Седмокласници 2020/2021 - Редене на желания - (05.07 - 11.07)

• 68 316
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 795
Аз съм чувала много хубави отзиви за 32-ро. Въпросът с локацията му е спорен и опира до лично мнение и до удобство спрямо местоживеенето.

Аз също смятам, че локацията е много важна и е добре да се вземе предвид при избор на училище. На спорт да отиде детето за този час ще се раздвижи и тонизира, а не да пътува.

# 796
  • гр.Варна
Аз си мисля, че за езиковите във Варна ще скочи с 15-20 единици.
Класацията след ДЗИ на 12клас по БЕЛ, в която 1ЕГ е на трето място в страната наклони доста везните натам. В нашия клас средният бал по математика е 85.50 и 3 деца искат МГ, а всички останали-1-ва.Когото питам накъде се е насочил даден седмокласник, все тази гимназия цитират. Ние не сме фенове и синът ни е от децата предпочели МГ.

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 16:23 от Bonanza

# 797
  • Някъде на край света
Знаех си, че трябва да чакаме хубави новини днес. Някой каза ли "Наздраве" за приетите? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 798
  • София
Малко извън темата, но всички сме родители на бъдещи осмокласници и ВСИЧКИ (няма подоходен тест) имаме право на еднократна помощ за ученици, записани в осми клас - ЗАКОН ЗА СЕМЕЙНИ ПОМОЩИ ЗА ДЕЦА (член 10 б) https://www.lex.bg/laws/ldoc/2135441920
Не, ВСИЧКИ. Родителите на деца в ЧУ, не са част от всички, дори ако детето е прието с пълна стипендия там, отпусната примерно поради финансова нужда! Sick

Поздравления за историците Hug
наздраве Wine Glass отпуснете въздуха мами Hug

А на мен ще ми е любопитно, след като вече сме подали заявленията и не сме конкуренция, кои са читавите училища!
Онези ненаркоманските, без малолетни/непълнолетни/тук там пълнолетни алкохолици, не са рязани, няма тъмнокожи деца пък било то изкарали бал поне 400 т., чиито директори не се хвалят колко в небесата им е бала  (тези като този на СМГ и онази на 1АЕГ, да вземат да се заврат в миша дупка и да мълчат)

За бала и желанията: писахме от +30 (2бр.) до -120т. (1бр.), но основно запасът е до около -20 т.... осен да си налея и аз.

Последна редакция: чт, 08 юли 2021, 22:21 от Desem

# 799
  • София
Buzzy, казвам "Наздраве!" Hug
magi_sveta, щях да попитам по-рано днес, но почаках сама да си кажеш - честито от мен Kissing Heart
Честито на всички други, чиито деца са приети в НГДЕК и това е тяхната мечта/няма да изброявам, за да не пропусна някой/ Kissing Heart
Моите и тримата са с различен нюанс на кожата - от млечнобял през карамелен до шоколадов Joy Изобщо не си и приличат Hug За определението "рязани" /извинявам се за употребата на думата, просто цитирам/ се визират етническите турци. С някои от вас сме се писали по e-mail,  предполагам, че са разбрали от името ми, че аз съм една от тях. Но това не ме прави по-нисша класа, нямаме и рога на челото Joy Смея да твърдя, че нито начинът ми на изказване, нито образованието ми, нито визията ми биха подсказали нещо такова/зависи кой какво търси/. Родени сме и сме израснали тук, просто аз говоря един език повече. Мен лично никога не би ме обидило определението "туркиня", но ми става мъчно, когато децата ми биват подлагани на дискриминация единствено заради името си. И турци не означава роми, различни етнически групи сме HugМисля, че тук си пишем широко скроени хора, с богат мироглед. Надявам се, че никой няма нищо против виртуалното общуване с мен Hug

# 800
Що за допускане изобщо имаш, ей!!! Hug

# 801
  • София
Аз тази вечер пропуснах наздравицата, но просто защото много се уморих от работа (ще разправям друг път), но утре като запишем младежа ще полеем.
Наздраве!!!
Бебчо, май имам снимка от връчването на дипломата на твоя младеж 😉, когато се докопам до компютъра ще ти я пратя.

# 802
  • Някъде на край света
Не мисля, че е редно да се слагат всички под общ знаменател и да се лепят етикети. Има хора - такива, с които би се радвал да общуваш и такива, разговорът, с които те довежда до необходимостта да си закопаш главата с пясъка.

Не забравяйте, че всички сме братовчеди ако се изхожда от Адам и Ева. Просто някои са били по-дълго изложени на слънце, а други са прекалили с морковите. Kissing Heart

# 803
  • София
Надявам се, че никой няма нищо против виртуалното общуване с мен Hug
Бебчо, брееееее!
Преди време бях изказала мнение по друга тема, но сега пак ще го повторя - все си мисля, че нивото на пишещите тук е много по-високо. Тук никога не съм попадала на мнение, най-малкото пък от редовните потребители, което умишлено да цели подценяване, заяждане или обида срещу някого. Разделение по какъвто и да било признак не съм усетила изобщо. Радвам се на интелигентната комуникация, иначе със сигурност нямаше да съм част от темата. Лично аз имам страшно много и най-разнообразни приятелства - от най-различни националности, култури, принадлежности, религии, от хора на земеделието и животновъдството (нарочно не използвам "селяни", защото се смята за обидно, макар изобщо да не е; "селяндур" е обидното) до университетски професори. Когато един човек е добър човек, нищо друго няма значение. Най-хубавото в моя случай е, че синът многократно е ставал свидетел на всичките тези мои контакти и се научи да не разделя хората по измислени критерии, а по същност и дела.
Та в този смисъл - на мен ми е изключително приятно да общувам с теб, макар и да не се познаваме лично.
HugKissing Heart

# 804
  • София
arino, изобщо и не си го бях помисляла това, но след като прочетох защо дадено училище може би е пропаднало - да си кажа Hug
magi_sveta, ще съм ти благодарна - моят хубостник взе грамота за отличен успех, за поредна година пълният отличен му се изплъзна заради 5-ца по История /разказвала съм ви за случая/.
Наздраве отново!! Аз още го мъча червеното вино, но и то ме мъчи мен - да пресуша бутилката, че да мина на бяло вино Joy

# 805
  • София
Локацията и според мен е  основна. Подредих първите 2 училища по неговите желания - ТУЕС и НПМГ, а след това такива, които са в близост. Не смятам, че детето трябва да пътува по 1 час до училище (ако му е все тая след 2-то желание къде е) само за да е в елитна гимназия.

# 806
  • София
Buzzy, казвам "Наздраве!" Hug
magi_sveta, щях да попитам по-рано днес, но почаках сама да си кажеш - честито от мен Kissing Heart
Честито на всички други, чиито деца са приети в НГДЕК и това е тяхната мечта/няма да изброявам, за да не пропусна някой/ Kissing Heart
Моите и тримата са с различен нюанс на кожата - от млечнобял през карамелен до шоколадов Joy Изобщо не си и приличат Hug За определението "рязани" /извинявам се за употребата на думата, просто цитирам/ се визират етническите турци. С някои от вас сме се писали по e-mail,  предполагам, че са разбрали от името ми, че аз съм една от тях. Но това не ме прави по-нисша класа, нямаме и рога на челото Joy Смея да твърдя, че нито начинът ми на изказване, нито образованието ми, нито визията ми биха подсказали нещо такова/зависи кой какво търси/. Родени сме и сме израснали тук, просто аз говоря един език повече. Мен лично никога не би ме обидило определението "туркиня", но ми става мъчно, когато децата ми биват подлагани на дискриминация единствено заради името си. И турци не означава роми, различни етнически групи сме HugМисля, че тук си пишем широко скроени хора, с богат мироглед. Надявам се, че никой няма нищо против виртуалното общуване с мен Hug

Да се запознаем - аз съм етнически мелез. Баща ми, лека му пръст, е... беше евреин, майка ми - етническа българка и на това отгоре - да е жива и здрава - вярваща християнка. Надявам се нямаш нищо против да си общуваш виртуално с мелези? Wink *hugs*
А в живота си съм срещнала много добро от етнически цигани (не роми, на тях много им е пораснала работата, да се оправят сами), но циганите не разрешавам да бъдат обиждани пред мен. Вкл. двама етнически циганина от вида най-нисши клошари вероятно ми спасиха живота. Докато натоканите, напарфюмирани и напудрени етнически българи на спирката си стояха настрани и гнусливо бърчеха нослета (липсва ми повръщащото емотиконче тук). Така че... доброто не винаги пристига в лъскава опаковка. И обратното.

Доколкото разбрах все пак училището не е било обрязано, а отрязано - за да се разшири булевард. Да се надяваме, булевардът не е минал през репродуктивния му орган... Grinning

# 807
  • Някъде на край света
Кали като каза село да ви разсмея малко с една история от преди няколко години.
Едното дете ме посреща един ден с новини - доматите не растяли на дърветата, нищо че са плодове. Тя чак сега видяла в някакъв филм за земеделието как и къде се садяли. Имат баба и дядо в къща и си гледат всичко хората, а децата от малки са всяко лято там. Как не е видяла домат 🍅 питайте ме.
Известно време след това се появява другото и реве, че единствената задача на състезанието, която объркал е с едни кокошки и зайци, щото ти да видиш кокошките изненадващо се оказали с по два крака, а не както той си мисли с четири. И зайци гледат хората, и кокошки.

Последна редакция: чт, 08 юли 2021, 23:21 от Buzzy

# 808
Имах колежка в университета ("високо балов елитен факултет" 😀🙃😉) от ромски произход, която беше изключително възпитано и образовано момиче, което през почти цялото следване подържаше успех пълно 6. При разговор с майка ми се оказа, че последната е била съученичка с бащата на колежката, който е бил отличникът на класа, в последствие уважаван журналист. За мен беше чест, че имах такава колежка и никога не ме е интересувал етническият й произход, а и не само нейния.
Бебчо, толкова прекрасни Хора има от вашия етнос, а и самата ти си толкова лъчезарна и симпатична🤗, че не ми се иска да вярвам, че някой може да те дискриминира по този признак!

# 809
  • София
А пък в музикалното в София има всякакви българчета - християни, мюсюлмани, евреи, арменци, доста ромчета (да, те са много музикални), има и чужденци - синът ми има приятели от училище белгийчета и американчета (да, учат тук, в много случаи са родени там, но тук имат роднини или единият родител е българин). И никой с никого няма проблеми Simple Smile спокойно си учат, общуват, свирят/пеят заедно. Така де, не е "елитно" училище, но там съжителстват чудесно всякакви деца Simple Smile
Иначе имаме и ние приятели всякакви цветове и религии и това никога не ни е било проблем.

Общи условия

Активация на акаунт