Камъни в жлъчката - тема 8

• 36 598
  • 759
  •   1
Отговори
# 285
Това по здравна каса или свободен прием?

# 286
По каса. Това е частна болница, малко по-скъпо е, отколкото в държавните.

# 287
По каса, но ти си плащаш консумативите, които ще използват по време на операцията. Мисля, че тази цена е и с включените нощувки.

# 288
По каса. Това е частна болница, малко по-скъпо е, отколкото в държавните.
Май във всяка болница цената по каса е различна. Аз се оперирах в Еврохоспитъл - Варна, която също е частна болница, и операцията ми беше 250лв. Имам позната, която е оперирана след мен в държавна болница в Плевен мисля (не съм много сигурна) и си е платила само нощувките и нищо друго. И всички са по здравна каса.

# 289
Болибон, коя година са тези операции? Не съм чувала за такива цени. Joy Поне в София със сигурност няма болница, където човек да може да се оперира с такава сума. От 1300 нагоре е. Наистина си е сериозна сума, не всеки може да я извади на мига, но това е положението, много консумативи се заплащат от пациента и не се поемат от касата. Изкуствени стави, очни лещи, всичко това е хиляди за съжаление.

# 290
Болибон, коя година са тези операции? Не съм чувала за такива цени. Joy Поне в София със сигурност няма болница, където човек да може да се оперира с такава сума. От 1300 нагоре е. Наистина си е сериозна сума, не всеки може да я извади на мига, но това е положението, много консумативи се заплащат от пациента и не се поемат от касата. Изкуствени стави, очни лещи, всичко това е хиляди за съжаление.
Ноември 2018г се оперирах. По него време в Окръжна болница Варна беше 1200лв, жена на колега на моя мъж се оперира там 2м преди мен. Във Военна болница беше 650лв ако не ме лъже паметта. Като ми казаха само 250лв реших, че нещо не съм чула правилно. 200лв е такса на болницата, защото е частна, а останалите около 50лв бяха клипсите и двете нощувки. Познатата ми, която си плати само нощувките се оперира онази есен, т.е преди около 1г.

# 291
Направо не е за вярване. Heart Eyes Но все пак супер. Не знам как така там не се заплащат консумативи, може би е по някаква друга технология, знам ли и аз, не си обяснявам. А има шанс в София просто в цената да влиза и избор на екип, който е 900 лв и сериозно оскъпява нещата.

# 292
Сериозна разлика в цените!!!!!Може би наистина избора на екип е по скъп.А как преминава самата операция в Токуда?Предния ден дават ли очистителни,клизма.. или само спиране на храната и водата?Казаха ми да направя само алергичния пакет за операции,а там с какви лекари те консултират?По време на самата операция оглеждат ли и др.органи в коремната кухина-ч.дроб,панкреас....И след операцията обезболяват ли достатъчно?След колко време те викат на контролен преглед?Извинявайте,почти съм се решила,ама все въпроси,въпроси.

# 293
................А как преминава самата операция в Токуда?.........

Здравей, ако се върнеш страница - две назад, съм описала дните на самата операция.  Вътре в отделението има консултация само с кардиолог и тест за алергия към антибиотик.  Тестове за алергии към упойки се правят предварително.  На мен ми струваше 2200лв., оперира ме д-р Георги Васев.

# 294
Извинявай Луда Яна,връщам се да чета.Благодаря ,че споделяте и вдъхвате кураж!Чакам да почнат плановите операции и отивам Disappointed

# 295
  • В страната на бурите
Момичета, моля, ако някой не спи, за спешен съвет. Притеснена съм за майка ми. Оперираха я преди няколко часа, чух я, но каза, че много я боли - първо частта на жлъчката, после каза че почнал да я боли стомаха много. Обезболяващите не действат, не може и да спи от болката. Лепи й устата, казва, че не знае как ще издържи до утре. Повърнала е нещо мътно - нормално ли е това?!  Много се притесних, тя е на години, в болницата не пускат, не казват нищо, чак утре сутрин ще видя лекар... Дали не прави инфекция или е нормално след упойката?  Много ме е страх като знам отношението в родните болници...

# 296
Привет, не се притеснявай, може да е реакция след упойката, не всеки понася леко пълна упойка с интубация. Болките са нещо нормално веднага след операция, може просто прагът й на търпимост да не е висок. Под лекарско наблюдение е, не се безпокой. В коя болница е оперирана?

# 297
И мен ме болеше и ми беше много лошо първата вечер веднага след операцията, но не съм повръщала. Беше топло, не ми позволяваха вода и бях вдигнала температура. Слагаха ми обезболяващи инжекции мускулно.

# 298
  • В страната на бурите
Благодаря много, мили момичета! Знам, че е нормално да боли, четох го това, но и с това повръщане, лепене е на устата, гадене, пък и силната болка? Минали са 6 часаот операцията, много ли е, малко ли е. Уж са сложили обезболяващо или антибиотик, дано подейства. А и като чуваш близък човек как му е зле и го боли, а нищо не можеш да направиш и се вкарваш във филми... Болницата е Софиямед. Мислех, че лапароскопската операция е по-лека. Знам ли и аз. Дано утрото е по-добро.

# 299
Ако трябва да си поиска още обезболяващо. Сутринта трябва да се почувства по-добре. 6 часа са малко. Моята операция беше на обяд и вечерта не бях добре. Лепненето на устата е нормално - много време без течности. Пожелавам бързо възстановяване. Също мислех, че е съвсем лека операция, но първите, да кажем, 10-12 часа не ми беше изобщо добре. Не помня за тези часове дали 2 или 3 инжекции с обезболяващи ми биха. На другия ден ми предлагаха, вече беше поносимо и не исках.

Общи условия

Активация на акаунт