антифриз може да убие 20-30 килограмово куче.
Не ми се спори, има достатъчно инфо по въпроса в интернет.
Както не Ви се вярва прочетете сам, да не кажете после че си измислям .

# 556
  • Бургас
White tiger,призна си най-накрая,че имаш динозавър...Но предполагам от хищните видове,най-малко 3 метра висок, изключително агресивен и за храната му не се притеснваш,той и сам си намира плячка по парковете и тротоарите...
Joy Joy Joy

Joy

Дано не се обидиш,смешно ми стана.

# 557
За динозаври незнам. Нашето е мишле в сравнение. Веднъж брат ми я извежда и тя побегнала след някаква котка. Той докато я викал, вижда как тя пердаши към него, а котката я гони. 😅
Но преди малко години в Младост 1 бяха разхвърляли отрова и домашните бяха пострадали. Аз все гледах, като радар след нея, какво души и какво може да изяде. Та е жестоко.

# 558
  • Пловдив
Офтопик. И тук забелязвам, че когато човек без котка каже "коте", има предвид малко коте, а когато коткар каже "коте", има предвид възрастна котка, коткарите почти не употребяват думата "котка". На малките не знам как им казват, вероятно уточняват, че са малки. Wink
Не е по темата, просто ми прави впечатление и тук.

# 559
Офтопик. И тук забелязвам, че когато човек без котка каже "коте", има предвид малко коте, а когато коткар каже "коте", има предвид възрастна котка, коткарите почти не употребяват думата "котка". На малките не знам как им казват, вероятно уточняват, че са малки. Wink

Ние винаги казваме котка, а сме коткари.

# 560
  • Terra incognita
Не е вярно това. Цвл живот съм имала котки, "коте" използвам за малкото на котката, котарак за мъжки индивид.

# 561
  • Пловдив
Запазили сте добри спомени от детството Ви в Б-я. Сега ситуацията е друга. Бездомниците делят храна и територия с помиярите. Това е страшно. И като видите връстници на детето Ви да сортират боклуци, темата с уличните животни избледнява. Визирам бели деца, не обичайните ромчета. Сега е пълно и с момичета от провинцията, без пари за хотел. Спят по стъпала и пейки. Далеч са от визията на нощни жрици и фолк певици.
Да не живеем в Бг, да ти повярваме на дивотиите. Посмали малко.

# 562
Еле пък с момичетата от провинцията без пари за хотел.....Голямо замърсяване на средата ще да са тези провинциалистки....Направо се чудя къде живеете с тези толкова апокалиптични картини около вас....

# 563
  • Варна
В центъра на Варна живея. Искате снимкови доказателства ли?
Определено, към безвредните скитници изпитвам повече жал, отколкото към животните. Заложено ли им е генетично да имат човек-господар или да си живеят със себеподобни,

Последна редакция: пт, 16 юли 2021, 22:48 от Viviana91

# 564

Нарочно ги дебна да ги стряскам. Ставам сутрин, оседлавам динозавъра и тръгвам по улици и паркове в търсене на хора, на които да изкарам ъкъла. И  в парка ги стряскам докато гледат витрини ! Абсолютно си заслужавам крещенето, гоненето и обидите с това "ГОЛЯМО " куче няма как....

Пълен булшит... За човек, стреснат от твоя пес няма никакво значение дали е нарочно или случайно. Ако теб те бутне кола ще има ли значение, че е случайно?  А това за витрините и гледането в страни беше написано конкретно, че  става дума за тротоарите, защо замиташ нещата към парка?
Да не говорим, че да крещи някой от уплаха, и да те обижда и гони са съвсем различни неща. От къде са те гонили когато си била в правото си?

# 565

Права си, така правим 😀
Бебетата котета са бебе-коте или котенце 😺

# 566
Аз съм "кошачья душа", както казваше баба ми. Имахме котарак 14 години.

# 567
  • ☀️София / London🌂

Нарочно ги дебна да ги стряскам. Ставам сутрин, оседлавам динозавъра и тръгвам по улици и паркове в търсене на хора, на които да изкарам ъкъла. И  в парка ги стряскам докато гледат витрини ! Абсолютно си заслужавам крещенето, гоненето и обидите с това "ГОЛЯМО " куче няма как....

Пълен булшит... За човек, стреснат от твоя пес няма никакво значение дали е нарочно или случайно. Ако теб те бутне кола ще има ли значение, че е случайно?  А това за витрините и гледането в страни беше написано конкретно, че  става дума за тротоарите, защо замиташ нещата към парка?
Да не говорим, че да крещи някой от уплаха, и да те обижда и гони са съвсем различни неща. От къде са те гонили когато си била в правото си?
Черна станция, изморих се вече да се обяснявам постоянно.
Не ми е цел да стряскам и преча на никого. Искам просто на спокойствие да си разходя кучето.
Проблемът е предразсъдъците на повечето хора, необоснована поне за мен предубеденост, негативна нагласа към кучетата , особено когато те са по-големи. Ето тя води голямо куче и то е опасно и ще ме изде на 100% Към мен се отправят забележки да се дръпна , да се махна , да не ходя след някого , да не съм посмяла да мина покрай тях защото съм с голямото куче и то е опасно. Забележките са понякога съвсем културни и в добрия тон, в някой случаи истерични и придружени със заплахи.

# 568
Слагай му наморник и виж дали ще спрат със забележките. Когато е с наморник - нямат основание да протестират. Ако продължат...не знам. С кучето в колата и се качвате на планина за хубава разходка, или в парка само в обособени зони за кучета. Имаш ли проблем със стопани на кучета, например да не дават на своите кучета да играят с твоето?

# 569
Черна станция, изморих се вече да се обяснявам постоянно.
Не ми е цел да стряскам и преча на никого. И ничия цел не е да те притеснява теб. Искам просто на спокойствие да си разходя кучето. И другите искат същото - да си ходят на спокойствие без да ги стряскат. А, както казах, улиците са за хората, не за кучетата. И затова хората са с приоритет.
Проблемът е предразсъдъците на повечето хора, необоснована поне за мен предубеденост, негативна нагласа към кучетата , особено когато те са по-големи. Ето тя води голямо куче и то е опасно и ще ме изде на 100%. Ами твоето куче е потенциално опасно, ако е без намордник. Това, че е на повод не е достатъчно. По мои наблюдения сигурно 1% от кучетата са наистина обучени слушат стопаните си. Останалите си правят каквото решат, а ти не можеш да удържиш голямо куче.

Към мен се отправят забележки да се дръпна , да се махна , да не ходя след някого , да не съм посмяла да мина покрай тях защото съм с голямото куче и то е опасно. Забележките са понякога съвсем културни и в добрия тон, в някой случаи истерични и придружени със заплахи. Съвсем нормално е хората да имат претенции към теб и кучето ти. Вече какъв вид имат зависи от културата на отправящия ги, ама и от отговора на кучкаря. А ти много пъти си писала, че не ти пука за другите, а твоето куче е по-важно от тях. Ако така им отговориш нищо чудно да има заплахи.

Общи условия

Активация на акаунт