Седмокласници 2020/2021 - Редене на желания - (05.07 - 11.07)

• 68 361
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 645
записа ли твоето име и телефон накрая?
Да, направих го, направо изтръпнах докато се сетя Joy Благодаря ти, че ми напомни Kissing Heart
Това след подаването ли се прави?

# 646
  • София
Kira12, благодаря ти още веднъж Kissing Heart
ssoonniiaa, спомних си, че това поле се появи май след като натиснах "Подаване", но всичко ми се губи, не знам. Фактът, че имаме входящ номер май е достатъчен, за да сме спокойни - иначе не би трябвало да ни допусне дотам.

Последна редакция: чт, 08 юли 2021, 14:08 от Не се сърди, човече

# 647
  • София
записа ли твоето име и телефон накрая?
Да, направих го, направо изтръпнах докато се сетя Joy Благодаря ти, че ми напомни Kissing Heart
Можеш да си запазиш и разпечташ заявлението с избора на училищата.

# 648
  • София
Скрит текст:
Къде има такава специалност? Чувала съм за" Митническа и данъчна администрация с разширено изучаване на АЕ", ама" Митническа декларация... " Rolling Eyes
Ти ли го видя това чудо или ти го е споделила някоя недоразбрала майка?
Аз го видях. По памет писах, да, сега от в къщи гледам, че има и данъчна декларация в наименованието, но за мен е същото безумие.
Администрация и декларация са коренно различни неща. Мисля, че не си прочела правилно. Действително щеше да е шокиращо да има специалност " Митническа декларация...", но в " Митническа администрация..." няма нищо  безумно.

Е, "митническа администрация" поне има някакъв смисъл. "Митническа декларация" ми прозвуча като специалност "писане на Молба и Заявление"...

# 649
  • София
Home raider, оказа се, че и това съм направила, но не помня.А не бях пила още Joy

# 650
  • София
Скрит текст:
Но не е само това. С език и общообразователни предмети мисленето не се развива особено. Трупат се знания основно, докато в едно предприемачество се учат много неща за живота. Твърдя, че подготовката за живота, развиване на качествата е много голямо, стига училището да е сносно и да не се претупва всичко.

С езиците и общообразователните предмети се развива именно мисленето. В различни посоки, с предпоставки за задълбочаване в последствие на конкретните познания. А разните там предприемачество, ресторантьорство и не знам си още какво може да се научи... ами, как да се практикува някаква конкретна професия. Може да даде сръчност на ръцете, бързина на краката, но никога, ама никога няма да даде крила. Няма да даде и свободата да помисли детето, че може да си измисли / направи / развие крила... Това идва от физиката, от математиката, от литературата, от езиците о културите.

На теория звучи всичко много добре, както сте го написали. Реалността показва голямо приземяване точно на тези, които много са летели, за които ученето е било всичко и самоцел. Загубени души са. Там и разочарованието от живота е най-голямо. И така се случва, че накрая тези с крилете кандидатстват при тези с конкретните умения, за да си намерят работа 😊
Човек никога не си признава посредствеността. От нашия най-елитен клас определено са най-страдащи най-учащите, най-изявените. Но равносметката идва 20 години по-късно.
Няма по-лошо от амбициозен, но лично неуспял родител. Обикновено едното върви с другото 😅

Ами аз понеже познавам главно такива, които са летели в детството и после са продължили да ползват и закрепват крилете си, затова го казвам това. Искам детето ми да има избор и изборът да е негов и само негов, не на обстоятелствата. И ако реши, че иска да сади картофи и това ще прави да знае, че го прави понеже именно това иска и именно това обича, а не понеже не знае, че може да пуска космически кораби. Ученето е... ами да, в известен смисъл е самоцел. Като четенето. Правиш го понеже ти е приятно. Понеже научаваш нови неща, опознаваш нови светове... виждаш нови хоризонти... 20+ години по-късно не бих променила нищо. Баща ми след пенсионирането като професор продължаваше да работи и да публикува - не понеже му се плаща, не му се плащаше - а понеже обичаше работата си и нямаше как да спре да мисли... докато не спря сърцето му. Конкретните умения се усвояват на място бързо и лесно от всеки - но ако нямаш познанията и ширината на вижданията, за да можеш да поставиш въпроса, никой - нито ти, нито друг - няма да може да му отговори. За да може едно дете да прецени дали би искало да гледа пчели или да строи космически кораби трябва преди всичко да е научило, че съществуват космически кораби. Няма как да вземе това решение преди да учи.

# 651
  • София
ivanedelcheva, много добре казано Hug Дълго и нашироко обяснявахме години наред, че ученето е път към разширяване на кръгозора и извличане на поуки от взетите решения, оценките са понякога необходимо зло Joy

Момичета, знаех си, че съм сгафила нещо, затова и не бях спокойна - сбъркала съм моето презиме, издокарала съм се като сестра на сина ми. То бива да се самоподмладяваш, но моето е вече прекалено Joy Както казва баща ми - "Много хубаво не е на хубаво!" Шегата настрана, дано не е проблем.

Последна редакция: чт, 08 юли 2021, 02:19 от beb4o_fb

# 652
Момичета, вашите балове качени ли са? Нашият още не. Аз съм си го изчислила, но друго си е да го видя черно на бяло.

# 653
  • София
Beb4o_fb, не мисля че е проблем, все пак кандидат е детето, а неговите имена са вярни.

# 654
Аз съм написала само име и фамилия и телефон. Това проблем ли е? Щом някои сте писали три имена.

# 655
  • Варна
Аз съм написала само име и фамилия и телефон. Това проблем ли е? Щом някои сте писали три имена.
Искаха се три имена. Аз съм с четири - писах и четирите.Flushed

# 656
  • София
Аз съм писала три имена, но имам грешно желание, но си признах, а синът го прие спокойно "Аз до там няма да стигна, но пък ти да се застраховаш и го обърка", и ми се смя и ми прости.

# 657
Сега отворих да видя какво излиза при печат. Трите имена съм си написала все пак. Тотално съм изтрещяла.
Още няма изчислен бал при нас.

# 658
Kiss
Аз да разведря темата, ако позволите.
След като наредихме желанията с коконата ми и ги заявихме в системата на МОН, баща и притеснен я пита, какво е 6-тото и чувство за прием в 8-ми клас. Коконка ни поглежда с пренебрежение и заявява:
- Оставете ме на мира! Все ми е тая! Аз английския език ще го науча, НО по-важното е как да ме забележи Хари Стайс, защото искам да се омъжа за него!!!
Онемях. Седнах. Отворих си една бутилка бяло вино и си сипах. Наздраве!
Явно Хари Стайлс е по-важен! :–)
Поздрав от нас с коконата с песен на Хари Стайлс:
https://www.youtube.com/watch?v=Y8R-zl7SDUU
Ааа, тука се хванахме за косите. Аз се чудя за подредбата, тя пищи, че Хари Стайлс целувал Оливия на клип в Инстаграм, тая дърта к*чка... (определението си е от мен, не от момата). Та, долу ръцете от Хари Стайлс.... 🤣🤣🤣🤣
Ох, не съм само аз!!!
Целувки! Kiss

# 659
  • София
И аз мисля, че не са проблем имената, но да има за какво да се притеснявам, защо да ми е спокойно Joy
Моят син е на вълна автомобили - гледаме някакви клипове, аз се правя, че разбирам и кимам на обясненията. За песните, които са "вървежни" в момента при него мога само да кажа - дано е кратък пуберски период Hug
Вчера излязох за пръв път с малките в градинката до нас, след операцията не се бях вясвала там. Като започна едно питане какъв и балът му, а после изказвания как така, при възможност за избор, сме избрали точно това наркоманско училище - изправи ми се къдравата коса, фризьорката няма да има какво да прави Joy Та затова май пооткачих, как да обясня, че неговото желание е водещо, въпреки че кара по интуиция. То дано да е приет там, другите приказки са ми като вятър да ме вее на бял кон Joy

Общи условия

Активация на акаунт