Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 469
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 750
  • Варна
  • Мнения: 1 037
Броколи със млечен сос
 
 Половин пакет замразени броколи
 1 яйце
 3 с.л. к мляко
 пикантина(червена опаковка,за зеленчуци)
 кашкавал (за трета фаза)
 олекотена шунка Тандем(за трета фаза може и нормална,може и с пуешко филе за втора фаза)
 Броколите се задушават с малко вода и пикантината докато омекнат.Яйцето с киселото мляко се добавят,бърка се докато се поизпари течността.Изиспват се в чиния,отгоре се настъргва кашкавал и тънко нарязани ленти от шунката.
 

 Пиша рецептата за трета фаза,но може да стане и за втора,като се махне кашкавала.

# 751
  • Мнения: 6
Пиле паприкаш
Продукти:
1 пиле
300гр.домати
200гр.печурки(по-дребни)
2 червени и 2 зелени чушки
1 глава лук
6 с.л. Ескуиза 0,2%
2-3 с.л. червен пипер
1 ч.л. сух естрагон
сол
Приготвяне:
Чушките се нарязват на тънки ленти, а лукът наситно.Лука и чушките се слагат в около 50 мл вряща вода,овкусяват се след 5 мин с червения пипер и се разбъркват,добавят се печурките (цели),доливаме около 200мл вода и оставяме да къкри на слаб огън около 10 мин.Пилето ,вече сварено се обезкостява, маха се кожата,нарязва се на кубчета и се прибавя в тенджерата.При нужда се доливат още около 100мл вода,(зависи как харесвате паприкаша,дали по-воден или не),овкусявате с малко сол и оставяте да къкри още 10-15мин.Доматите се обелват, почистват се от семките и се нарязват на малки кубчета,добавят се в тенджерата.Ястието се подправя с естрагона,добавя се Ескуизата и се оставя на огъня още 10мин.

# 752
  • Мнения: 1 885
Най-страхотната рибна супа
СУПА ОТ СЬОМГА

1 пакет замразена сьомга за супа/рагу (ще се изненадате колко месо има по нея като колкото по-голям е пакетът, толкова повече месо има, а струва 3-5лв)
1 глава лук
1 морков
дивисил
целина
сол
черен пипер

В тенджера с вода сложете сьомгата и оставете да ври не повече от 3-4 минути. Извадете я и оставете да изстине. През това време нарежете лука и моркова на дребно и го задушете в микровълновата или на котлона. Обезкостете сьомгата и прецедете бульона. Сложете задушените зеленчуци, рибата, солта и черния пипер. След 10ина минути прибавете и целината + дивисила. Оставете на котлона още малко.

Няма по-вкусна супа от тази!!! Сьомгата е мазничка и пуска бая мазнина, а и на вкус е перфектна без допълнително овкусяване и застройка.

Препоръчвам!

# 753
  • Мнения: 99
Здравейте,
аз правих гнезда с телешка кайма.  ......



Внесох някои промени и затова ще опиша само приготвянето. Задуших лук, морков и домат, когато омекнаха добавих извара и подправки. Когато поизстина сместа я смесих с каймата и оформих кюфтетата и сложих да се пече, когато се изпекох настъргах кашкавал и дозапекох.

# 754
  • Мнения: 1 208
Аз също малко промених телешките гнезда  Laughing
Омесих каймата -500гр. с лук,2с.л. извара,2яйца,1ч.ч.прясно мляко,сол,чубрица,черен пипер и кимион.Разделих на 4 части.Всяка една част я разтелих и сложих малко гъбки,резенчета кис.краставичка и малко кашкавал.Завих и оформих гнездата.Във фурната и малко преди да станат чукнах по едно яйце.При поднасяне ги  полях със сос от кисело мляко ,чесън и много малко горчица и копър.Станаха страхотни дано и на вас ви харесат Laughing

# 755
  • Мнения: 99
Вижте какво намерих. Още не съм го пробвала, но става и за нас като се махне олиото Simple Smile

/Цитат
Това е една от любимите рецепти на футболните запалянковци гостуващи по мачово време у дома .
Хубавото й е , че е лесна и бърза  , а на всичкото отгоре- здравословна 
Торбата в заглавието да не ви подвежа- става въпрос за най-обикновен плик за печене.
Ето за какво иде реч:

Измитите дробчета се оставят да се отцедят и през това време си нарязваме следните продукти:

2 големи глави лук
2 червени и 1 зелена чушка
гъби(ако ви се намират , но може и без тях)
сол
червен и черен пиперец
олио > последните три са на вкус и цвят както се казва

В голям съд се изсипва всичко и се обърква добре. Пликът за печене се намазнява лееекичко и въпросните продукти се слагат вътре. Затваря се по обичайният начин и се пече в силна фурна около 40-тина минутки.
Стават разкошни! Аз, която не обичам дробове , ги ям. 
Няма как да ви приложа снимка - не стигнаха до там

Да ви е сладко!   bouquet 
/Край на цитата

# 756
  • Мнения: 6
Бьофстроганов по Дюкански
Продукти:
500 г телешки шол
2 глави кромид лук
4с.л.Ескуиза
1 с. л. пшенични трици
100 мл мляко 0,1%
1 обелен домат,нарязан на малки кубчета
1 ч.л.смлян черен пипер
сухи ароматни градински подправки (босилек, мащерка, риган, розмарин и т.н)
Приготвяне:
Телешкото филе се нарязва на тънки парчета, леко се начуква,нарязва се на тънки ленти.Запичат се лентите в тефлонов тиган с няколко капки олио, по 2 мин от всяка страна.Лукът се почиства и се накълцва на дребно.В тефлонова тенджерка слагаме, Ескуизата,лука,запечените ленти телешко,обеления домат,млякото и се разбърква.След 3 мин, добавяме триците,пак бъркаме.Сместа се задушава под капак на тих огън 5-7 минути.
Подправят се със сухи градински подправки и се поднася.




# 757
  • Мнения: 958
Само като допълнение към основната рецепта за кексче(има толкова много, всеки си го знае Simple Smile), може да се направи като вариация с нескафе без кофеин и да се гарнира с разбита с пасатора извара със степче горски плодове пунш, ако изварата е много суха добавете няколко с.л кисело мляко), всичко това с ниска масленост, разбира се)  chef

# 758
  • Мнения: 133
Експеримент с тиквички

Една средно голяма тиквичка
250гр извара
1 яице
диетична сол
черен пипер на вкус
чубрица

Тиквичката се нарязва на филиики, посолява се и се оставя за половин час. След това се изплаква и се нарязват на малки кубчета(може и да се настържат, но незнам как ще е с настъргани). Всички продукти се объркват и се запичат на тефлонов тиган до готовност. Стана стртахотно...

Ако някой иска да си го направи на фурна ,може няколко минути преди д аго извади да направи заливка от носкомаслено мляко и яйца.

Да ви е сладко   chef

# 759
  • Мнения: 1 253
Омлет с чушки

Продукти за 1 порция
3 яйца
Ескуиза Cottage cheese (4,3 % масленост) - 1/2 кофичка
Ескуиза 0.2% 1-2 с.л.
шарена сол
2 червени печени чушки от буркан

Приготвяне
Разбиваме яйцата, 1/2 кофичка Ескуиза Cottage cheese и шарена сол на вкус. Изпичаме в тефлонов тиган от двете страни. Разрязваме на 2 части. Намазваме тънко с Ескуиза 0.2% и поръсваме с шарена сол. Върху едната половина се нареждат чушките и се похлупват с другата половина на омлета.

Ако някой се притеснява от използването на Ескуиза Cottage cheese (4,3 % масленост) може да го пропусне. Става много вкусно и без него Simple Smile

# 760
  • Мнения: 6
Пиле в ароматен сос
Продукти:
1 пиле
1 глава лук
4 с.л. Ескуиза 0,2%
1 червена чушка
1 зелена камба
2 домата
1 дафинов лист
2 склидки чесън
3 листа от целина
1 връзка магданоз
1 ч.л. червен пипер
по 1 щипка ким, майорана, джоджен и черен пипер
1 с.л. сушени зеленчуци
Приготвяне:
Пилето се сварява, маха му се кожата, нарязва се на хапки. В малко от бульона, който слагаме да заври бланшираме ситно нарязания лук,чушката и камбата-нарязани на ивици,доматите-нарязани надребно,дафиновия лист,наситнения или пасиран чесън.След 10 мин . прибавяме пилешките хапки и продължаваме да задушаваме на слаб огън, като отвреме, навреме наливаме по малко от топлия бульон,когато месото омекне добавяме ескуизата и червения пипер.Вари се още 10 мин., след което добавяме наситнените магданоз, целина и се овкусява с ким, майорана, джоджен, черен пипер и сушени зеленчуци,след 5 мин. ястието се дръпва от огъня.

# 761
  • Мнения: 4 111
Пиле с апетитка

пилето се приготвя на сол - познатата рецепта без мазнини - слага се в тавата 1 килограм сол, отгоре се слага измитото пиле ( аз го разрязвам от долната част, за може хубаво да "легне"), като се изпече веднага се маха от солта и се слага в друг съд. Месото става много крехко и е много вкусно.
апетитката за пилето - гъсто кисело мляко (тук има гъсто нискомаслено, вие може да го цедите) 200 грама, стрък копър, 2-3 скилидки чесън и 1 твърдо сварено яйце се пасират или смилат с блендер. Добиват вид на майонеза. Комбинацията от пилето и апетитката е много добра.
  Blush

# 762
  • Мнения: X
Моето тирамису - за 8  дни
Блат: стандартен дюкански кекс за 8 порции, разрязан на 2 половини
Сироп: 1чл нес кафе, разтворена в 1чч топла вода
Крем: 2 яйца, 250 гр режимен кварк (подквасена суроватка - може да се замени с кисело мляко, сгъстено с 2суп. лъж. царевично нишесте), 200 гр прясно режимно сирене от рода на Ескуиза, подсладител (равняващ се на 50гр захар), аромат ром
Жълтъците се разбиват с подсладителя и аромата, добавят се сиренето и суроватката, разбиват се внимателно, към сместта се добавят разбитите на сняг белтъци, разбърква се внимателно.

Едната половина от кекса (изстинал!!) се сиропира с половината разтворено кафе, намазва се с половината крем, отгоре  се поръсва с 1чл какао, слага се втората половина блат, сиропира се с останалото кафе, намазва се останалия крем и се поръсва с 1 чл какао

Сладкишът да престои поне 1ч в хладилник преди консумация

Аз лично правя само крема, защото става ужасно вкусен и да не се изкушавам да прекалявам с целия сладкиш, който все пак е за 8 дни заради триците
!!какаото - да се има предвид, че е нережимен продукт, тук са 2 чл=10мл, което при 8 порции прави по 1.25мл на порция
иначе кремът е перфектна протеинова бомба


Хайверен сос
подходящ за риби, особено пушена или печена сьомга или рачешки рулца

използва се натурален червен хайвер
2 сл хайвер
250 гр режимен кварк (или режимно кисело мляко, сгъстено с царевично нишесте)
евентуално - 2 сл нискомаслена майонеза - може да се прескочи

Продуктите се разбъркват добре на ръка (не с миксер), добавя се малко сол, черен пипер, лук и копър по желание
Сосът е добре да престои поне 1ч в хладилник преди употреба.
Консумира се студен, със студена или топла риба


Заместител на картофено пюре - 2 порции
една глава корен от зеле: http://bg.wikipedia.org/wiki/Брюква
 (на 100 гр: протеини 1,2 g, мазнини 0,2 g, въглехидрати 6,3 g,)

главата се разрязва на малки парчета, обелват се и се сваряват с подсолена вода - аз ги варих около 20мин на микровълнова на половин мощност, докато омекнат
добавя се 1суп л обезмаслено мляко на прах, малко черен пипер на вкус и се пасира
има красив оранжев жвят



Тайландска рецепта с пиле и тиква
в една от темите бях пускала данни за тиквите и съдържанието на въглехидрати и захари, което според мен (но не и според други дюканки) е подходяща за режима, ето го и тук на 100 гр:
въглехидрати - 4.0 гр, монозахариди - 2.0 гр, дизахариди - 0.7 гр, захароза - 0.7 гр
затова пускам и рецептата

600гр пил. филе на хапки
500 гр тиква на малки кубчета
1 стрък праз на кръгчета
Броколи - 1 китка, разделена на малки парчета
2-3 червени чушки - на мен не ми харесаха, не се връзват някак си с останалото и другият път няма да слагам
250-300 мл нискомаслено кокосово мляко - обикновено е 8% мазнината, но тя е събрана на капака, ако не разклатите млякото си остава там и може да се махне - може да се замени с режимно пр. мляко, сгъстено с цар. нишесте и една ч.лъж. кокосови стърготини
подправки - лют червен пипер

пилешките хапки се задушават, добавят се праза и чушките, тиквата и броколи букетчетата, както и кокосовото мляко и се оставя да къкри около 1ч

сервирах го с пюре от  карфиол - добре се комбинираха


Приготвяне на голямо цяло парче телешко (1кг) със сос от синьо сирене
Тук се налага използването на малко масло - около 1 суп лъж за 4 порции - всеки да си прецени сам за себе си
Цялото парче месо се запържва от всички страни в маслото на силен огън - в дълбока тенджера, добавя се 1л вода, даф. лист, черен и бял пипер, бахар, 2сл оцет, подсладител (колкото 50гр захар), 2 гл лук, 2 моркова, няколко резена глава целина и мащерка, както и 5-6 филета аншоа (аз ги пропуснах - беше ме страх как ще повлияят на вкуса)
 - да ври под капак на бавен огън поне 2ч, като е добре месото от време на време да се полива със соса или да се обръща при възможност.
Ако има термометър - да се проверява вътрешната температура на местото -  вади се при 75градуса, увива се във ал. фолио и се оставя поне 15мин увито преди рязане.
Сос: прецежда се полученият бульон, добавя се нискомаслено синьо сирене (аз използвах горгонзола 15%) и се оставя за заври, 100 мл режимно прясно мялко се разбъркват с 2 сл цар. нишесте и се добавят към соса - готов е след като поври към 5 мин.
На мен сиренето ми стана на на парцали и се наложи да пасирам соса.

!! Сосът става доста солен заради горгонзолата - не слагайте допълнително сол при варенето на месото!!!

Месото се реже на тънки филии, подреждат се в тава и се заливат с малко сос - добре е да престоят няколко минути за да поемат от соса, иначе парчетата са сухи

месото е за 4 порции, но сосат става доста, поне за 10 порции (около 1л) и го използвам и за други печени меса и съответно не е толкова мазен: (200гр.горгонзола*17%мазнини):10порции= 3,4гр мазнина на порция, което не е много ако се консумира с постно месо
Дотук рецептата е за П-дни.

За ПЗ дни - с пюре от зелев корен и залата.

Последна редакция: нд, 26 окт 2008, 02:06 от Анонимен

# 763
  • Мнения: 57
С това вечерях вчера  Peace

Салата със скариди


250 гр скариди
2 с. л извара
2 с л екскуиза
2 с л кисела мляко
Няколко бейби кисели краставички
Копър и малко чесън
Малко сол

Скаридите се сваряват и се охлаждат. Изварата, Екскуизата и киселото мляко се разбиват добре, прибавят се дребно нарязаните кисели краставички, чесъна, копъра и солта. Накрая се добавят скаридите и се разбърква добре в купа. Оставя се около 15 минути в хладилника и се хапва.
Добър апетит  Grinning

# 764
  • Ямбол
  • Мнения: 1 092
Днес за обяд си направих това :
Гювече по Дюкански  Mr. Green

Продукти:

Шунка диетична
Извара - безмаслена
2-3 лъжици кисело мляко - Култура 0.1%
2 яйца
подправки по желание, аз сложих малко суха люта чушка.

Начин на приготвяне:
Нарязах шунката на кубчета, добавих изварата, киселото мляко и подправка.Разбърках хубавичко да се смесят.Чукнах 2яйца отгоре и хоп гювечето във фурната за 20мин на максимално.
Стана супер вкусно.И е идеално за Ударният режим.

Общи условия

Активация на акаунт