Седмокласници 2020/2021 - Редене на желания - (05.07 - 11.07)

• 68 530
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 75
  • София
KallyMay, благодаря ти за поредната уютна тема, нека бъде изпълнена само с положителни емоции Kissing Heart
ysap, честит рожден ден! Нека бъде началото на вълнуваща и успешна година за теб! Бъди винаги обичана и уважавана от хората, които цениш Kissing Heart

Ние ще поотложим реденето, снощи имаше промени в номерацията, не е лесно Joy

# 76
Благодаря за полезно инкрасиво оформената тема!
На всички желая успех!

Имам въпроси, на които, със сигурност, е отговарямо в някаква степен вече, но не са ми докрай извснени:
- в случай на участие във второ класиране, предполагам, училището, където е класиран ученикът разполага заявления, които се попълват на място, нали? Не е нужно да се прави нещо повече?
- от къде се получава информацив за необходимите документи за записване, т.к, не всяко училище, доколкото разбрах, ги е обявило?

Благодаря ви предварително!

# 77
  • Ланкър, планините Овнерог
Ние утре следобед сигурно ще подадем. По обяд имаме среща за консулт с г-цата, при която ходи на уроци по БЕЛ. Дали ще е от помощ...дано. Чак отпуска съм си взела за утре.

# 78
И ние още няма да бързаме.Колкото повече редим,  толкова повече се колебае и аз не знам на къде да го подбутна .Завиждам ви, че децата ви са толкова решителни и ориентирани.

# 79
Добро утро,

ysap, честит рожден ден!!! Бъди здрава и щастлива!

За анкета гласувах за професионална гимназия.
При нас първите 6 желания са ясни, след това имаме вече набелязани паралелки, но още не сме решили как да ги подредим. Ще го направим на 7-ми. В момента сме на почивка и мислите са ни другаде Stuck Out TongueSwimmerLollipopBalloonNature Sun With Face

Успешен ден

# 80
Не бързам да подавам, наслаждавам се на това, че има нещо, което да правим, различно от чакане. Иначе да подадем и пак да почваме да чакаме. Ще спестя ден-два Joy

# 81
  • Варна
ysap, честит рожден ден Simple Smile Още много да те радва твоето момче (и кака му)! Бъди здрава и много щастлива Simple Smile

Снощи бяхме сами у дома с кандидат-гимназистката и до късно си говорихме. Желанието си остава едно, но понеже е маниак на четни числа искаше да пише 4. Убедих я, че и две е четно и съвсем достатъчно в случая и ми се наложи за не-знам-си-кой път да обяснявам защо няма смисъл да реди други паралелки от МГ след тази, която иска. Изглежда миряса, да видим днес и утре на какъв акъл ще е, защото разбира се, ще подаваме на четна дата Joy
Успех на всички и да им се сбъднат първите желания!

# 82
  • Beyond the Frontiers
Желания 1 и 2 са ясни.
Точките са достатъчно за да има свободен избор между сериозните училища.
Математическите гимназии са твърдо НЕ, за езиковите му стига почти навсякъде, но пък там аз съм скептична, защото не мисля, че езиците са му силата...Те ще са 3-4-5 и т.н. желания....
Днес ще напишем всичко и довечера ще подам. Не искам да е в последен момент. Ако нещо сбъркам, да има време за корекция.

П.П. аз имам отделен файл от очен преглед и отделен за общ преглед, ще ги конвертирам в един

# 83
  • София
А закакво са ви класации по ДЗИ?
Не е ли ясно, че деца, влезли с висок бал ан НВО, ще са с висок на ДЗИ?

# 84
  • Пловдив
подадохме
притесних се като видях че е възможно ново редене, но сега не ми предлага руо пловдив, а останалите руо-та.
Скрит текст:
Дано в темата има само радост вече!
Колко е бала на детето ви?
И нашата подредба ще е подобна /за Пловдив/. След МГ ще пишем само английски в езиковите и след тях ПГЕЕ.
В МГ може би няма да пишем СП, защото детето се чуди за нея. Ако я пишем на първо място с бал 463 може пък и да го приемат в нея, а той като не е сигурен дали  иска да учи това.
Даже вчера ми вика, да сме пишели първо МАТ с АЕ, после СП. Казах му, че няма смисъл, ако я иска- на първо място, ако не я иска -не я пишем.
Тя реално ако се посочи на второ място, дори и за нея да стига балът, той ще бъде приет по първо желание /ако там си му стига разбира/.

# 85
  • София
Анкетата в началото на тема е малко дискриминираща, защото така написана е само за софийските училища. Ами ние от останалите населени места?
Както уточних малко по-назад - последните четири опции в анкетата обхващат всички неупоменати училища. Т.е. всеки, който иска да гласува, може да го направи.

Имам въпроси, на които, със сигурност, е отговарямо в някаква степен вече, но не са ми докрай извснени:
- в случай на участие във второ класиране, предполагам, училището, където е класиран ученикът разполага заявления, които се попълват на място, нали? Не е нужно да се прави нещо повече? - Не мисля, че е нужно. Даже си мисля, че никакви заявления няма да се попълват на хартия, ами просто сл.лице ще направи необходимото през системата, (каквото и да е то).
- от къде се получава информацив за необходимите документи за записване, т.к, не всяко училище, доколкото разбрах, ги е обявило? - Ако на сайта си училището не е посочило необходимите документи, със сигурност има телефон, на който да може да се обадиш и да ги питаш. Иначе, задължителни са свидетелството за завършено осн.образование и медицинското ако паралелката е професионална.

Не и ако искаш да провериш неелитните училища или да сравниш между ДУ и ЧУ.

ysap, честита да си Flowers HibiscusGift HeartFlowers Four Leaf CloverBalloonBirthdayGiftTropical DrinkTada

Последна редакция: пн, 05 юли 2021, 09:31 от Kally May

# 86
Моля да ме извините ако сте коментирали, но темата върви много бързо и не успявам да следя.  В системата има "Прикачване на медицинско" . За какво медицинско става въпрос?

# 87
Ако кандидатствате за професионална паралелка ви трябва.

# 88
  • София-Младост
Ти пък, хората така и първи клас избират Nerd
Отпуск трябва да взема, за да ви ичзета, дано не съм пропуснала нещо важно.
Моля да ме извините ако сте коментирали, но темата върви много бързо и не успявам да следя.  В системата има "Прикачване на медицинско" . За какво медицинско става въпрос?
Медицинско от личния лекар, с което се удостоверява,че то е годно/здраво, за да учи в Професионална гимназия.
Ако няма да кандидатствате в такава-не ви  енужно.
Ако кандидатствате, прикачвате го сега или при записване надетето, ако е прието в такава гимназия.

# 89
Благодаря, Кали 💐
Ysap, честит рожден ден! 💐🍀☀️
И от наша клас, който е математически и в който има няколко деца със сигурен бал за СМГ, са само двама, които искат да продължат с математика - моето и още едно дете. На близка моя приятелка синът цял живот се занимаваше с математика, включително и състезателна, и в седми каза
: "Не, писна ми" и отиде в езикова, а не в СМГ. Това, че детето е в математическа паралелка, не значи, че ще отиде в такава гимназия, да

Общи условия

Активация на акаунт