Развод заради прекаляване с алкохола

• 11 324
  • 493
  •   1
Отговори
# 30
  • ☀️София / London🌂
Има ли причина толкова да не понасяш консумиращите алкохол?
До някъде те разбирам, но това е защото имам нанесени травми в детството от баща алкохолик.
Дълго в мене живееше стараха, че всеки който пие е подобен и изпадах едва ли не в паника.
Но реално не прави кой знае какво. Варианта в който пие и не ти е пред очите е ок, след като толкова много те дразни. Развод е прекалено, особено след като е добър баща и съпруг през останалите 360 дни в годината.

# 31
Но просто ми се иска да мога да разчитам на 100%.
Няма как. Хора сме. Не можем да сме 24/7 на разположение. Децата ти са късметлии, че имат двама родители, които се грижат за тях и ако единият не е на линия, другият е.
Ако се случи нещо и мъжът ти е на работа, ще ги закараш, няма да го чакаш да дойде, за да идете двамата.
Ако сте пили и двамата, ще извикате, такси, линейка, съсед. Важното е този, който е с тях да може да реагира адекватно спрямо ситуацията, а доколкото разбирам, той си ги гледа активно и би се справил, когато е с тях.

Проблем за мен би било, ако е често и ако пред децата пада, лази, скача на бой такива недопустими неща.

Виж, изчезване без предупреждение и то при положение, че детето е болно, че и 2 дни подред, определено би ме подразнило. Но това е повод за разговор, на следващия ден, когато е трезвен, а не по телефона, като е на градус.

За моето семейство, аз лично предпочитам да си пием заедно и малкото свободно време си го прекарваме без изключение заедно + приятели, когато искаме да ги видим. Но това си е наше лично усещане, което не се е налагало дори да обсъждаме. То щом нямаш против да излиза сам, просто уточнете, че:
- трябва първо да каже, за да види дали и ти си свободна и можеш да останеш при децата
- и да не е в момента, когато децата са болни. Не защото ти няма да можеш да ги закараш, а защото те се чувстват по-добре, когато получават повече глезене от двамата родители

Скрит текст:
Дядовците ми бяха страшни фенове на футбола, баща ми също. От малка се бях зарекла, че с мъж, който гледа мач няма да да се събера никога. Удържах на думата си Trollface той идва от футболно семейство, и майка му, и баща му гледат много, и на него явно му беше писнало Trollface
  Това, което ме дразни е, че в тези случаи говорим за 4-5 пъти годишно прекалява с алкохола. Не е вкъщи. Затова и децата не го виждат. Но аз му забраних да се напива вкъщи. Просто не го понасям това. Да почне да завалва думите. Това е. И другото - говорили сме много пъти да предупреждава когато ще излиза, но нищо не се променя. Това е другото, което просто ме вбесява.

# 32
Искаш подчинение, не е проблема в алкохола. Развеждай се и търси някой по-послушен, майната му на всичко останало- деца, брак, семейство. Най-важно е да слушка....

# 33
  • Далечният изток
Авторке, не може, тоест не ми се струва правилно да искаш цялото му внимание, непрекъснато, и да не оставяш човека малко да разпусне. Бели са ти кахърите. 3-4 пъти в годината излязъл с приятели и пийнал. Не те тормози, няма лошо пиянство, не тормози децата... Търсиш под вола теле, само за да си получиш вниманието. Остави го малко да подиша, струва ми се че го задушаваш. Дори 90 минути не може нормално да изгледа един мач. Има европейско първенство, мъжете повечето се вълнуват от футбол.
Едно единствено негово излизане минало ли е без да му звъниш и да му поставяш ултиматуми?
Директно на въпроса като страничен човек отговарям - не си права и прекаляваш. Ако разбира се само и единствено това, което разказа, те измъчва.

# 34
Хммм, имам чувството, че си контролфрийк и изпитваш ревност към неговите излизания с приятели. Ти излизаш ли сама с приятелки? Да не би да си само залепена с децата вече 4та година майчинство и да откачаш. Имаш ли помощ през деня за децата? Вечер ясно, щом ти помага мъжа, ама орез деня.. Да не би да лудваш с двама тодлъра? Аз бих...

# 35
  • София
Спри да му забраняваш.
Спри да се тръшкаш и да плашиш филанкишията.

Вземи се огледай и виж какво имаш, че да не търсиш каквото нямаш.

# 36
Много, много прекаляваш относно пиенето. Казвам го като човек, който си купи червено вино за 5 лв и тирбушон за 15, за да наготви един винен кебап преди една година и виното още престоява, а тирбушонът ми пречи в чекмеджето с прибори.
За предупреждаването - това се оправя със спокойни и ясни разговори. Да няма хък-мък, аз не разбрах. Без скандали и истерии.

Обаче друго ми е интересно.
Със съпругът ми сме заедно от 4 години. Имаме 2 прекрасни момченца на 1 и 3 години.
От 4 години сте заедно и имате дете на 3? Ти този човек колко дълго го познава, преди да се вземете и да си направите първото дете? Нещо бая експедитивно сте действали и май не сте се опознали много. Аз също не харесвам напивания, но имам достатъчно дълъг опознавателен период, за да забележа и толкова редки изцепки и да си преценя устройва ли ме.

# 37
Ако някой ми заяви, че иска да разчита на мен 24/7, направо ще му стане страшно. Това не е обслужващ персонал на ол инклузив почивка. Щом го прави няколко пъти годишно и няма грозни изцепки, всичко е в реда на нещата. Другия път му остави децата и излез ти вечерта с приятелки, какъв ти е проблемът? А да му напишеш, че искаш развод докато е навън, направо е върха на сладоледа. Никой не обича истерии. Все в някой момент ще му падне пердето от цирковете ти и той ще поиска така мечтаният от теб развод.

# 38
  • Далечният изток
Хм, европейското започна на 11 юни. До тази вечер съпругът гледал ли е мач вкъщи? И дали е посмял да пийне 1-2 бири?

# 39
Аз малко извън болната тема..
Ама как точно 3 и 1годишни са настроени за пътуване в чужбина? Не мисля, че толкова малки деца изобщо знаят какво е "чужбина".
Май нещо "повредата" е в твоя телевизор...

# 40
Много, много прекаляваш относно пиенето. Казвам го като човек, който си купи червено вино за 5 лв и тирбушон за 15, за да наготви един винен кебап преди една година и виното още престоява, а тирбушонът ми пречи в чекмеджето с прибори.
За предупреждаването - това се оправя със спокойни и ясни разговори. Да няма хък-мък, аз не разбрах. Без скандали и истерии.

Обаче друго ми е интересно.
Със съпругът ми сме заедно от 4 години. Имаме 2 прекрасни момченца на 1 и 3 години.
От 4 години сте заедно и имате дете на 3? Ти този човек колко дълго го познава, преди да се вземете и да си направите първото дете? Нещо бая експедитивно сте действали и май не сте се опознали много. Аз също не харесвам напивания, но имам достатъчно дълъг опознавателен период, за да забележа и толкова редки изцепки и да си преценя устройва ли ме.
От 4 години сме семейство. Познаваме се от 5. Преди брака сме живели заедно 7 месеца.

# 41
И по мое мнение прекаляваш и няколко напивания годишно без пиянството да е лошо са толкова дребна работа, че не бих си спомняла даже. Виж, няма жив човек, който да може да ти е на разположение непрекъснато, чакайки да възникне нужда да свърши нещо. Да, партньори сте и заедно ги гледате тия деца, но всеки трябва да си има време за себе си. Или нещо премълчаваш, или си поизпушила покрай майчинството, което е разбираемо. Това може да е причина за развод само ако наистина не го обичаш вече.

Не разбрах точно проблемът с предупреждаването, но да, коректно е да ти казва ако ще излиза и е дразнещо ако не го прави. Какво точно се случва? Може би реагираш много лошо и гледа да си го спести? Ако съм права, опитай се да коригираш това си поведение, вероятно ще помогне.

# 42
...говорили сме много пъти да предупреждава когато ще излиза, но нищо не се променя. Това е другото, което просто ме вбесява.
Явно те има за даденост, че по подразбиране си с децата.
Съгласна съм с всички от темата по другите въпроси, но да изчезва без да се обажда вече е проблем, поне за мен.

Ако някой ми заяви, че иска да разчита на мен 24/7, направо ще му стане страшно.
Така е. Но както важи за него, така и за нея. А той даже не го заявява, а направо си разчита, че тя 24/7 е с децата и даже не си прави труда да се обади.

Аз съм много проклет човек и бих направила нещо, което хич не е хубаво. Ще издебна някой почивен ден, когато си е вкъщи и е планирал излизане с приятели, ще се изнижа без да обеля дума и ще се върна на следващия ден.
Да, не е правилно. Но щом след като са говорили да се обажда, за да предупреди и нарочно продължава, не бих търпяла да ми разиграва циркове с изчезвания.

# 43
Аз малко извън болната тема..
Ама как точно 3 и 1годишни са настроени за пътуване в чужбина? Не мисля, че толкова малки деца изобщо знаят какво е "чужбина".
Май нещо "повредата" е в твоя телевизор...

# 44
Хахаха, голям смях. Дете на 1 година се настроило да пътува в чужбина на почивка... Лудница.
Драмата с пиенето е още по-абсурдна и ще пропусна коментар.

Общи условия

Активация на акаунт