Седмокласници 2020/2021 - Редене на желания - (05.07 - 11.07)

• 68 368
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 630
# 631
  • София
Но смисъл от ходене за второ класиране  - категорично има! По-надолу няма да отиде. Пътят е само нагоре.
И се появява инфо за кое училище колко е бала (мин и мах)

# 632
  • В реалността
Няма как да се види коя резерва е, тъй като не се знае колко деца ще се запишат в паралелката след първо класиране. Местата за второто се определят след като мине срока за записване от първо.

# 633
  • В центъра на моретата
Аз явно съм динозавър. Харито не съм го чувала даже. Но знам кой е Мияви, кои са Шайнис, BTS и пр( Гита Ог ще ме разбере )... И се страхувам внуците ми да не са дръпнати очи, че ще се гръмна...
Е, ситуацията при нас е аналогична. От няколко години се слуша само кpop и основно BTS. Преди 2 г. каза, че иска да учи корейски - започна сама, ама не стана. Питах в една школа, ама там не я искаха - била малка. От миналата година започна да се интересува от японска манга и анимета. Интересува я начина на живот на далечния изток. Даже баща й тръгна да гледа за пътуване до там, ама с пандемията мераците затихнаха. Добре, че сега вече си разшири музикалните предпочитания и с рокаджийски банди. Но, пък ми заяви, че искала да се омъжи за един аниме герой (Levi Ackerman/ Attack of Titan), който й е фаворит.

Последна редакция: чт, 08 юли 2021, 06:24 от zaek

# 634
Няма как да се види коя резерва е, тъй като не се знае колко деца ще се запишат в паралелката след първо класиране. Местата за второто се определят след като мине срока за записване от първо.

Има как! Само дето не е въведен в програмата такъв алгоритъм.Например в СУ"Св.Кл.Охридски" излиза класирането и се появява в графата - мин.бал,твоя бал и мястото на което си в опашката!  И в този случай местата за второто класиране се определят след като са се записали приетите на първо.
                          Пропуснах да кажа,че такива графи се появяват срещу всичките ти кандидатури /желания/.Така виждаш  шансовете си за всичките си  желания и решаваш има ли смисъл от участие във второ класиране.

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 21:35 от Didia

# 635
  • Пловдив
zaek, сестра ми доста години ходи в една школа да учи японски - Агора София. Тя е много запалена по японската култура, доста напредна с езика, дори ме води два пъти в страната на изгряващото слънце на самоорганизирана екскурзия. Там е друг свят, заслужава си да се види.
Моите синковци също са запалени по аниметата - кучето ни се казва Саске Учиха (герой от анимето Наруто).

Скрит текст:

Аз вече отпуснах душицата, поне за малко. Снощи бях на концерта на Il Volo.
Поздравявам всички маминки с песен от техния репертоар :
https://www.youtube.com/watch?v=XwtbdVJthZ8&ab_channel=MrLorz19

# 636
  • София
И моята е фенка на анимете и манга. И покрай тях английския и задобрява, защото не иска да учи японски. Та поне има полза от нон-стоп гледането и четенето им.

# 637
  • София
Докато ви догоня  - отидЕ чаша с вино Joy
Днес редих желания - наборът беше не-по-кла-тим  - никакво 73-то, никакъв немски език! Подредихме АЕ/ Испански език, прикачих медицинско, защото последните 2 сигурни бяха в "Лжмоносов"/някои познати се насочили на там, не оборвах логиката Hug/, натиснах бутон "Подаване" и съм готова, нали? Че сега се чудя дали трябваше още нещо да направя Joy

Направо ме карате да доливам винце с тези момичета - баткото още не се е понесъл по любовната вълна, но сестра му...още в първи клас получихме покана за сватба - нейната и на Рангел, страхотно барабанистче. То не бяха обеци за подарък, много се забавлявахме майките, а и класната им Joy

# 638
записа ли твоето име и телефон накрая?

# 639
  • София
Да, направих го, направо изтръпнах докато се сетя Joy Благодаря ти, че ми напомни Kissing Heart

# 640
  • София
И друг път съм споделяла, че моето дете е като дете 4 - 5 клас и като поведение и като визия. Аз разбира се съм доволна от това, че е с такова мислене, защото детство в един момент свършва ( да се надяваме, че при нея ще продължи поне още някоя и друга година) и след това цял живот вече си пораснал и няма връщане назад.

# 641
  • София
Ще ме прощавате, ама тоя младеж 'ич не ми харесва с мазната косица, свити устнички и арогантен поглед. Сигурна съм, че момчетата наборчета от тази тема са в пъти по-хубави от него, да не говорим, че и музиката му е една никаква Rolling Eyes... Я да вземе да изсвири нещо като Ивайло и можем да си говорим! Добре, че нямам дъщеря!
Аз имам, ама да си го държи Оливийка.Joy

Леле, Лулу, как Уикенд?! Astonished ... Той е страшен, щяха да са като Красавицата и Звяра.

Трябва да взема да разпитам девойката и ако има подобни помисли, направо да заключвам и да гълтам ключа.

# 642
Но не е само това. С език и общообразователни предмети мисленето не се развива особено. Трупат се знания основно, докато в едно предприемачество се учат много неща за живота. Твърдя, че подготовката за живота, развиване на качествата е много голямо, стига училището да е сносно и да не се претупва всичко.

С езиците и общообразователните предмети се развива именно мисленето. В различни посоки, с предпоставки за задълбочаване в последствие на конкретните познания. А разните там предприемачество, ресторантьорство и не знам си още какво може да се научи... ами, как да се практикува някаква конкретна професия. Може да даде сръчност на ръцете, бързина на краката, но никога, ама никога няма да даде крила. Няма да даде и свободата да помисли детето, че може да си измисли / направи / развие крила... Това идва от физиката, от математиката, от литературата, от езиците о културите.

На теория звучи всичко много добре, както сте го написали. Реалността показва голямо приземяване точно на тези, които много са летели, за които ученето е било всичко и самоцел. Загубени души са. Там и разочарованието от живота е най-голямо. И така се случва, че накрая тези с крилете кандидатстват при тези с конкретните умения, за да си намерят работа 😊
Човек никога не си признава посредствеността. От нашия най-елитен клас определено са най-страдащи най-учащите, най-изявените. Но равносметката идва 20 години по-късно.
Няма по-лошо от амбициозен, но лично неуспял родител. Обикновено едното върви с другото 😅

# 643
Да, направих го, направо изтръпнах докато се сетя Joy Благодаря ти, че ми напомни Kissing Heart

Значи всичко е точно

# 644
  • В светлината на слънцето
Леле, Лулу, как Уикенд?! Astonished ... Той е страшен, щяха да са като Красавицата и Звяра.

Десем, а, баш! Обаче научих цялото му творчество наизуст (дума не отварям за текстовете на хитовете Joy). Сега е на вълна манга и анимета.

Общи условия

Активация на акаунт