Седмокласници 2020/2021 - Редене на желания - (05.07 - 11.07)

• 68 504
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 510
...
И аз като децата, нямам си друга работа и пусто му математически мозък смята. Момичетата с петокласниците, някоя да се е замисляла колко алкохол ще ни трябва за комбинацията  12-токласник + 10- класник? Stuck Out Tongue Winking Eye

На мен много литри със сигурност, че малкото е все наопаки и всичкознаещо!

Честит рожденици!Много здраве и усмихнати дни!

Лелка, бързо възстановяване на каката!

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 11:01 от Бобец

# 511
Миналата година в Бургас към края на юли измениха държавния план-прием, като увеличиха с 10% приема в 6 професионални гимназии с разрешение на министъра уж поради липса на достатъчно свободни места. Накрая се оказа, че са останали свободни места и след трето класиране.
Допълвам се по отношение на София пак за миналата година. По ДДП са били предвидени 10 080 места, резултат БЕЛ+ МАТ са имали 10 686 ученици ( това само от софийската статистика). Имаше закрити паралелки още след първи етап, имаше и свободни места след трето класиране. Значи нещата се наместват някак.

Това е интересното ... значи си играят с проценти над -плановото класиране .... но как и кои паралелки точно ?!
Отделно обявиха и 23 езикови паралелки по-малко .... естествено, не в езиковите гимназии.

# 512
  • вкъщи
Да, миналата година в Бургас в иновативното училище влязоха деца с бал 130 точки на трето класиране,а деца с над 400 на първо и второ не можаха. Майките бяха бясни и с право. Двойкаджиите изпревариха отличниците.

# 513
  • у дома...
Има и деца, които заминават с родителите си за чужбина. Има много частни училища. Защо непременно търсите някаква конспирация с надпланови приеми и какво ли не друго?

# 514
Планът на МОН не включва училищата към МК, също и АК.

А и целта не беше ли да напълни професионалните гимназии? На път е да сбъдне тази си мечта.
На път са да извършат геноцид. В провинцията махат наред общообразователни паралелки за сметка на професианални, които стоят празни или се пълнят с етноса. Напр.в Добрич тази година махнаха още една паралелка от ЕГ, което по принцип е училището, обиращо най-високия бал в областта.
Но нали всички са в Сф, та дреме им какво става навътре...

# 515
  • София
...
И аз като децата, нямам си друга работа и пусто му математически мозък смята. Момичетата с петокласниците, някоя да се е замисляла колко алкохол ще ни трябва за комбинацията  12-токласник + 10- класник? Stuck Out Tongue Winking Eye
Ние сме сега със 7-класник и 9-класник, тъй че след 3 години ще сме също в горната комбинация. Grinning Grinning

Оффтопик е, но големият има доста приятели сега 10клас, нямаше такива драми с матурата. Тя реално и за какво е тази матура в 10-ти клас, ако не иска да сменя училището (включително и едно дете, което изобщо не се явило на матурата по МАТ след консултация с директорката).
За мен в 7ми клас са най-тегави матурите (най-решаващи).

# 516
  • София
Най-сетне подадох. Девойката твърдо иска да учи РЕ, така че писах 133-то на първо място. Ясно е, че ще я приемат, а някое дете с по-нисък бал ще си отдъхне още на първо класиране. До последно се колебаеше между 133-то и Първа АЕГ, но от два дни втвърди позицията и мисля, че си заслужи да се съобразя с желанието й.

Успех на всички!

# 517
Всъщност София е не по-малко засегната от правилата за планиране на ДПП. Просто при близо 400 паралелки, промените не бият толкова на очи, ако не си пряко заинтересован.
С уточнението, че паралелките не са общообразователни, а профилирани.
Като цел е заложено повишаването на дела на приетите в VIII клас ученици в професионални гимназии и в паралелки с професионална подготовка ( с около 2% всяка година) и увеличаване на приема на ученици в посока STEM профили и професии. В резултат училища, традиционно популярни като езикови, разкриват паралелки с профил Математически, Природни науки и Предприемачество, а в профилирани гимназии и средни училища се появяват все повече професионални паралелки. Как ще бъдат обезпечени с преподавателски състав тези паралелки е труден въпрос. Защото например СХН в МГ Варна и СХН в 123456 СУ в град Х ще изучават два еднакви профилиращи предмета, заложени на национално ниво, по една и съща учебна програма.

# 518
Аз съм впечатлена от блестящите умове, мъдрили паралелките с професионална насоченост. Фаворит ми е паралелка "Митническа декларация с интензивно / или разширено/ изучаване на АЕ.
Чета ви.

# 519
Да, миналата година в Бургас в иновативното училище влязоха деца с бал 130 точки на трето класиране,а деца с над 400 на първо и второ не можаха. Майките бяха бясни и с право. Двойкаджиите изпревариха отличниците.
Лелка, деца над 400 няма как да не са влезли на първо класиране даже още.
Изпързаляха деца с бал около 350, които сравнително на косъм не са влезли и които дори може и да не разбраха за обявените места за трето класиране, защото като си се записал вече не се ровиш. За по-желаната паралелка бала падна от 401,75 до 398 на второ класиране. Познати деца бяха във втората на косъм от първата и естествено не рискуваха на трето, за да видят как дете със 130 влезе там.

# 520
  • София
Аз пък като гледах наименованията на някои паралелки се чудех, излизат ли наистина с професионални умения тези деца, или е само на хартия + няколко часа в 12ти клас, примерно. Дали както се учи език в ЕГ, със същата сила ще придобие професионални умения в проф. паралелка?

Дори и паралелката в НСФГ със счетоводството ми е малко странна - има ли 13г дете, което от сега е наясно със себе си, че иска да работи като счетоводител? И дори да има, на интервю за работа как би се гледало, пред кандидати, завършили счетоводството и контрол, одит в Свищов или СУ?
Защото нали идеята на амбициозното развитие на професионалните паралелки е да излизат децата с професия и готови да работят, което не е лошо като идея, но колко приложимо е?!

# 521
Точно така излиза накрая.

Просто_майка ... те това 1000 деца ли са ?
ЧУ обикновено имат по не повече от 2 паралелки с макс 20ученика.

# 522
  • Варна
Чета темата за Бургас от миналата година и се замислих, добре, записал ли се след второ класиране и изведнъж виждаш обявените места за трето. Имаш ли право да кандидатстваш? Предполагам си губиш мястото, ама как така се отписваш? Много шашаво. Излиза, че така могат да се появят още свободни места, които кога ще бъдат отчетени? Между 3 и 4 класиране?

# 523
Svetli, имаш право, ама можеш да си увиснеш като стой та гледай.
Губиш мястото, защото се отписваш. Високи балове размислили, изпозаемат местата и ти оставаш за четвърто класиране, където ще се появи и твоето място и тези на размислилите след записването от първо, второ класиране.
Четвърто се организира от училищата и там заиграват и други фактори, не само бала.

# 524
При мен изчезна секция Класиране. Изписа ми- Класирането в процес на обработка. Моля, опитайте по-късно.

Общи условия

Активация на акаунт