🍒Черешката на тортата🍒 - Сезон 16 (Tема 4)

• 56 848
  • 1 020
  •   1
Отговори
# 825
Имах по-големи очаквания,но става.И на мен портретите ми се видяха зловещи. Rolling Eyes Щедри са като оценки,но явно се притесняват да не засегнат домакините.Интересно утре с колко ще оценят Дарина?Ще трябва да е поне по 20точки от всеки.Мисля,че не случайно оперната прима е в петък,по сценарий.Аз много си падам по стъкларии и ходя по ВУ. Най-предпочитани са ми точно със стъкларии,вещи от интериора,мебели,антикварияти.За съжаление няма много такива магазини у нас.Разглеждам дълго,ако има какво разбира се.Там съм  засичала  две дами преди 2-3год.С времето завързахме разговори и от тях знам за модата със супниците.Даже не знам дали е мода.На някои просто им е страст,както на други порцеланови и керамични чайници.Примерно.Но тези с това съм ги запомнила.Едната купува цели сервизи със супник.Ако има само самотен супник,пак купува.Единият път купи два.

# 826
Аз много си падам по стъкларии и ходя по ВУ. Най-предпочитани са ми точно със стъкларии,вещи от интериора,мебели,антикварияти.За съжаление няма много такива магазини у нас.Разглеждам дълго,ако има какво разбира се.Там съм  засичала  две дами преди 2-3год.С времето завързахме разговори и от тях знам за модата със супниците.Даже не знам дали е мода.На някои просто им е страст,както на други порцеланови и керамични чайници.Примерно.Но тези с това съм ги запомнила.Едната купува цели сервизи със супник.Ако има само самотен супник,пак купува.Единият път купи два.

Имаше до преди няколко години такъв доста голям магазин на Ботевградско шосе, стоки втора употреба от Германия. Всякакви домакински неща, мебели, порцелан, сервизи, декорация, лампи, стъкларии и т.н., стока предимно от периода 60-те до 90-те години. Намираше се до бензиностанция ЕКО, но го затвориха.

# 827
Един път го видях от колата.Да,ама през седмицата ми е далече.Така,а днес,а утре,така и никога не стигнах до него.Беше огромен.Предимно в центъра ги разглеждам.Някои бързо ги местят,а други още по-бъзро ги затварят.''Холандеца'' много дълги години имаше физически магазин,но покрай ковид вече само онлайн.Последно мернах един нов за мен на "Екзарх Йосиф'' преди пазара,но ми беше много студено и не влязох.Пише,че са швейцарски стоките.Ще го видим.

# 828
  • София
Портретите бяха добри - черно-бяла арт фотография 😍
Вечерята - нищо особено. Само картофената салата ме заинтригува 😉
Не знам за какъв протокол говорят, но в Англия, примерно, супата е част предимно от вечерното меню.
Както казват французите, англичаните нищо не разбират от хубава кухня 😂😉
Колко често, когато сме на гости или имаме такива по някакъв повод вечер се сервира супа? / освен, ако не сме на гости на мама 😉/

# 829
  • София
Аз не разбрах тия ножове що му ги изпратиха?

# 830
  • Sofia
Беше излишно това с ножовете....,а и никой готвач не би ги дал,за да ги ползва някой неопитен...

# 831
Българина не припознава супата за официално вечерно меню.
За обяд по може. Сутрин за изтрезняване също. Но вечер... Вечерта е за салати, туршии, мезета, основното да е с месалаци и вино и ракия.
Аз обичам супи. И да си замезвам с тях. Таратор с мастика. Шкембе с ракийка. Но не ги предлагам на гостите. Те очакват друго. Крем супи пък ептен. Да не говорим, че на мен крем супите ми приличат на разредено бебешко пюре. Брр. Хич не ги обичам.

# 832
Нямах идея,че на вечеря не се сервират супи.Не съм предлагала на гости,защото наистина никой не очаква да се разлива супа по чиниите.Иначе вкъщи супите редовно присъстват на вечеря.Обожавам ги.

# 833
  • София

Черешката на тортата (13.12.2021)
Сезон 16 Епизод 59

Тези линкове са без реклами,
отварят се и в чужбина.

Скрит текст:
За МОБИЛНИТЕ, не са нужни добавки,
но за да се отворят в браузър на КОМПЮТЪРА,
трябва да се инсталира разширението HLS плеър
.

за Хром

за Мозила -

В спойлера е показано, как се отварят тези линкове.

Последна редакция: пт, 17 дек 2021, 00:37 от Mari_Mar

# 834
Тази вечер очаквам грандиозна вечеря.
Дарина ще се представи блещящо.

# 835
  • Пловдив
Това завитото в черно зад стола на Чучков кво беше?

# 836
Всички с лакти на масата 🙂

# 837
  • софия
Това завитото в черно зад стола на Чучков кво беше?
Фотографско платно. Сядаха пред него, за да ги снима.

# 838
Всички с лакти на масата 🙂
Нали?Rolling Eyes И аз го правя понякога,но когато съм в кафене и не се чуваме добре с човека отсреща.Иначе ръцете са ми в скута,защото от преди ковид,не обичам нищо чуждо да пипам,да се опирам случайно.Мразя и някой да ме докосва дори случайно.Не броим случаи,когато с приятели или роднини контакта не ме притеснява.Дълги години ми беше проблем да се ръкувам с хора,когато трябва.Не ми е приятно.Покрай вируса и ръкостискането отпадна.

# 839
  • София
Тази седмица „Черешката на тортата“ ще завърши със своеобразен галаспектакъл. Компанията ще пристъпи в истински храм на добрия вкус, но в него има правила, които не се нарушават току-така. Дарина Такова ще „разходи“ зрителите в прекрасния си дом и ще им покаже помещението, в което грижливо пази артефакти от своята кариера на световната сцена.

Менюто, с което ще посрещне своите гости, е вдъхновено от нейната колежка и приятелка Йоланта Делибозова – Йоли. То включва „Коледно капрезе“, предястие – тиква „Хокайдо“ с камембер и песто, основното ще бъде печено свинско с лимонов сос, ирландски соден хляб и лешникова шафранова торта – истинско произведение на изкуството.

Май е ясно кой ще спечели.

Общи условия

Активация на акаунт