Седмокласници 2020/2021 - Редене на желания - (05.07 - 11.07)

• 68 264
  • 1 116
  •   2
Отговори
# 975
Честити рожденици! Да са живи, здрави и много щастливи.
Моето раче в понеделник ще стане на 14. А нищо не съм измислила за подарък.  Тя не иска да празнува. А и като знам лятото как всеки е нанякъде и на мен нищо не ми се организира. Докато беше малка все измислях някакви забавни празници.
Аз пък ще цръкна от притеснение. Чакам първо класиране за  да видим ще имаме ли дилеми. Съответно се покая девойката за някои от желанията, които редихме. Тя не ги била искала съвсем и ще взема да се гръмна.

# 976
  • Варна
Във връзка с изборите се изключват системи и сървъри на държавни институции, които не е необходимо да работят през почивните дни. Може и с това да е свързана тази грешка.

# 977
  • София
От мен - ден за релакс. Голямата кака е на РД с приспиване, мъжете рязпускат с видеоигри (нали ММ е още с превръзки на ръката), а малчо и аз открихме лятото (най-после) и сме на басейн. Щастие!!!

# 978
Във връзка с изборите се изключват системи и сървъри на държавни институции, които не е необходимо да работят през почивните дни. Може и с това да е свързана тази грешка.

Може, но тогава нямаше да е за всички тази грешка? Има хора, които писаха тук, че влизат без проблем.

Надявам се да го оправят до 13-ти. Или поне до 16-ти сутринта, когато е последният ден за записване. Иначе как ще разберем, къде са ни приети децата?

Може би съм глупава, но не мога да се ориентирам на кой от посочените телефони да звъня, ако до 13-ти не мога да вляза. На телефона на Инспектората ли?

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 14:15 от Майка-зайка

# 979
  • Пловдив
Би трябвало и на сайта на съответното руо да има информация за приема.
Ще разберем, но дано класирането, която видим е добро!

# 980
  • София
И ние чакаме направо второ класиране, освен ако не стане чудо на чудесата и я приемат още на първо. Девойката е решила да се бори до край. Лъвска му работа 😂
Въобще не се притеснявам, че сега не можем да влезем в системата. Преди две години два три дни положението беше същото и на 11.07. цъфна класирането. Ще започна с притесненията, ако и на 13.07 не стане.

# 981
  • София

Може, но тогава нямаше да е за всички тази грешка? Има хора, които писаха тук, че влизат без проблем.

Надявам се да го оправят до 13-ти. Или пони до 16-ти сутринта, когато е последният ден за записване. Иначе как ще разберем, къде са ни приети децата?

Може би съм глупава, но не мога да се ориентирам на кой от посочените телефони да звъня, ако до 13-ти не мога да вляза. На телефона на Инспектората ли?

О, моля ти се, недей така, аз мислех още на 15-и да изоставим работещ тати (хоумофис, ама трябва да е на час от работното място в случай на нужда, не може да идва) и (евентуално) кучето (ама то май по-скоро ще дойде да види какво е "двор") и да отиде малко в провинцията с Врячо... той още от мига, в който минаха НВО-тата реве, че иска... пък кой знае колко ли още лета ще иска да идва с мен. Не много - в най-добрия случай... да чакам до 16!? И после да се връщам за следващото класиране след ден-два... ми не, не ща така, не предсказвай такива ужасии!

# 982
Аз смятам да изчакам да пишете когато излязат резултатите и ако все още не мога да вляза, ще звънна в РУО за справка. Там не може да нямат достъп до тази информация.

# 983
Спокойно , няма да остане така .Предполагам , че работят по въвеждане на бал и класиране и е блокирана системата, за да не се товари от нетърпеливите майки 😄. Смятам, че на 13.07,  всички ще имат достъп до системата.
Моят син хич не изглежда да се вълнува от предстоящите класирания, имам чувството , че  аз кандидатствам.

# 984
  • В светлината на слънцето
Честити рождени дни и рожденици на всички замесени! Heart
Изобщо не си правя труда да проверявам системата преди понеделник. Нито ме притеснява това, че в този момент не може да се влиза. Важно е да работи, когато му дойде времето. Според мен (звездите ми го нашепват) може да е понеделник, ранен следобед.
Слухове каква ще е годината - в ДО или присъствено, не ме дразнят, още по-малко пък ми създават напрежение. Ми каквато е, такава. Гадно ще е за тези, които ще започнат да учат нов език и професия. За останалите ще е като миналата година. Не е като да не сме го преживявали. Тъпо е, кофти е, но ако ни го натресат, ако ще и на глава да им застанем всички, няма да мръднат от решението.

# 985
  • В центъра на моретата
Цитат на: tonika2006 link=topic=
……на кой от посочените телефони да звъня, ако до 13-ти не мога да вляза. На телефона на Инспектората ли?
[/quote

МОН като тромава, държавна администрация не знам колко бързо ще откликнат.
Най-добре на няколко телевизии - те ще раздуят проблема:kissing Joy

# 986
LaughingLaughing
Това, което не знаех е за обединените училища, които са до 10 клас, както и че шофьорска книжка нече може да се вади след завършен първи гимназиален етап.

Може да се вади със завършено основно образование ( в момента това е 7-ми клас, по мое време беше 8-ми). Не е нужен какъвто и да било гимназиален етап, курс, година.
Ама и книжка ли могат да вземат на 14г? Племенникът ми изкара курсовете лятото преди да стане на 18г, но книжката си взе на РД. Това беше през 2019-та.

Не, разбира се. Понастоящем за записване на курс трябват 17 години и 9 месеца. Когато аз карах курсовете бяха нужни 16г., а книжката се издаваше на 18.

Кати, аз като цяло, пропускам твоите постове, ама....Laughing На мен не ми пречи, но има потребители, които не са толкова в час с форума и неговите участници.

# 987
В професионалните паралелки в 8 клас не съм сигурна колко тясно специализирани предмети имат. Не започват ли в по-горен курс?
Сега погледнах, в 9 клас започват профилирани в училището избрано от синът ми.

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 15:58 от valeriq.k

# 988
  • Пловдив
Валерия, имам впечатление само върху НТГ-Пловдив - племенничката ми тази година в 8 клас учеше от специалните предмети единствено Предприемачество. Мисля, че в 9 клас бяха 3 предмета.

# 989
Това нововъведение с книжките само със завършен 10кл. май ще е чудесен филтър за една обособена група в държавата ни с по-особен нюанс на кожата.

Общи условия

Активация на акаунт