Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Развод заради прекаляване с алкохола

 • 8 183
 • 493
 •   1
Отговори
 • Мнения: 23
Здравейте! Със съпругът ми сме заедно от 4 години. Имаме 2 прекрасни момченца на 1 и 3 години. И двамата сме с хубави професии и стабилни доходи, което да не ни прави финансово зависими един от друг. Той се грижи за децата, поделяме си домакинските задължения. В това отношение нямам забележки. Проблемът е, че от време на време /през 2-3 месеца/ има дни, в които се напива. Заплаших го, че ще се разделим, ако още веднъж го видя пиян и за да не го виждам, което и за мен е по-добре той излиза и се прибира, когато вече сме заспали. Казах му, че ще се разделим, че не понасям това. Той ми казва, че имал нужда да разпусне с приятели. Аз нямам против да се вижда с приятели, но да пиянства ме дразни. Искам да мога да разчитам на него, винаги му казвам, ако точно, когато си пиян трябва да ходим спешно до болница заради децата? Но нищо не се променя. Така си живеем и някой ден без да предупреди кога просто казва, че излиза   и... На другия ден след работа също явно си допиват някъде и пак закъснява и се прибира, когато сме заспали. Аз се сърдя, не говоря с дни. Заплашвам с развод, но всичко отминава. Сега пак е навън. Написах му, че това вече края и искам рзвод. Да се изнесе до 1 месец. Казва ми, че преувеличавам. Гледал мач с приятели. А малкото дете беше с темп миналия ден. Наистина сериозно обмислям да сложа вече край. Моля за съвет какво мислите вие. Дали пък не преувеличавам. Все пак става дума за 4-5 пъти в годината. Но аз просто не го понасям това. След една седмица трябва да пътуваме в чужбина на почивка. Ако зависи от мен няма да отида, но децата са се настроили и просто незнам какво да правя. От друга страна, ако ще се разделяме по-добре докато децата са малки, защото ще става все по трудно.

# 1
 • Мнения: 21 399
Да, прекаляваш и то доста.
Това за мен не е проблем с алкохола.
Говорим за 3-4 пъти в годината.
За Бога, човека иска да си почине, да се отпусне, да се позабавлява. Всеки си има своите начини.
И това ти го казва човек, който пие две чаши вино два пъти в годината. И аз не съм фен на алкохола.
Щеше да се права, ако това го правеше всеки ден или през ден. Това вече се нарича проблем с алкохола.

# 2
 • Мнения: 981
И за мен е малко прекалено. А и в момента има европейско, остави човека да изживее момента. За мен, като жена, това си е двумесечен празник и събитие, пък за мъжете фенове да не говорим. Ако толкова те дразни, че излиза, предложи му да гледате мач заедно. Вземи по една бира, изненадай го след работа. Ако пък има кой да гледа децата и излезете да гледате и пиете по нещо навън и  ти ще се забавляваш.

# 3
 • Варна
 • Мнения: 30 955
Пълен трезвеник съм, но и аз мисля, че прекаляваш. Искаш напълно да го контролираш. Не става така. Щом си готова да сложиш край заради това, явно ще го направиш. Но за мен това не е проблем с алкохола.

# 4
 • Мнения: 593
Да, преувеличаваш....и то много!

# 5
 • Мнения: 2 154
Да, прекаляваш...остави човека да разпусне,както вижда за добре, дали с приятели, дали когато прекалил с алкохола.  С това европейско изобщо не го закачам. Намирам си моите удоволствия другаде.

# 6
 • Мнения: 841
През няколко месеца да се напие и да разпусне няма лошо...понякога човек има нужд аот това, на другия ден да го боли глава, да рестартир аи да продължи напред.
Гледа децата, грижи се за тях...все едно теб те е яд че си е намерил отдушик...ами има мачове, нормално понякога да излезе с приятели..
Аз проблем с алкохола разбирам...всеки ден след работа с приятели на бира, всеки ден пиян...а не е е така....но сие  твоя работа щом така чувстваш нещата и не си ОК, прекратявай брака.....

# 7
 • here and now
 • Мнения: 2 521
За 4-5 пъти в годината и аз ще си затворя едното око. Ако започне да става веднъж месечно ще се замисля по-сериозно.

# 8
 • Мнения: 21 801
Направо си истеричка. И даже не говориш за лошо пиянство, явно ти се свиди да си пийне с приятели. На човека всичко му е наред, ама ти искаш и малкото мъжко да му отнемеш, че скопен вол ли искаш да стане? А що се отнася до карането на децата той и една бира вкъщи да е пийнал пак не може да ги кара, не е нужно да се е напил. А ти нямаш ли книжка да го отмениш? Че той със същия успех може да е в командировка, или да е болен. Тогава пак ли ще е виновен?

# 9
 • Мнения: 28
Да, преувеличаваш и според мен. Относно раздялата - никъде не пишеш искаш ли да си с него, обичаш ли го. Споменаваш кое те устройва, кое е удобно, как и кога би било по-добре за децата. Звучи сякаш алкохола е само повод, оправдание да искаш да се разделите, а истинската причина да се крие в нещо друго.

# 10
 • Мнения: 841
Голяма истерия за нищо.....бира...с приятели....
Според мен просто си търсиш причина за развод!

# 11
 • Мнения: 23
Направо си истеричка. И даже не говориш за лошо пиянство, явно ти се свиди да си пийне с приятели. На човека всичко му е наред, ама ти искаш и малкото мъжко да му отнемеш, че скопен вол ли искаш да стане? А що се отнася до карането на децата той и една бира вкъщи да е пийнал пак не може да ги кара, не е нужно да се е напил. А ти нямаш ли книжка да го отмениш? Че той със същия успех може да е в командировка, или да е болен. Тогава пак ли ще е виновен?
Имам разбира се и книжка и моя кола. Но просто ми се иска да мога да разчитам на 100%. Може би наистина прекалявам и искам да контромирам всичко. Благодаря!

# 12
 • Мнения: 9 697
В момента има европейско, и моят е с приятели. Ама щом можеш сама да гледаш две момчета, евала. Аз също имам две момчета и не мога да ги гледам сама.

# 13
 • Мнения: 21 399

Според мен просто си търсиш причина за развод!

И аз това си помислих.
Явно я дразни, не го обича и си търси причина.

# 14
 • Мнения: 2 082
И какво прави като се напие?
Агресивен ли е или просто си ляга?
Аз пия всеки ден бира. Не се напивам, представям си ако мъжа ми искаше да се разведе с мен затова.
Пия си вкъщи де, ама и в компания пак пия. Има моменти, в които искам да се напия....ама са рядко, като твоя мъж. Пък даже съм жена. По добре по малко алкохол от време на време отколкото антидепресанти.
Ако някой ми каже, че иска да разчита на мен на 100% сигурно аз ще искам да се разведа. Всички сме хора и имаме нужда да  "изпушим" понякога. Сега, ако детето е много болно сигурно ще предявя претенции. Ама ако не е нещо спешно и опасно, чак толкова няма нужда.
Сама си гледам децата, аз съм "дежурна" когато са с висока температура, даже не желая мъжът ми да е ангажиран с това, защото имам доверие само на себе си и лекари в такива ситуации.
Ако те дразни, че излиза сам и те оставя с децата, намерете компания с деца, в която и вие да сте с него. Поне ще имаш и ти някакво разнообразие. Ние, откакто имаме деца, излизаме заедно, особено вечер, с децата. Ако имаме на кого да ги оставим, излизаме пак заедно.

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 22:06 от brumm

Общи условия

Активация на акаунт