Февруарски бебета 2021 ☀️Тема лятна 🌊

• 25 401
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Майка ми купи наколенки - сложихме ги един път, просто се изхлузват постоянно.
Иначе аз много се притеснявах в началото като почна да се изправя на колене понеже пада няколко пъти настрани, даже един път се въргаля, но после се научи много ловко да слиза. Сега като става права на крака в кошарата по-скоро разкрачва крачета и ако падне ще направи шпагат, аз я пазя колкото мога, слагам ръце така, че да я хвана. Но тя вече се изправя навсякъде, като я пусна на пода се набира по столовете, набира се по мен, набира се по меката кошара, по дървената кошара и просто според мен с времето стават по-ловки. Моето мнение е, че като се удари леко се научава да се пази, затова не бих сложила каска, може да стане още по-смела и наистина да пострада.
Иначе вече единственото ми време да свърша нещо е като е в столчето за хранене или в шезлонга си. Кошарата не е опция да я оставя вече Sad

# 601
До сега няколко пъти доста сериозно си изтряска главата. Синът ми и той често беше с подутини, но се научи да се пази. Нямам и обиколник. Когато ми се наложи да правя нещо, което много ми отнема вниманието я слагам в проходилката - за не повече от 10 Мин. После я пускам пак да се занимава с нещо на земята, но ако видя, че пак тръгва да се катери на някъде пак я слагам и така

# 602
Вчера бяхме на преглед при невролог. Каза, че бебо има забавяне в развитието. Все още не се изправя сам, за пълзене и дума да не става, не е стабилен седнал, не сяда сам. Сега се опитваме да го стимулираме да е по активен. Каза, че има вероятност да ни изпратят в Бузовград за рехабилитация. Сега чета, че вече повечето тук се изправят...

# 603
Вчера бяхме на преглед при невролог. Каза, че бебо има забавяне в развитието. Все още не се изправя сам, за пълзене и дума да не става, не е стабилен седнал, не сяда сам. Сега се опитваме да го стимулираме да е по активен. Каза, че има вероятност да ни изпратят в Бузовград за рехабилитация. Сега чета, че вече повечето тук се изправят...

Не се шашкай. Трябва да го масажирате по крачета и вие да правите това което очаквате от него.
Правиш ли му упражнения за ръцете, крачета ?
Стои ли по коремче или само по гръб ? Ползвате ли активна гимнастика ?
Сори за многото въпроси, но ние наблегнахме на масажи, движения с него и има ефект.

# 604
Няма проблем.
Напоследък хич не искаше да стои по коремче. Като го сложиш в поза за пълзене разтваря ръце и крака като звезда, плоска се и почва да мрънка или да плаче. Сега се мъча да го придържам, леко да намествам крачетата, да се пробва да се избута и така.
Вече не иска да стои легнал, изпъва се като струна и се мъчи да прави нещо като мост, като се повдига с глава силно назад. По принцип в последно време седи седнал, леко се олюлява и може и да се плосне да падне, след което почва мрънкане, а след това и плач, ако не го изправиш. Играе си с играчките, оглежда ги, протяга се да ги вземе, избира си което му харесва. Ментално явно е ОК, но физически изостава. Примерно може да се обръща, но рядко го прави, сякаш не му се занимава.

# 605
Може да пробвате да идете на рехабилитатор във вашия град първо. На мен в началото едната педиатърка ми беше казала да ида при рехабилитатор, за да ми покажат масажите понеже бебето държеше ръцете свити по-дълго. И си е добра опция.
Иначе и при нас няма пълзене на колене и длани все още въпреки, че се изправя на крака, още си лази по корем.

# 606
Ние от утре сме на KindyRoo в група до пропълзяване /психоложка утре ще прецени
за коя група сме точно/ именно защото Мони не иска да пълзи(тътрузи се като червей от точка А до желаната цел)не се катери и изправя сам а само мрънка аз да го взема хваща се сам за двата ми пръста на ръцете и буквално бяга из къщи.С проходилката/паяк/разтребва цялата къща дори успя да отвори печката и да се омаже целият със миналогодишните сажди ...седи седнал без да се захлюпва и си играе ,но пак казвам всичко това се случва единствено ако аз го вдигна след поредният театър със сълзи и сополи.Виждам,че го мързи или по-точно си е намерил по-лесният начин а пък аз не знам как да му покажа как да го направи.Ще пиша утре след посещението.

Последна редакция: вт, 12 окт 2021, 16:35 от Анна Иванова 648392

# 607
За какво изоставане в развитието говорите? Има деца, които прохождат на 9-10 месеца, има и такива, които го правят на година, година и един, два месеца. Моето бебе е на 8 месеца. Пълзи с приплъзване и се въргаля. Седи, когато е подпрян на възглавница до момента, в който се килне нанякъде. Вири главата нагоре, като е по корем и протяга ръце нагоре, за да докопа масата или дивана, но дотам. Не се изправя, нито сяда самостоятелно. Не се притеснявам, нито го натискам да сяда и т.н. Според мен е рано за такива притеснения. Едно време майките ни не са ни "заничали" толкова и пак сме порастнали Simple Smile

# 608
Редактирам се, сега осъзнах, че на теб ти е по-близо Бузовград !

Чичи, обясниха ли ти каква рехабилитация? Войта имаме и тук, но май не е много известен факт. Ще ти пиша на лично ако искаш да провериш.  

Последна редакция: вт, 12 окт 2021, 20:15 от Fishy

# 609
Сирена , ние сме на същото положение …

# 610
За какво изоставане в развитието говорите? Има деца, които прохождат на 9-10 месеца, има и такива, които го правят на година, година и един, два месеца. Моето бебе е на 8 месеца. Пълзи с приплъзване и се въргаля. Седи, когато е подпрян на възглавница до момента, в който се килне нанякъде. Вири главата нагоре, като е по корем и протяга ръце нагоре, за да докопа масата или дивана, но дотам. Не се изправя, нито сяда самостоятелно. Не се притеснявам, нито го натискам да сяда и т.н. Според мен е рано за такива притеснения. Едно време майките ни не са ни "заничали" толкова и пак сме порастнали Simple Smile
И моето бебе е така. miss_chichi не се притеснявай. След 2 дни ще стане на 8м. Не седи стабилно. Не лежи по корем /само спи така цяла нощ/, не лази /не съм го слагала на пода, само на спалнята/. Спря да се обръща. Когато беше на 4м 10 дни се обърна от корем по гръб за пръв път. Следващите 3 седмици правеше нещо като пълзене нон стоп.... както е спалнята пропълзяваше я на ширина от край до край. От 5я месец досега не е пълзял. Не се и притеснявам. Средно децата седят самостоятелно, когато са на 8м. Както казва ортопедът щом седне, ще почне и да лази. На моя позната малката е почти на 11 м и от 2 седм.се пусна сама да ходи. Просто някои се развиват по-бързо и могат да седят дори на 6м, но не значи, че нашите се развиват бавно.

# 611
Благодаря ви.
При нас има развиващ се рахит в лека форма. Притесненията на невролога са, че влияе на движението и прави бебо по ленив и отпуснат. Каза, че в Бузовград има специалисти, които ще помогнат да се раздвижи.
Ако го надигнеш стои прав за секунда две, после сгъва краката и се отпуска на дупе. Но сам все още не може да се надигне, опитва, но само леко надига дупе. Опитваме с пълзене, но трябда да му сложа нещо наистина интересно за да се опита да драпа до там. Личи си, че преценява колко е далече нещото и дали го иска и тогава драпа да го вземе. Сгъвам леко краката и сядам зад него уж да се избута, но той ги вири във въздуха и не се получава.
Преди не се притеснявах, изчаквах го, когато е готов. Не съм държала да пълзи или да се изправя. Все ми се струва, че е малко мързеливичък. Но след прегледа... На 8+ месеца е вече. Ноември пак сме на преглед, ако няма напредък отиваме за рехабилитация. От доста време сме всеки месец на преглед. Хората се разват, че децата им наддават, пък аз се притеснявам, ако е качил повече. Всяка порция се мери и тегли и все гледам уж да е по диетично. Четох и някакви работи за рахита и съвсем се филмирах...

# 612
Моичкият се тътрузи ако целта му е "забранения плод"-дистанционното🤪, телефонът 🤪ми и естествено най-голямата му МЕЧТА -нейно Величество КОТКАТА.Иначе така някоя играчка да го накара да се влачи е много трудна работа🤣🤣🤣
Не се притеснявай miss_chichi ще го преодолеете рахита.И бебчето ще си седне/пълзи/стане когато е готово.
За изоставане аз не се притеснявам но виждам,че направих някой грешки като прескочих някой звена в стремежа си да го направя щастлив като изследва наоколо.Освен това като се опитвам да го предпазя от всякакви бацили силно го ограничавам от контакти с други дечица и се надявам утре да ни харесва и да си ходим там веднъж в седмицата....зима иде целодневните разходки ще са блян вече😒

# 613
Благодаря ви.
При нас има развиващ се рахит в лека форма. Притесненията на невролога са, че влияе на движението и прави бебо по ленив и отпуснат. Каза, че в Бузовград има специалисти, които ще помогнат да се раздвижи.
Ако го надигнеш стои прав за секунда две, после сгъва краката и се отпуска на дупе. Но сам все още не може да се надигне, опитва, но само леко надига дупе. Опитваме с пълзене, но трябда да му сложа нещо наистина интересно за да се опита да драпа до там. Личи си, че преценява колко е далече нещото и дали го иска и тогава драпа да го вземе. Сгъвам леко краката и сядам зад него уж да се избута, но той ги вири във въздуха и не се получава.
Преди не се притеснявах, изчаквах го, когато е готов. Не съм държала да пълзи или да се изправя. Все ми се струва, че е малко мързеливичък. Но след прегледа... На 8+ месеца е вече. Ноември пак сме на преглед, ако няма напредък отиваме за рехабилитация. От доста време сме всеки месец на преглед. Хората се разват, че децата им наддават, пък аз се притеснявам, ако е качил повече. Всяка порция се мери и тегли и все гледам уж да е по диетично. Четох и някакви работи за рахита и съвсем се филмирах...
С какви размери е сега бебо? Колко витамин Д даваш? Вярвам, че щом сте го хванали навреме, ще се оправи бързо. До преди седмица се притеснявах и при малчо дали няма рахит, но уж няма. Месеци наред му давам 5 капки с лъжичка, дори и 6 за 1м, понякога докато спеше и сучеше му се потеше главата, но от как вкъщи стана 21 градуса спря да се поти.

Малко различен въпрос: има ли мамита с разширени капиляри по краката? Имах ги и преди, но след раждането се появиха още. Джипито каза, че е козметичен проблем /дано да не е здравословен/. Има ли някакъв крем, който да ги заличава, или единственото решение е лазер?

# 614
Даваш 5 капки Вит Д? Какъв вот Д даваш?

Общи условия

Активация на акаунт