Седмокласници 2020/2021 - Редене на желания - (05.07 - 11.07)

• 68 548
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 375
Ала-Бала, че няма, няма, миналогодишните гледам/е. Тази година нали се предполага, че ще се качват, аз искам да падат, амаааа ... Само се моля да не се качват с повече от 20т, та поне да учи нещо, което е близко до нея и да не е голям компромисът.
И защо да се предполага покачване на бала? Всичко паралелки които аз проверих са си с почти същия прогнозен бал като миналата година.

Последна редакция: вт, 06 юли 2021, 17:41 от MollyBy

# 376
  • София-Младост

MollyBy
Къде ги провери, как ги провери? Няма тазгодишен бал още. Прави се статистика на база миналогодишен.

# 377
  • София
Предполагам заради по- многобройният набор и по- лесно НВО. Миналата година с по- висок от бала на младежа са били около 500, сега са около 800 деца (според статистиката на Дидева Wink

# 378
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Цитат
Над 11 500 са седмокласниците в столицата тази година, като випускът е по-голям от миналогодишния. Те ще могат да кандидатстват за над 400 паралелки в профилираните и професионалните гимназии, езиковите паралелки обаче са под една четвърт от всички паралелки.

С около 350 повече са седмокласниците тази година в сравнение с миналата, това означава по-голяма конкуренция за най-желаните езикови гимназии. В същото време като цяло бройката на езиковите паралелки в София е намалена с 23 в сравнение с миналата година. Причината - стратегията на просветното министерство да се учат повече професии и природни науки.

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/poveche-sedmoklasnitsi-no-s-23-po … za-priem-v-sofiya

# 379
  • София
Днесхме озадачи едно изказване на директор Стаматов: деца с бал под 400 да заявят между 50 и 80 желания. 😐
Мое близко дете е с бал 359.500 и смятам, че ще влезне на първо класиране, като първото му желание е НФСГ. Какво е вашето мнение?

# 380
  • Ланкър, планините Овнерог
Ала-Бала, че няма, няма, миналогодишните гледам/е. Тази година нали се предполага, че ще се качват, аз искам да падат, амаааа ... Само се моля да не се качват с повече от 20т, та поне да учи нещо, което е близко до нея и да не е голям компромисът.
И защо да се предполага покачване на бала? Всичко паралелки които аз проверих са си с почти същия бал като миналата година.
Е, нали тази година се брои за силна откъм резултати. Това предполага покачване на баловете. Ще видим на 13-ти.
Подадохме заявлението, пък каквото стане.
Около час след подаването се появиха оценките от свидетелството.

Последна редакция: вт, 06 юли 2021, 15:50 от Гита Ог

# 381
  • София
На сладкишче и трите мнения за Първа АЕГ са пълни с негативизъм и невярни внушения. Въпреки това искат да я пишат в челните желания. Или гроздето е кисело, или искат да намалят конкуренцията. Simple Smile
Снощи попълнихме желанията си. Определно имаше корекции.
Като родител съм длъжна да проуча желаните паралеки и училища на детето си, не смятате ли?
Само за статистика.
За това не пожелах да напиша името на училището. Сега съжалявам, че ме залива вълна от защитници на въпроното училище.
Извинявам се, ако съм обидила някой с поста си.
Вероятно да, била съм емоционална, но аз съм си такава.
Усмихнат ден на всички.

А най-много някой родител, децата не четат бг-мама, та ще да са пропуснали, че са "алкохолици и наркомани"

# 382
Ние писахме 11 желания, като за което и да е от първите четири би трябвало да влезе без проблеми ( това иска да учи и има бал), но последното желание го писах за застраховка -квартално училище, където разликата е около 100 точки по- малко от неиния бал
Да са високи баловете, колко пък да нарастнат -10-15 точки . За там където има квоти момчетата могат да се изненадат по неприятно

# 383
  • гр.Варна
Момичета,
Върнах се малко назад,но не видях писано по въпроса.
Като се влезе в профила на детето,след подаване на паралелките и се отиде в "Желания" има една колона *Бал.
Дали там ще се впише бала за всяка една паралелка,която се кандидатства или ще излезе минималният и максимален бал за нея?Питам,защото пише,че ще се появи след приключване на балообразуването..
Зациклих леко Simple Smile
За статистиката:Синът ни писа 12 желания.Бал за МГ  - 480 и за ЕГ-470 Simple Smile

# 384
  • у дома...
Момичета,
Като се влезе в профила на детето,след подаване на паралелките и се отиде в "Желания" има една колона *Бал.
Дали там ще се впише бала за всяка една паралелка,която се кандидатства или ще излезе минималният и максимален бал за нея?Питам,защото пише,че ще се появи след приключване на балообразуването..
За статистиката:Синът ни писа 12 желания.Бал за МГ  - 480 и за ЕГ-470 Simple Smile
Малко преди класирането там излиза балът на вашето дете за конкретното училище. Поне миналата година беше така.

Преди 15 години ученици от 133-то пушеха и пиеха бира всяко междучасие в безистена до офиса на фирмата, в която работех тогава. Но никъде по темите не съм изказвала мнение на база тогавашните ми впечатления, нито съм квалифицирала децата като едикаквиси. Просто нека сме малко по-премерени в обобщенията си и квалификациите.

# 385
Момичета,

При нас при бал няма никакви стойности все още - това няма ли да покаже конкретно бала на детето за дадена паралелка?

# 386
  • София
Ние писахме 11 желания, като за което и да е от първите четири би трябвало да влезе без проблеми ( това иска да учи и има бал), но последното желание го писах за застраховка -квартално училище, където разликата е около 100 точки по- малко от неиния бал
Да са високи баловете, колко пък да нарастнат -10-15 точки . За там където има квоти момчетата могат да се изненадат по неприятно
В определени диапазони очаквам сериозни разминавания в бала (в посока нагоре). С настоящия бал синът ми е 1093то момче в София, миналата година е същият бал е отговарял на 859 момче. Има сериозна разлика. Миналата година балът е стигал да се закачи в най-ниския етап в Испанската, сега ще е на косъм за френската - разликата е 18,75 при прецизната статистика.

# 387
Ще се появи бала на детето за всяка отделна паралелка от желанията малко преди да се появи класирането.
Миналата година следяхме как започна да се запълва колоната в различните градове, защото се надявахме, че когато това стане можем и по-рано да получим класиране.

Допълвам се: Не се появи по-рано класирането Simple Smile

# 388
  • Пловдив
А миналата година излезе ли по-рано класирането?

# 389
И защо да се предполага покачване на бала? Всичко паралелки които аз проверих са си с почти същия бал като миналата година.
Очаква се да се покачва поради това, че много деца, в това число момчета, са се справили много добре.

Общи условия

Активация на акаунт