Седмокласници 2020/2021 - Редене на желания - (05.07 - 11.07)

• 68 334
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 660
И аз мисля, че не са проблем имената, но да има за какво да се притеснявам, защо да ми е спокойно Joy
Моят син е на вълна автомобили - гледаме някакви клипове, аз се правя, че разбирам и кимам на обясненията. За песните, които са "вървежни" в момента при него мога само да кажа - дано е кратък пуберски период Hug
Вчера излязох за пръв път с малките в градинката до нас, след операцията не се бях вясвала там. Като започна едно питане какъв и балът му, а после изказвания как така, при възможност за избор, сме избрали точно това наркоманско училище - изправи ми се къдравата коса, фризьорката няма да има какво да прави Joy Та затова май пооткачих, как да обясня, че неговото желание е водещо, въпреки че кара по интуиция. То дано да е приет там, другите приказки са ми като вятър да ме вее на бял кон Joy
При теб комшийки, при нас цялата рода, приятели, познати ме съветваха да бягам от наркомански училища.
Е, аз навремето завърших елитната НТБГ и там имаше всякакви породи, но аз не съм се подвеждала по тях. В класа ми имаше момче, което в 12 клас почина от предозиране с нещо си.
Определно и на мен последния месец ми се вдигна доста нивото на тревожност, покрай непоискани съвети от доброжелатели.
Една колежка дори си позволи да изкаже мнение, че Хари Стайс е обратен и наркоман! Close

Последна редакция: чт, 08 юли 2021, 10:29 от sladkish4e

# 661
В града ни и двете елитни училища се славят като свърталище на наркомани и т.н.
Ами то навсякъде има дилъри, включително и пред училището, в което досега беше дъщеря ми. И това е още от мое време.
Или се подлъгваш, или не в крайна сметка, защото тази напаст е навсякъде.

# 662
  • София
Ооо, имаше и изказвания от познати, че провалям живота на детето като, забележете, му разрешавам да не посочи немския като първи език, а и като втори. За какво му бил този испански?! Ами и аз не знам за какво му е, но каза че би го учил като втори с много по-голямо желание Hug Много държа на доброто и качествено образование, но не мога да съм категорична в изказванията си къде може да го получи. А факторът "късмет", както и желанието и хъсът на детето за успех имат огромно влияние, мое лично мнение. Ако учител провокира интереса му, би продължил да следва нещо, свързано дори с Химия/а я ненавижда/. Просто това е моето дете, което си има своите особености в изборите. За брат му и сестра му важат други правила, като дойде тяхното време, живот и здраве - ей тогава ще я втасам Joy

# 663
С тези аниме герои ме накарате да гугълвам да видя как са аниме, а герои, да не са истински хора - нищо не разбирам от манги и аниметя, само че имат големи очи Joy

# 664
  • Някъде на край света
Наборчето не е фен на анимета и K-pop.Сигурно е една от малкото в техния клас. Увлича се по бг поп, което ме радва донякъде.

Дописвам се: Чакаме добри новини от желаещите да учат в НГДЕГ и стискаме палци на едно от децата в бившия клас, на което това училище е мечта от 5-ти клас. Flowers Four Leaf Clover

# 665
  • София
Реших сега и аз да хвърля едно око на заявлението, като натисна "Печат". Виждам името на дъщеря ми и моето име, като подател на заявлението. Има полета за подробен адрес, които са празни, за номер на свидетелството, което пак е празно. При вас така ли е и очаква ли се тези полета да са попълнени? В профила никъде няма място, в което да се въвеждат лични данни?

# 666
  • Някъде на край света
DoGma_PrObe, така е при всички. Предполагам тези неща се подават по служебен път. Но и това заявление не е с никаква тежест в печатен вариант, а само за лично успокоение.
Гледайки резултатите от ДЗИ малко се ядосах, че не "похабих бала" за 32ро училище, което ни е най-близка дестинация. Simple Smile Явно няма значение в кое училище с над 400 т. бал за прием ще учи детето ако има желание да се развива.

# 667
И моето е фен на аниметата, така си упражнява английския
Иначе за музика, ние не сме меломани, той също, но предпочита рап, суинг и джаз. Така казва, не харесва популярна музика.

# 668
  • София
На дъщеря ми преди години не я приеха на градина, защото по погрешка на мястото на моето бащино и фамилно бях записала едно и също име. И отказаха, защото все едно не съм била аз. Защо ли са ни тези ЕГН-та се чудя.

# 669
О, да, непоисканите съвети са страаааашни. Аз онзи ден слушах глупостите на майка ми колко съм неадекватна, защото не съм писала училище с над 30т. бал от наличния на отрочето. Ей тъй, можело да стане нещо - нещо като какво Laughing чудото на осмия ден, може би? Чак такива чудеса не стават. Ама не та не! Не съм разбирала тия неща (хем, вече сме минали през НВО с голямата). Да пишем, те пари не взимат - е да, ама аз нали съм проучила нещата, няма да пиша всички паралелки само, защото е без пари Smile Smile Още повече си знам и "стоката" какво може и не може и къде е за нея и къде не. И любимото ми "да не похабим бал" Triumph та после да се чудим какво да правим. Аз добре знам какво се случва в осми клас, ако си влязъл някъде, за където не си -  не е гот да ви кажа.

Последна редакция: чт, 08 юли 2021, 09:20 от Iseis

# 670
  • София
Ех, beb4o_fb, аз с години съм слушала как с това музикално училище ще забия детето хем да не учи, хем да се забавлява, а "музикант къща не храни" ... да не му уйдисваме на желанията. Научих се да не обръщам внимание, макар че в началото и аз бях много разколебана...
7 години по-късно коментарите почти престанаха, макар че някои хора още чакат пубертета, за да ми докажат, че са били прави 🙂 То и това беше основната му мотивация да изкара добри точки само с училищна подготовка от музикалното - да им докаже, че е учил Wink И не пропуска да каже на такива хора, че "музикант къща храни, даже майка му и татко му намазват"😅 (хонорари, пътувания, които организаторите поемат за него и родител и т.н.)
И дори тези дни имам единици, които препоръчват да иде в "хубава гимназия", щото има бал Simple Smile
Аз мисля, че всяко дете трябва да следва мечтите си и ако наистина иска нещо, да гони целите си. Ето, и големият ми син ще учи физика - не е толкова перспективно като ИТ или икономика, право... но го подкрепяме. При него пък какво хабене на бал е... Ама аз следвам децата Wink

# 671
Рали, физиците са малко и изкарват много пари, особено в чужбина.
Кои си тия наркоманки училища, айде кажете ги вече, че взе тоя всичкия стрес и непоискани акъли да ми идват в повече.
Абв, и аз съм като баща ти, обичам си работата и ще си я работя до гроб. Искам и синовете ми така да си обичат работата един ден.

# 672
  • София
rally, Ивайло е точният пример за всичко, в което аз вярвам Kissing Heart  Моят син е все още неориентиран, водех се по интуицията ми и фактори, които ще благоприятстват провокирането на интереса му. Дано съм права, бъдещето ще покаже, само да сме живи и здрави, за да видим.
christina1980, към 2 АЕГ е насочил поглед синът ми, паралелка с АЕ и Испански. Това му беше единствено желание, малко се подвоуми за 1 АЕГ, но в крайна сметка категорично реши кое да пишем на първо място. Дано му стигне балът де, да не пиша празни приказки. Но се радвам, че това си е негово информирано решение Hug

# 673
  • София
Изобщо не ме интересува, дали похабявам бал. Давам си сметка, че за много хора е странно решението ни да напишем на първо място 133-то, въпреки че дъщеря ми има бал за навсякъде. Искам щастливо и спокойно дете, а че е умно и че може да се справя в стресови ситуации, го доказа с успеха си на изпитите.

По темата - моята щерка не слуша някаква определена музика и няма кумири. За разлика от сестра си, която и до ден днешен е страстна фенка на к-попа и то в чистия му вид - смята, че БТС вече не са к-поп група, защото са загубили автентичното си звучене, откакто са в САЩ. Между другото в Първа АЕГ, където учи голямата, к-попърите са малцинство. Уви, децата са предимно по чалгата. Такива са сведенията ми и за другите елитни гимназии (вкл. 133-то), но какво да се прави - явно това е вкусът на времето.

# 674
  • София-Младост
О, храни, храни...навън музикантите са много ценени.
Аз влязох в сайта, да проверя, дали са там желанията...там са:))

christina1980
Прескачай ги тези постове...във всяка гимназия има поне по 1 черна овца. Въртят се около ЕГ, АЕГ, Заимов, НЕГ, парка с/у Народния театър...доколкото знам едва ли не всяко у-ще си имал местенце...

Общи условия

Активация на акаунт