Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 54

• 51 874
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
При цин 1 май нищо не се прави....

# 556
  • София
При цин 1 май нищо не се прави....

И аз така знам.

# 557
Ако всичко друго е наред и нямате оплаквания (напр. кървене от раничка), и сте млада, Карагьозов няма да пипа Цин 1. Аз съм пример за това.
Някой беше питал по-нагоре за бременност, раждане, ЧПВ - имам от всичко. Забременях, родих, след раждането все съм втора група, изменения не се виждат на колпоскоп. ЧПВ ту ми позитивира (различни щамове, вкл. 16), ту са негативни всички. Живея, гледам си детето, мъж си имам, следя се редовно, действам, ако ми кажат, че трябва. С автоимунно заболяване съм освен това и не мога да приемам имуностимулиращи препарати.

# 558
the doors, благодаря за тези думи. На моменти съм обнадеждена, че всичко е наред, но има и такива, в които леееко сд отчайвам.

# 559
А при цин 1-2, как процедира Карагьозов?

# 560
Момичета, разберете, че няма универсално правило. Понякога в медицината 2+2=4 не е сигурно нещо - има много, много детайли, които лекарят ще вземе под внимание - вашето състояние, възраст, други заболявания, трето, пето, десето... Ако за една едно лечение е добро, не значи, че и за друга ще е.
Важното е да намерите лекар, на който да имате доверие и да се лекувате както ви кажат.

ПП. И друг път съм писала, аз не бих оставила Цин 2 без лечение.

# 561
Момичета, разберете, че няма универсално правило. Понякога в медицината 2+2=4 не е сигурно нещо - има много, много детайли, които лекарят ще вземе под внимание - вашето състояние, възраст, други заболявания, трето, пето, десето... Ако за една едно лечение е добро, не значи, че и за друга ще е.
Важното е да намерите лекар, на който да имате доверие и да се лекувате както ви кажат.

ПП. И друг път съм писала, аз не бих оставила Цин 2 без лечение.
Мислех да го пиша и аз това, но се отказах.Супер си, че не ти омръзва:).

# 562
Абсолютно съм съгласна, че предприетите мерки трябва да са много индивидуални.
При ЦИН 1 и колпоскопски атипизъм в случаи като моя, например, по много причини няма шанс за регрес на лезията.. Играно е вече. С подкрепата на Силаут и на Глизиген, (имуностимуланти и аз не мога да приемам) в крайна сметка ДТК..
Около 2 години по-късно пак има атипизъм и ЦИН 1
2ма лекари казват не пипаме и чакаме.. Като единият директно си каза - "чакаме и ако не изчезне от само себе си, ще стане за рязане и го махаме"?.!  На моят въпрос, при положение, че има редица фактори и цялостното състояние на организма ми, и локалното такова,  и шансовете са почти нулеви, к'во правим? Отговорът беше " ми, кофти".. Един вид, чакаме да стане ЦИН 2-3 и да режем.. Не говоря за посредствен гинеколог.. Така че, ако лекарят може да вземе предвид цялостната картина, най-добре, но понякога се налага и ние да вземем решение. Аз, в моя случай не мисля да чакам докато стане "за рязане" , като мога да мина с вапоризация.. Не че и на мен много ми се гори през 2-3 години, ама.. Не знам и аз вече кое е най-правилното.. Persevere
Друг е въпросът, че от биопсията ми минаха 10 месеца и се чудя дали да не оставя процедурата за след празниците, като ще стане година-година и нещо,) като дисплазията е налице, може би, от края на 2019) .. и се чудя дали ще трябва да повтарям биопсията преди лазера.. Дали за година може да е преминало от ЦИН 1 към ЦИН 2? Ще попитам лекаря, разбира се, но ми се иска да чуя и вашето мнение, по-скоро опит, ако някой е имал подобна ситуация, какво е бил посъверван и как е процедирал в такъв случай?
Също ако някой може да сподели актуална цена за Лазер вапоризация в Токуда
Благодаря!
Успех и много здраве желая на всички! Flowers Four Leaf CloverHands V

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 03:17 от junebug

# 563
Спести ми едно писане.Аз се чудех за същото.Само, че при мен от биопсия са минали два месеца и имам ЧПВ таип 52.Аг-то каза ще горим или режем.В голяма чуденка съм с цин 1 и лека дисплазия???🙄🙄🙄

# 564
  • София
Имайте предвид, че и Цин 3 може да се третира с ток (LEEP), така, че няма смисъл да се бърза, особено да се реже.
Не знам за колко време прогресира, но всичко зависи от цялостното състояние на организма, веднъж може да е ЦИН 2, а после - Цин 1...Познавам жени, които години така се наблюдават и ту са Цин 1, ту - Цин 2.
При мен беше Цин 3 и го открихме много късно, това се е развивало поне 10 г. Така, че строго индивидуално е, но аз Цин 1/ Цин 2 не бих пипала, но зависи и къде точно се намира, колко голям е участъка. По-скоро бих заложила на стабилизиране на имунната система на организма и поддържане на добър дух. Това е най-голямата помощ за него.

# 565
Чрез LEEP/LLETZ също се "изрязва" само че с бримка с ток или лазер, което е по-щадящо и по-безкръвно от скалпелна конизация, но пак се изрязва по-голяма част от повърхностно обгаряне или вапоризация, които са възможни само при ЦИН 1, после, следователно става по-инвазивен подходът.. Колкото до стимулирането на имунната система, както казах и аз, и друго момиче преди мен, не при всеки е възможно, а дори и при здрав човек трябва да се внимава с имуностимулантите. Това което имах възможност да приложа аз беше да пробвам с локална подкрепа със Силаут и Глизиген - резултатът беше единствено дисбаланс на влагалищната среда след дългото прилагане..
При един цялостно здрав и например по-млад организъм с ЦИН 1 може да се поизчака и междувременно да се се подсилва цялосто и локално имунитета разумно и да се следи, съгласна съм, но някои не сме от тез'.. Въпреки, че и аз изчаках повече от година този път, а миналият път лезията е била налична поне 3 години и още блозо 1 до ДТК-то... При ЦИН 2 не мисля, че трябва да се чака особено, дори при жена в иделно здраве..
Относно здравия дух - пожелавам го сърдечно на всеки, но не е лесно постижимо, особено ако са ти още 100 неща на главата, освен hpv i cin..
Голяма гадина е тоя вирус и няма нищо сигурно и златен стандарт в борбата с него и последствията от него Pensive

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 08:33 от junebug

# 566
Този път и аз ще бъда по- многословна. Първо- безкрайно благодаря за търпението на момичетата в темата и позитивния тон. Съзнавам, че много то вас сте тук с години, личният ви опит, всичко, което сте изчели по темата са много ценни за нас, новите в темата. Съзнавам, че често питаме едни и същи неща, връщам се, чета назад, но в някои моменти се чувствам много объркана. Колко лекари трябва да посети човек, за да се убеди, да повярва, да чуе 2 еднакви мнения? Знаете нашия случай, група 3 а, цин 1-2. Първият лекар, който прави биопсията е на мнение да не пие нищо, нямало смисъл, нямало смисъл от тест за ЧПВ /прав беше, има го, прав беше сигурно и за пиенето на имуностимуланти, след като тук ужасно много момичета споделят, че и след 6 месечни курсове лечение излекуване няма/, преглед след 4-5 месеца, нищо притеснително, ще следим. Ако толкова ви притеснява ще горим,  с ток. При учудването ми, че това е много стар метод, нали сега има много нови, модерни, неговите дума бяха търговски, комерсиален трик, аз работя по този начин и съм сигурен в него. Вторият лекар, същите думи, спокойно, тя е много млада, обикновено организмите се самоизлекуват, също ще се следи, пие Кориолус. Той обаче е абсолютно категоричен, че ако се решим на горене, трябва да е бримка /не разбрах точно лазер или електрическа, но в никакъв случай горене/. Сега от вас чувам за вапоризация, това реално трети метод ли се явява?
Горене са ми правили на мен преди 20 години, цитото ми винаги е било 2 група, биопсия никога не ми е правена, но едно време нямаше толкова информация и не съм знаела изобщо за какво става въпрос. Винаги при преглед ми казват, че е добре обработена раничката и няма да ми създава проблеми.
Това поражда объркването ми, кой метод да изберем, ако стигнем до това. А иначе думите и на двамата лекари бяха, спокойно, нищо не се развива толкова бързо, ще следим, и двамата вярват на това, което виждат на колпоскоп.
Не знам колко бавно се развиват нещата, но миналата година тук почина момиче на 35, та никак не ми е спокойно на мен

Пропуснах да питам-  ЦИН само с биопсия ли се открива?

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 09:08 от R@N

# 567
Писано е много за “горенето/”
ДТК и защо не e добре да се практикува на конвейер.А това, че масово го предлагат, е защото в Бг много лекари нямат друга апаратура , също така нивото им е много зле в тази сфера на гинекологичните проблеми.( особено извън гилемите градове)

За 4-5 м болшинството хора няма да са елиминирали вируса, това не е болно гърло, а частици, загнездили се в ДНК на клетката.Затова е трудно да се махне, но в крайна сметка не невъзможно или не е казано, че
и да не се махне ще създава проблеми.Ако човек се следи малко вероятно да се случи нещо.Все пак 90% от човешката популация го носи.
Електрическата бримка/Lletz е най-достъпния и препоръчителен метод за
премахване на такива образувания във влагалището, сравнително щадящ метод.
Лазерната вапоризация е скъп способ за премахване на лезии, затова и рядко се чува сред лекарите.
ДТК, Летц, лазер често не да избирани пред обикновен скалпел по много причини.
Така че човек в даден момент трябва да намери своя лекар и да му се довери.
Аз, на 30г , след едно раждане, бях с ЧПВ 16, папиломатоза, умерена дисплазия(цин2), ПАП 3а-д .
Година преди това ПАП2 при друг лекар, дисплазия, която той изгори без никакви изследвания.Ако не бях почнала да имам кръв след секс, нямаше и да го сменя, бях ходила при този лекар 10г. преди това.
Намерих друг в тази тема и започнах при него, въобще не съм обикаляла на слушам мнения.Тя каза “махаме го с Lletz” и готово.Година след това забременях втори път и родих нормално.
Това беше 2007г., до ден днешен всичко с мен е наред, нямам вирус(тестване на 10-а година от премахването)

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 11:53 от ДХ3

# 568
Писано е много за “горенето/”
ДТК и защо не се практикувс.А това, че масово го предлагат е защото в Бг много лекари нямат друга апаратура , също ниеото им е много зле в тази сфера на гинекологичните проблеми.
Ще попитам директно за да си спестя търсенето на вашето мнение по въпроса.Кой метод е най- ефективен при дисплазия с цин 1?Защото на мен АГ-то иска да го гори.

# 569
  • София
ЦИН се доказва с биопсия само.

Иначе, да, LЕЕР  е пак с ток, има изрязване, но няма нищо общо със стандартната конизация. При мен интервенцията продължи 30 мин, станах и си тръгнах.
Относно имуностимулантите не знам каква е причината да не могат да се приемат, това всеки си знае, но аз не говоря за имуностилулантите, които се предписват от лекарите. Говоря за природни средства - клеева тинктура, ехинацея, пчелно млечице и т.н. има много варианти за подсилване на организма. Защото лесно ще се изреже мястото, но, ако не се открие причината, какво му пречи пак да се появи...

Общи условия

Активация на акаунт