Камъни в жлъчката - тема 8

• 36 429
  • 759
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Скрит текст:
Моята жлъчка е махната преди 2 месеца и все още не мога да ям люто, торта, чесън, някои пържени храни.
Почти всеки ден съм с..
Скрит текст:
диария

Уж организма се настройвал, но не знам до кога..

Приемате ли добавки? С малко ензими и някоя билка за подкрепа на черния дроб вероятно нещата веднага ще се подобрят.

Аз не съм имала болки подобни на кризи на съм имала раздразнени черва от люто и гастрит от КФС… бях оптимист и реших да пробвам 😂

Пробиотици ли ?
Пих само първите седмици след операцията, сега не. Реших, че вече всичко е наред ама не е .....
Аз вече не знам какво да ям, напоследък всеки ден съм с този....дискомфорт. Не ям нищо с подправки обаче май салатите си оказват и те влияние...Disappointed

# 541
Здравейте, а някой/и от вас страдал ли е от запек в месеците след операцията?

# 542
# 543
Здравейте, Доли, а бихте ли споделили как се оправихте?

# 544
  • Sofia
Повече течности,супи,салати...

# 545
Аз имах диария първите седмици след операцията. Иначе цял живот съм със запек, а след операцията нещата рязко се нормализираха.

# 546
Скрит текст:
Моята жлъчка е махната преди 2 месеца и все още не мога да ям люто, торта, чесън, някои пържени храни.
Почти всеки ден съм с..
Скрит текст:
диария

Уж организма се настройвал, но не знам до кога..

Приемате ли добавки? С малко ензими и някоя билка за подкрепа на черния дроб вероятно нещата веднага ще се подобрят.

Аз не съм имала болки подобни на кризи на съм имала раздразнени черва от люто и гастрит от КФС… бях оптимист и реших да пробвам 😂

Пробиотици ли ?
Пих само първите седмици след операцията, сега не. Реших, че вече всичко е наред ама не е .....
Аз вече не знам какво да ям, напоследък всеки ден съм с този....дискомфорт. Не ям нищо с подправки обаче май салатите си оказват и те влияние...Disappointed

Пия всеки ден пробиотик. При консултации с няколко гастроентеролога разбрах, че най-добре да си го пия цял живот или поне година. Той си е полезен в крайна сметка и да имаш жлъчка. При две яденета на ден взимам креон и Цинарикс (може и NOW Super Enzymes, много ги хвалят). Вече като нямам проблеми с повечето храни чат-пат пропускам. Имах бая проблеми… след 3-4 дни с тези неща си бях като преди операцията (като изключим КФС-то 😅). Ям всякакви подправки (без люто), пържени картофи, шоколад и т.н. и няма проблем. А преди добавките определено си имаше…

# 547
Тия дни един приятел фармацевт ми препоръча след ядене на потежка и мазна храна да ям по половин лимон или сока му. Действал като киселина, подобна на жлъчния сок. Някой да го е чувал и правил?

# 548
# 549
Един приятел, дето много чете за алтернативна медицина ми каза, ако ям по-мазно, да пия лимонада или портокалов фреш с яденето. Не съм го пробвала.

# 550
  • Sofia
Вярно е това.
При усещане за преяждане или тежест,чаша вода с лим.сок действа при мен.

# 551
Да. Казаха ми, че действа като жлъчен сок. Той при нас, нали постоянно се изтича и не е концентриран. Затова при по мазна храна лимона спомага да се разгради.

# 552
Скъпи съфорумци/ки, моля дайте насоки, ако сте посетили специалист гастроентеролог във връзка с диетата, която спазвате след операцията - моят хирург ми даде диета по Певзнер Номер 5, но каза, че трябва да я спазвам преди операцията и след нея 2 месеца... Но понеже вече тече петия месец съм объркана как да продължа... В нея пише позволени, ограничени и забранени храни. И сега пробвам от ограничените, например леща - понеже е много полезна за организма и метаболизма бих искала да ям леща по-често, но тя е в ограничените храни по тази диета и искам да се консултирам с истински разбирач лекар как да я карам по-нататък... Моля, съдействайте. Интересува ме специалист за град София. Благодаря ви.

# 553
А може ли да ядем скариди?

# 554

Общи условия

Активация на акаунт