Машина за хляб - 67 тема

• 49 183
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Може ли един съвет да потърся тук. Едната перка на казанчето ми започна много трудно да се върти. След последното печене на хляб, използвах WD-40, с надеждата, че ще се подобри положението. На днес вадя хляба и констатирам, че положението е пак същото. Има ли смисъл да продължавам с тази смазка или да търся ново казанче.

# 106
  • о`майна лунна нощ е
Въпросната машина /старата/, която ми беше за пример преди да се реша на нашата, претърпя лек козметичен ремонт от мъжете, точно поради това, че едната бъркалка се движеше изключително трудно. Успяха някак да преодолеят нитоването и я раздвижиха. Сега е пушка. Ако имаш сръчен мъж около теб, опитайте първо с раздвижване и едва тогава мисли вариант за смяна.

# 107
Аз го играх сръчната в къщи. Сега съм взела и финно машинно масло. След раздвижването ще опитам и да смажа с масло. Но нещо не ми се получава.

# 108
  • Буркина Фасо
Аз го играх сръчната в къщи. Сега съм взела и финно машинно масло. След раздвижването ще опитам и да смажа с масло. Но нещо не ми се получава.
смени си семерингите.
с маш.масло смазваш и временно решаваш проблема, но не спираш протичането на течност от казанчето надолу покрай осите.

# 109
  • София
смени си семерингите.
с маш.масло смазваш и временно решаваш проблема, но не спираш протичането на течност от казанчето надолу покрай осите.

За ремонта трябват бормашина с подходящи свредла, две такива https://www.tetshop.bg/6091-%D1%83%D0%BF%D0%BB%D1%8A%D1%82%D0%BD … %B8%D0%B5-9064423, няколко неръждаеми винтчета с конусни глави и съответната бройка гайки и шайби. Е, и един сръчко, за да свърши работата без да унищожи покритието на казанчето.

# 110
Тези уреди не искат ли гресспециална по-скоро, от колкото масло?

# 111
  • Буркина Фасо
и грес за хр.нужди не помага ако семеринга пропуска.

# 112
# 113
Аз бих избрала машина с две бъркалки.

Последна редакция: вт, 30 ное 2021, 15:43 от 💙 Clo 💙

# 114
За този панасоник не знам, но аз съм с този и е уникален
https://www.technopolis.bg/bg/Hlebopekarni/Hlebopekarna-PANASONI … R2530KXE/p/821631

# 115
  • София
Аз съм с Панасоника, вече втора ли трета година, много доволна съм. На мен лично машина с две бъркалки не ми е нужна, три членно семейство сме и правя по малки грамажи хляб и тесто замесвам често също.

# 116
  • Буркина Фасо
непоискан съвет:
определи количеството  дневна консумация на хляб в семейството.
от там ще се ориентираш машина с 1 или 2 бъркалки да купуваш.
относно марката ... купувай евтината.

# 117
Мда, то хубаво всеки казва с две бъркалки (има някакъв мит че омесвали тестото по-добре, то и без това не е вярно), но пропускат да кажат че в такава не може да се направи малко количество. То в голямата можело и малко, и много... ами не съвсем.
Нито тесто ще се омеси добре ако е много малко, нито хляб ще се изпече добре ако е твърде малък за машината.
Така че наистина си е според нуждите. Колко хляб ядете и дали държите да е пресен всеки ден или ви устройва и да е на ден-два.

# 118
  • Добрич
Основната програма за хляб е около 3 часа. Не си го причинявам всеки ден.

И аз съм от привържениците на машина с две бъркалки. Меся в нея всякакви теста, за питка, за пици, за сладки, за козунак и пр....  Тесто за колко голяма питка може да се омеси в машина с една бъркалка?...

При малки хлебчета, печени в голяма машина, според мен отгоре не се запичат добре, защото остават навътре в казанчето.

Лично аз държа и на обслужващия сервиз. Сега съм с Горение, но на Мулинекс 5000, който имах преди това (9 години редовно ползване) правих няколко ремонта, преди да купя новата машина.

# 119
С 650-700 грама брашно е големият размер хляб на моята, съответно и с до към толкова предимно съм правила теста. Не е особено малка питка това, освен ако не целите наистина голяма пита с над кило брашно. Случвало се е и с повече де, не е проблем особено ако е по-меко тестото не съм забелязвала да вижда зор. Вече за тежки и жилави теста не бих я натоварила с по-голямо количество, предполагам че няма да е добре в дългосрочен план.
И аз не си представям как някой прави хляб всеки ден, но доста хора го правят - искат си да им е пресен. Имам познати дето и вчерашен не биха яли, камо ли на два дни примерно. И за тях е по-добре по-малка машина.
Не разубеждавам никого, всеки си знае какво му е нужно. Просто ми е странно колко са категорични повечето съвети че трябва да е с две бъркалки и едва ли не ако е с една не е добра.

Общи условия

Активация на акаунт