Камъни в жлъчката - тема 8

• 36 562
  • 759
  •   1
Отговори
# 390
Някой пробвал ли е тирами
су ? Питам заради жълтъците, какаото,маскарпоне и ром.

# 391
Да. Много пъти. И пържени яйца също. И варени. И омлет. Мина много време от твоята операция, можеш да ядеш всичко. Стига си се притеснявала. Гледай по ведро на живота. Както каза моята докторка когато ми изписа антибиотик, а аз и казах, че нямам жлъчка: "И какво като нямаш. Значи си напълно здрав човек, който няма от какво да се притеснява. Щеше да е проблем ако имаш болна жлъчка. Гледай си живота." Цитирам по памет, че това беше 2м след операцията.
Някой пробвал ли е тирами
су ? Питам заради жълтъците, какаото,маскарпоне и ром.

# 392
Абсолютно подкрепям. А на мен една лекарка ми каза преди операцията "Стига си му слугувала на тоя жлъчен мехур, махай и забравяй"! И я послушах. Та сега защо да слугувам и на нещо, което го няма? Simple Smile Живейте си живота и стига сте го мислили толкова... Ако случааайно получите дискомфорт от нещо, ще знаете да го избягвате или да го хапвате в по-малки количества, нищо фатално няма да стане. Стига толкова страх. Simple Smile

# 393
  • София
Здравейте, чета ви от една седмица и благодаря за изчерпателната информация която споделяте.
Накратко: откриха ми камък в жлъчката - 2см. Докторът при който бях на консултация е доц. Такоров - ВМА, каза че до 6 месеца трябва да се оперирам. Кризи мисля, че не съм правила, но почти всеки ден имам горчив вкус в устата и болка между плешките. От по мазни храни започва да ми се гади и ми е тежко.
Естествено съм много притеснена и сега се чудя към ВМА или към Токуда да се насоча...Важно ми е отношението към пациента и професионализма.
Ще съм благодарна за всякакви препоръки Flowers Hibiscus

# 394
Във ВМА си на точното място!

# 395
Здравейте, чета ви от една седмица и благодаря за изчерпателната информация която споделяте.
Накратко: откриха ми камък в жлъчката - 2см. Докторът при който бях на консултация е доц. Такоров - ВМА, каза че до 6 месеца трябва да се оперирам. Кризи мисля, че не съм правила, но почти всеки ден имам горчив вкус в устата и болка между плешките. От по мазни храни започва да ми се гади и ми е тежко.
Естествено съм много притеснена и сега се чудя към ВМА или към Токуда да се насоча...Важно ми е отношението към пациента и професионализма.
За болница не мога да кажа. Но мога да ви кажа, че правите леки кризи. Болката между плешките и гаденето от неподходяща храна си е точно криза. Аз в началото си мислех, че ми се е схванал гърба и даже карах мъжът ми да ми прави масаж. После като почнаха по-сериозните кризи разбрах, че е било от жлъчката.

# 396
Оперирах се преди 2 месеца и половина във ВМА! Не съм очаквала, че в държавна болница може да цари такъв професионализъм и да има толкова прекрасно отношение към пациентите, буквално на световно ниво без никакво преувеличение. И мен ме оперира доц. Такоров, възстанових се много бързо, а целият персонал е грижовен, любезен, отзивчив, от лекаря до санитаря!
А болката между плешките си е точно криза, не отлагайте много.

# 397
И мен ме оперира доц. Такоров преди  2 г и половина, но с тази разлика,че не бях планово, а спешно. Доволна съм от избора си.

# 398
Може ли да се хапва сладко след операцията? За шоколад и сладолед знам, че не може. Но нещо друго? Примирам за нещо сладко на моменти. Оперирах се на 15-ти ноември. Дано някой сподели опит с храната още веднъж.

# 399
Може мед и обикновени бисквити. А аз започнах с тортите и сладоледа след първия месец. Simple Smile

# 400
Между другото да ви кажа много различни неща между това, което пише из интернет и това, което казват докторите. Когато ми махаха конците се възползвах да питам кое-що. Интересното е, че казаха, че всичко може да се яде без пържено, пикантно, тежки мазни сирена и бобовите храни, защото много надуват стомахчето. Даже не съм сигурна, че споменаха да не се яде сладко. А из интернет хората споделят страхотии направо. Казах му аз на единия лекар, че из нета почти всичко е забранено особено в началото. Отвърна ми, че ако от интернет можело да се вземе адекватно знание те нямало да учат медицина в университетите. Останах озадачена. Беше младичък лекар някакъв, който другият, който ме оперира (Белев), го беше оставил явно да ми маха конците. Не посмях да питам Белев. Щото и без това го тормозих заради горчивия вкус, който имам в устата от Урзофалка. Но аз Белев го чух как обясняваше при една визитация на едно малко момиченце в стаята ни, че след операцията щяла да яде даже много по-разнообразна храна отколкото преди. Момиченцето беше на 19 и се таралежеше, че нямало нужда да я оперират, добре си била. Естествено стана буря голяма лекарят като чу това. Започна с "Глупости не ми се слушат днеска" и като си излезе от стаята девойката зарева от стрес. Та така за храните. Озадачена съм много какви неща се пишат из интернет, а лекарите колко спокойно казват "всичко без пържено, пикантно, бобови". Наистина не знам какво да мисля.

Иначе се радвам, че операцията явно не ме беше нокаутирала толкова, защото успях да изкарам и ковида съвсем леко (само с 2-3 дни температура и умора). Обаче сега си имам някакъв остатъчен страх като хапна нещо. Някак все едно такова вътрешно напрежение дали пак няма да се появи болката отдясно.

# 401
Може ли да се хапва сладко след операцията? За шоколад и сладолед знам, че не може. Но нещо друго? Примирам за нещо сладко на моменти. Оперирах се на 15-ти ноември. Дано някой сподели опит с храната още веднъж.
Ядох шоколад на 29 ден след операцията. За един месец не трябваше да ям бобови, зеле, да не консумирам алкохол и газирано, кафе (но доктора каза, че след втората седмица може), да не ям пържено, люто и мазно. Шоколада беше забранен, защото има доста масло. Хранех си се съвсем нормално, с нормална храна. Не съм наблягала на супи, а още по малко на пюрета. 48 часа ядох пиле с картофи на фурна, прибрах се от болницата и си го наготвих. Придържала съм се към тази диета, която ми даде доктора и не съм имала проблеми. На 5 ден бях на превръзка и ме пита какво съм яла и как е било сготвено, казах му, отговора беше: Продължавай така. Сега ям абсолютно всичко. Ядях всичко 3м след операцията и 3г вече не съм имала проблеми.

# 402
Здравейте, преди около 4  години ми откриха камъни в жлъчката. Не съм имала някакви нетърпими кризи и болки, но от два дена имам болки, а тази сутрин имам горчив вкус в устата. Знам, че вече е време да взема мерки и да реша този проблем. Бихте ли ми препоръчали специалист към когото да се насоча. От Велико Търново съм.

# 403
  • у дома
Като начало д-р Мирчева/гастроентеролог/,работи с каса,преглежда в Аура,но часовете са с месец напред.
Много добър лекар и Човек

# 404
Момичета, колко време след операцията имахте болки, разстройство, подуване и други такива? Винаги ли ще ги има след прием на по-мазна храна или само в началото и после отминават? Един месец след операцията имам доста негативни усещания, като опитам да вкарам храна и се чудя дали и кога ще се оправят… че не може цял живот на картофи 😀

Общи условия

Активация на акаунт