Развод заради прекаляване с алкохола

• 12 423
  • 493
  •   1
Отговори
# 150
Алкохоликът няма да се напива четири пъти в годината. Той ще се напива всеки ден, през ден, всеки петък...И няма да му пука дали тя иска да пие пред нея и децата.
Авторката се разстройва, че не знае кога ще изчезне пак. Ако не лъже, за четири години той е излизал двадесет пъти.
Само за съпоставка, повечето ми колеги са на път поне 10-15 дни в месеца, тоест без да пият изчезват за минимум 150 дни в годината. Flushed

# 151
. Достатъчно е, че губи адекватност,  
Тъй ли, губи ли? За 9 страници, гоним 10 , аз друго разбрах - взел си е много отдавна бележка след скандали, но все пак авторката продължава да го плаши с развод.
Проблемът на авторката не е, че мъжът й прекалява с алкохола.

# 152
Мисля да взема да се обадя ей сега на моичкия и да му спретна един скандал, че вече два дни е на риболов и пият там, а аз не мога да разчитам на него на 100 %. Много ми е интересно като се разведе повече ли ще разчита на него. И да, напиването си има фази и едните са напълно нормални, другите не са. Завалвал думите, скандално! Той да не е Юксел Кадриев и да завалва думите в ефир? Макар че Юки и без алкохол пелтечи де. Не мога да повярвам за какви лиготии става въпрос. Ако почне да ми пада, да прави панаири, да се излага, да агресира и прочие, тогава и аз бих побесняла, ама той завалвал и слушал музика и егати драмата, егати решенията. И няколко пъти вече попитаха, авторката откога има такива навици мъжът ѝ, ама няма кой да каже.

# 153
  • Варна
Описаното напиване със слушане на музика и т.н. изобщо не звучи като губи адекватност. И пак ще кажа, той поне вдига телефона. Това не е неадекватен човек.  Неадекватен е да се валя по улиците, да не може да прибере или да се върне вкъщи на четири крака без ключове, портфейл и телефон.

# 154
  • София
За мен проблем би имало, ако не предупреждава. Да каже предварително, или щом решат, че ще се събират за вечерта, първо да вдигне телефона и да се стиковаме. И на мен не са ми приятни пияни хора, но за толкова рядко, приемам че човек има нужда и това е начин. Ако предупреди, ще мога да си планирам, да знам, че при нужда, ще трябва да имам друг вариант, ако се налага да си предвидя някаква странична помощ и т.н.

Авторката казва, че се дразни, че не я предупреждава. А той може и да не го прави, понеже тя ще реагира зле. Според мен, да се разберат, той да й казва за тези неща, а тя да прояви толератност, при все че е рядко. Перфектни хора няма, шепа напивания в годината да съсипят иначе стабилен брак ми се струва изключително тъпо.

# 155
че вече два дни е на риболов
Таз пък на риболов го пуснала. И Аида също. Rolling Eyes Учете се от авторката, какви са тия своеволия.

# 156
  • Далечният изток
Представих си картинката - излязла съм по женски и си пия джина, получавам съобщение с текст "веднага се прибирай, не съм ти разрешавал да излизаш, ако се върнеш пияна, това е краят, искам развод"....
Ми то е виц това... Joy Само ще се позабавляваме с дружките на негов гръб...

Евенце, и за по-дълго и по-често го пускам. То какво да го пускам, да не съм го вързала...

# 157
Ами твоят мъж може да няма нищо против да си пияна, а пък на друг да не му харесва и да не му е забавно, а противно.

Няма значение и на кого къде му е границата на адекватност, за някого може човек да е адекватен, ако не лази, а само залита, за друг вече може да е прекалено, ако губи контрол над езика и заваля. И във всички случаи е жалка картинка, която аз лично разбирам защо на авторката не и се харесва. Макар че за друго хора е в реда на нещата, но не са те женени за въпросния, а тя. Не е редно да и се втълпява, че е погрешно да не понасяш мъжа ти да е пиян. На децата си нали не казваме, че какво толкова, заваля малко, то нормално. Надявам се.

Така или иначе тя не може да направи нищо за момента, постигнала е поне да не го прави пред нея, което е опитал.

Да си отваря очите да не почне да прекалява, засега друго няма какво.

# 158
За разлика от повечето потребителки аз те разбирам на 100%.

Нямам опит с мъж, който се запива. Моят може да се запие с приятели 1 или 2 пъти годишно, което за мен е напълно ОК. В ежедневието аз пия вино, той не пие алкохол изобщо.

Но това, че твоят излиза, след като сте заспали, че изчезва дори когато детето е болно - мен такова нещо  ще ме побърка. В първия ми брак по дрги причини веднъж тогавашния ми мъж ме остави с две болни деца вкъщи и си излезе. Помня усещането и знам, че не мога да търпя това. Затова те разбирам.

Не съветвам за развод. Напротив, винаги казвам, че което семейство може да се запази, трябва да се запази. Дано намерите баланс и се разберете!

Но се учудвам колко много жени смятат, че напиването с приятели е ОК, когато вкъщи има болно дете...?!

# 159
Хайде, хайде, авторката доста бързо смени рефрена, първо развод заради прекаляване с алкохола (виж заглавието), после то всъщност проблемът бил, че не я бил предупреждавал.
Според мене тя действително иска да се разведе, затова гони съпруга си да си съберял багажа , но впоследствие е осъзнала, че от позиция на омъжена за деен съпруг и баща ще изпадне в позиция на самотна майка с две породени бебета. След един развод, колкото и бащата да взима и гледа децата и да плаща издръжка, няма да е същото като в семейство. Отделно и човекът може да не се навие на взаимно съгласие и ще стане малко сложно. Те разводите ей тъй стават, нервиш ме , щрак с пръсти и не сме женени вече.

Оф, пак има чели-недочели.

# 160
Никоя жена с 2 броя малки деца не иска да се разведе ей така, от нямане какво да прави. Моят мъж ако почне да излиза нощем, след като аз съм заспала и без да ме предупреди, също бих му дала пътя да излиза завинаги.Това не е за мен семейство.

Наш познат е разведен точно заради такава ситуация. Иначе много готин и свестен човек, но отвреме навреме изчезва да пие с приятели. Жена му в началото го търсеше с полиция, после звънеше по приятели, накрая се разведе. Сигурно ей така се е развела, да щракне с пръсти...

# 161
Всъщност се прибира, след като са заспали. Веднъж на 2 и повече месеца. И не е бил навън, когато детето е било с Т.

# 162
  • София
Само че, той казва, че излиза и се прибира.

# 163
  • Далечният изток
Бианка, моля те прочети с разбиране, че ама нищичко не си разбрала....

Защо да не може нищо повече да направи авторката? Може да се разведе както каза, може да го прати в психиатрия за лечение на алкохолизъм, може да го върже с белезници за радиатора... Има опции.

# 164
Оххххх, онзи ден и аз слушах музика, отворих си една бира, пуснах си уредбата и пратих децата горе да си гледат детско. Починах си, около половин час. Без такива моменти не знам как се оцелява. Може да съм майка, но не мога цял ден да слушам: Ъъъъъъ, Ниениение....и прочие.
Пък даже на работа не ходя.

Общи условия

Активация на акаунт