Развод заради прекаляване с алкохола

• 12 250
  • 493
  •   1
Отговори
# 45
Аз малко извън болната тема..
Ама как точно 3 и 1годишни са настроени за пътуване в чужбина? Не мисля, че толкова малки деца изобщо знаят какво е "чужбина".
Май нещо "повредата" е в твоя телевизор...
Ами на 3 години детето си разбира. Говорим си. Подготвили сме пояси, плажни играчки. Всичко. Знае кхде отива и чака с нетърпение. Другото е малко да. Може би не се кзразих правилно.

# 46
Виж, много е важно да не се задушавате в един брак.
Никога не съм го спирала от излизания, както и той мен. Доверие има ли нещата вървят. Всеки човек има нужда от лично пространство. Когато започнат съмнения и недоверие, края е неизбежен.

# 47
Има ли причина толкова да не понасяш консумиращите алкохол?
До някъде те разбирам, но това е защото имам нанесени травми в детството от баща алкохолик.
Дълго в мене живееше стараха, че всеки който пие е подобен и изпадах едва ли не в паника.
Но реално не прави кой знае какво. Варианта в който пие и не ти е пред очите е ок, след като толкова много те дразни. Развод е прекалено, особено след като е добър баща и съпруг през останалите 360 дни в годината.
Не. Точно, че никой от обкръжението ми не прекалява. Семейството ми също.

# 48
Тя си написа какъв точно е проблема- забранява му нещо, той продължава и това е повод за развод. Както казах не е проблема в алкохола, не виждам нещо нередно да пие 4-5 пъти в годината, да няма проблемно пиянство или излагации. Отказа да изпълнява желанията и са повод за драмите.

# 49
Като се разделите той ще остане баща на децата.... много интересно колко процента ще може да му се разчита тогава?
Ако  всичко други ви е наред, това е несериозно дето го говориш..... явно си нямаш истински проблеми.

# 50
Виж, много е важно да не се задушавате в един брак.
Никога не съм го спирала от излизания, както и той мен. Доверие има ли нещата вървят. Всеки човек има нужда от лично пространство. Когато започнат съмнения и недоверие, края е неизбежен.
Тя написа, че няма нищо против да излиза. Но да се обади, че излиза.
Вие предполагам също се обаждате, не просто не се прибирате, когато си решите.

# 51
  • Paris, France
Я седни и си налей и ти едно 🍷! Горкият човек! Сега не можеш да разчиташ на него 4 или 5 пъти годишно. Като се разведеш изобщо няма да можеш да разчиташ на него. Ще си сама по 24 часа всеки, божи ден. Всъщност няма да си сама, а с две, малки, претенциозни деца. Сега децата ти са приготвили пояси и са настроени за чужбина, но можеш да ги заведеш и в Берковица на хотел с басейн, да им кажеш, че сте в Долно Нанагорнище и ще са доволни. С възрастта ще става все по-трудно.

Като се разведеш ще ти трябва пълномощно от бащата за всяко извеждане в чужбина. Ами ако се заинати? Представи си децата, настроени за остров Науру, а бащата писал в декларацията, че ги пуска само до Румъния с директен полет! Ко прайм тогава? Наливаме си едно 🍷?

Наздраве 🥂

# 52
Е, той човека сигурно не се обажда от страх, че ще му мелят на главата и няма да го пуснат.
Иначе, да, нормално е да казва поне от предния ден.

# 53
Е то като знае, че ще има поредната истерия и поредните бъзици от приятелите по чашка, предпочита да духне и да си ги спести. За такова нещо бих казал само- е*си и живота.

# 54
  • Далечният изток
Е как да каже като знае какво ще последва?
И аз ще мълча като партизанин...

# 55
От описаното става ясно, че това са образовани хора с добри професии.... Само мен ли ми е малко нелогично, че той просто ей тъй не се прибира, ама цялото други време гледа децата и всичко е наред. Как пък така това ще е един и същи човек ми е интересно.
Да не би като начало той да се обаждал, но след
поредната  реакция на овикване, ултиматуми и поставяне на безкраен брой  мноооого важни и належащи задачи, непозволяващи да излезе с приятели точно днес,  леко да е решил да прави, каквото си ще.
Аз бих предложила на авторката да приеме положение, защото пътят към промяна започва от там. Че може и заедно да пиийнете някой път, кво пък толко.

# 56
  • София
Бях споделяла за мой приятел - същото.
Ми, духва човека на два месеца веднъж на запой и после - истерии, скандали, събиране на компоти, гримове и бельо…

Аз лично бих пила от обяд.

# 57
Аз си налях една Сангрия, кокато четях коментарите.
За 20-годишния си брак не помня да съм забранявала нещо на ММ и дори не си представям, че той ще се опита да направи нещо подобно.

# 58
То при такива изпълнения и на мен щеше да ми се припива ....много по-често от веднъж на 2-3 месеца.

# 59
Остави го човека.
Мачът, между другото, си заслужава гледането. И аз ще предпочета навън с приятели да го гледам, отколкото някой у дома да ми мрънка.
За протокола- изпих две чаши вино.

По празници колко пие, или не му разрешаваш?

Общи условия

Активация на акаунт