Февруарски бебета 2021 ☀️Тема лятна 🌊

• 25 369
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
Кисело мляко предложих 4-5 малки лъжички с бисквита на Плазмон, като десерт за обяд, хареса го. Като цяло приема лесно новите неща, и не отказва моментално нови вкусове и текстури. Отностно попарата я приготвям по различно, от както сме си я приготвяли вкъщи преди. Слагам 3 сухарчета и ги заливам с вряла вода, изчаквам малко и изливам водата тогава добавям масло и обезсолено сирене. Определено по-гъстата попара и допада повече от класическия начин всички съставки да са поляти с течност.  
Отностно дрямките, водя се по разни схеми, но от доста време дремките са две и в горе-долу еднакво време. Като общо съня за деня и е 2,5ч-3ч., като смятам, че и е достатъчно, вечер е весела и активна и докато я къпем. След банята хапва и заспива.

# 646
Чичи , вендъж и дадох сухар . Гризе го като играчките . Само , че отчупва парчета и и ги вадя от устата . Знам , че не е подходящо , исках само да го пробва . Но и с банана е така , пак я дебна .
Фиши , на алерголог профилактично ли ?

# 647
Сирена , нощно време яде ли ?
Дани , каква царевична каша ? Качамак или  ?
Не, той спи цяла нощ. Ляга към 8,30 - 9 вечерта и се буди сутрин към 7,30 - 8. Много рядко промрънква в просъница през нощта, но не за ядене, а си търси биберона.

# 648
Не, направи една екзема, която подозирах, че е от яйце. Кръвните са отрицателни, но от един месец мазане с какво ли не още не е минала и сега не смея да предложа пак.
За гризкане съм давала банан, авокадо и диня. Малко ми е страшничко да си призная. Банана обаче повече го чопли, отколкото да го яде, бели го, рови вътре, ей такива неща. Обаче няма още зъби, та твърдо няма да може да гризне. Обмислям да й дам моркови на пара на големи парчета за хващане да видим как ще е.
Чичи , вендъж и дадох сухар . Гризе го като играчките . Само , че отчупва парчета и и ги вадя от устата . Знам , че не е подходящо , исках само да го пробва . Но и с банана е така , пак я дебна .
Фиши , на алерголог профилактично ли ?

# 649
Мен си ме е страх да не се задави и бавно й давам за гризане неща, давам й крайчето на багета или хляб и тя си го гризе, като се размекне сдъвква някоя трохичка. Иначе й подавам в устата малки парчета печена тиква, морков варен. Ако й дам нещо в ракара, тя го смачква. Но почна да отказва напълно смлени пюрета, вчера и предложих напълно смляно и тя обърна глава и се принудих да й го надробя с хляб, за да го изяде. В особен период е.
При нас както нямаше нито един зъб на хоризонта се появиха 6 за 2 седмици (4 горе и 2 долу) и сега продължава да чеше и да си натиска челото и лицето и мисля долу ще изкочат още 2. Или пък горните доизбиват, не знам вече. Горните странични бяха супер тегави.

# 650
  • East Coast
Как сте лейдис 😁
Изчетох ви, но все нямам време да пиша. Да кажа/ оплача при нас как е.
Не спи това дете и това е. Вече не издържам, пуснах даже специална тема за мрънкане. Заповядайте ако имате нужда.
Даниел се буди по 100 пъти. Не заспива по 2 часа след като е ял през нощта. Заспива и пак се буди се час два. Това не се издържа. Не знам вече какво да правя. Пробвах всичко. Копирам от другата тема
Не съм спала с месеци. Не знам дали всъщност е гладен през нощта или е нещо друго, и не знам как да му помогна. Чувстваме се повече от безпомощна. Пробвах всичко. С шум, без шум. Ранно лягане и късно такова. С чувалче през нощта, гол, облечен. Да спи през деня повече, да не спи. Овлажнител за въздуха с лавандулови капки. На светло, на тъмно, на синя светлина. С баня без баня. ....не става.
Понякога яде в 23:00, и после 4. Понякога в 2 и в 5, понякога в 11, 3, 5:30... няма определено ставане през нощта и не мога психически да си настроя часовника. Няма проблем да го храня, ако той наистина е гладен...

Режима ни през деня от няколко дни.
Без вечерните хранения.
7ч. 200мл мляко (формула)
9ч. Плодово пюре ( преместих сутрин заради киселини и газове)
12:30 пюре зеленчуково с жълтък и сирене или месно.
17:00 овесена каша/ мляко с бисквити
19:30/20:00 250мл мляко
Бодува на 3/3часа и половина
Има 2 дрямки. Спи по 30 мин. Взимам го и спи още час.
Всяка вечер правим баня и заспива към 20:00/ 20:30.
Вижда се вече бяла точици на венеца. Давам хомеопатия.
Има 2 по-дълги разходки през деня
Нямам помощ и съм 24/7 на разположение Му.

Къде бъркам? През деня, с яденето, спането. Какво не правя както трябва? 🥺Омръзна ми да съм люлка, лъжица и биберон...знам, че звучи кофти, но така се чувствам

Иначе пълзи като щур, направо бяга. Повече е активен отколкото вербален.
Сяда сам от позиция пълзене. Намира се и се изправя, но е нестабилен.

За спането - тук всички консултанти съветват ранно лягане. Понеже към 7 започва да се отделя мелатонин. Ако детето се буди рано, да се слага още по-ранно да спи.
При нас в 8 е заспал, окончателно става в 7.
Захраних с глутен, домат от готово пюре, масло и сирене. Давам кускус, бисквитки и слагам от скоро и по 2 във вечерното мляко. Пие по 250.

Друго май не се сещам 🥴
Помагайте със съвет за това нощно бодуване, че ще се застрелям

🍀

# 651
Скарлет, и ние вечер се будим да си цоква по малко поне 5 пъти ( явно е от неспокойство ), ще пробвам изсместването на плодовото пюре по твоя идея .
Също не сме вербални още , дажв хич.

# 652
Моя съвет е да махнете нощните хранения- разбирам да го правите, ако детето хапва и веднага заспива, но ако после стои будно няма смисъл. И това ( според мен ) е резонно само от гледна точка на майката- ако заспива веднага даваш да яде и заспиваш и ти да можеш да си починеш. Нощното хранене на споменатите мл мляко и хапване не е необходимо. Единствено се създава навик за будене на бебето. Не че и мойто дете не се буди или помрънква по няколко пъти Grinning Но сега й е запушен носа и я мъчи едно зъбче. Аз хомеопатия за зъби не признавам- всеки сам си решава на какво да вярва , като й избиваше първото горно зъбче си я почерпих и панадол едната нощ, успокои се и спа като “къпано бебе” . Но да не си мислите, че е цветя и рози- покрай брат й заспива в 22 ч ( аз бих заспала много преди тях ) и става в 6 Grinning

# 653
Март,моята се буди да цоцка  някой друг милилитър кърма (4-4 пъти поне)  и заспива веднага . Как да премахна този навик ?

# 654
Бебо имаше едно хранене около 3-4 часа сутринта в началото на лятото. Когато махах храненето като се събуди почвах да го дундуркам и си заспиваше, но поне месец месец и половина се будеше около това време. Другия месец може би ще заместим и вечерята и евентуално декември ще мъчим да мажнем храненето в 6 сутринта. При нас с това хранене става да играе, уж наспан, но му се спи още и мрънка. Аз успях да го приспя тази сутрин /30 мин/ дундуркане, но с татко му стават да играят и от там идва още една сутрешна дрямка след това. Надявам се да поспива поне до 7 като спре да се буди за това хранене, но то ще е след месеци. Ако стане де...
Скарлет, няма ли опция за бавачка, поне да поспиш малко.

# 655
Март,моята се буди да цоцка  някой друг милилитър кърма (4-4 пъти поне)  и заспива веднага . Как да премахна този навик ?
Ако ти се занимава да го махаш просто спираш и не се поддаваш Simple Smile ще има тръшкане - най- вероятно Simple Smile заместваш с биба, малко водичка и гушкане . Ако не правиш компромис ще стане за няколко дни. Да си призная , заради недоспиване и това, че супер много ми се спеше през нощта дълго го отлагах. Но вече като й давах да суче и тя не заспиваше, а си беше едно кукуряче през нощта реших, че няма смисъл Simple Smile така и така съм будна поне да се опитам да не се превръща в навик. А това на всяко ставане да суче по-малко или кърмене на поискване не е мойто нещо и не мога да дам съвет- просто не го възприемам за нормално

# 656
Скарлет, като четох някакви книги и в нета пише на доста места, че след 6 месец бебетата не би трябвало да имат нужда да се хранят нощем. Моето момиче е също доста активна и като растат зъби не иска много пюрета. Има подобен режим на вашия, но следобедна закуска в 3 или 4. След това предлагам 200 мл мляко в 5, в 6 и в 8 като заспива. Тя си преценява колко иска да изпие. Но по този начин наваксва малко калории. Педиатърката каза, че не е наддала много и да й давам да си хапва.  Бих ти предложила да пробваш да дадеш допълнително мляко към 6 ако разбира се е ок спрямо тегло…

# 657
Скарлет, свържете се с консултант, ще помогнат. Заслужаваш да се наспиш. Както и Дани. Няма нужда да се мъчиш сама.

# 658
А някой от вас свързвал ли се е лично с консултант за сън или както се наричат? Аз гледах веднъж лекция онлайн, но не ми казаха нищо различно от това, което си знам и се опитвам да правя

# 659
Scarlett искрено ти съчувствам Animal Bear това изтощава и то много. Виктория заспива късно, но като заспи си спи. Примрънква понякога, давам залъгалка и продължава да спи. Ние пускаме приказка да слуша когато стане време за сън. В началото четях, но тя се превъзбужда когато съм в стаята и иска да идва при мен. Затова на този етап разчитам на ютуб. Ако искаш пробвай, може да му хареса, ползвам канала “Български приказки”. Консултант не съм ползвала и не мога да дам препоръка.
Навън в количката спи ли?

Общи условия

Активация на акаунт