Машина за хляб - 67 тема

• 49 727
  • 739
  •   2
Отговори
# 375
Здравейте, купих си полови кг суха мая от Метро по препоръки, че е много добра. Но как мога да я съхранявам след отваряне?

# 376
Здравейте, купих си полови кг суха мая от Метро по препоръки, че е много добра. Но как мога да я съхранявам след отваряне?
Аз съхранявам в метална кутия от кафе. Мисля може във всякакъв съд, който се затваря плътно.

# 377
  • Пловдив
Малко смешно може да ви прозвучи, но преди месец (или два) купих от Лидъл една машинка за залепване на пликове и фолио - честно, не бях оптимист, че ще върши работа, но доста ме изненада. Та мисълта ми е, че и този вариянт е възможен за вашия случай. Фолиото го лепи доста добре - чипсове и подобни недоизядени боклуци Grinning За пликовете обаче е по-добре да са от по-дебелите и става супер. Цената й беше малко над 10 лв., не помня точно колко, то една като детска играчка, прилича ми на телбод Grinning

# 378
Когато ползвах такава, я държах в херметично затварящ се буркан в хладилника, беше си добра и след срока на годност но вече като мина повечко време си я активирах винаги, за да се уверя че работи. Фал не съм имала де, а я влачих доста дълго след срока на годност.
В тази тема или в някоя подобна мисля че бяха писали че може и да не е в хладилник, а просто плътно затворена за да си е суха. Моето си беше презастраховане май.
Маята си е много хубава иначе, а цената за такъв пакет е в пъти по-изгодна от малките и ако се ползва постоянно е много добър вариант.

# 379
След няколко месеца, ако ви стане фал с хляба, ще знаете, че е от маята. Колкото и да се напъваме в къщи, при седмична консумация от 11 гр. мая, и не повече от 58 гр. месечно, не ми е въобще изгодно да купувам големи разфасовки. Но всеки си знае.

# 380
Clo, аз също мисля, че едва ли ще ми е изгодно, но ми казаха, че маята е много добра и реших да пробвам. За в бъдеще не знам дали ще купувам от нея, зависи колко време ще ме изкара

# 381
Каква разфасовка си купила, ioana_g? Последно, когато гледах в Метро, големите пакети бяха по половин килограм. Следя пак там, когато има промоция и купувам на д-р Йоткер. Преди бяха по пет, сега са по четири пликчета от 7 гр. в една метро единица. Едно пликче ми е точно за две дози хляб. Не че пак не го меря, ама ми е лесно. И най-важното, следя срока на годност и няма шанс да се навлажни и деактивира. Пак казвам, въпрос на лични предпочитания е, не искам да си налагам мнението.

# 382
Clo, аз също мисля, че едва ли ще ми е изгодно, но ми казаха, че маята е много добра и реших да пробвам. За в бъдеще не знам дали ще купувам от нея, зависи колко време ще ме изкара
Същата френска мая я има и в малки пакетчета, мисля че са по 11 грама. Ако се ползва често, големият пакет е по-изгоден че разликата е няколко пъти ако сметнеш как излиза цената. Ако не е такъв случаят, наистина няма голямо значение - маята си е една и съща, въпрос на удобство е дали пакетчето или да се гребва от по-голямо количество. На мен ми беше по-удобно от бурканчето, но и аз спрях да държа количество че мая ползвам само за по някой празник вече... и то не всеки празник.
То за хляб в машината са някакви мижави количества за един, но ако се месят други неща из къщи, си отива повече мая. Особено ако е често и/или ако сте повечко хора. Дори и преди като си правех хляб редовно, такъв пакет го разделях със сестра ми. У тях върви повече, за мен това количество беше страшно много че правех по едно хлебче на няколко дни.

# 383
И аз си взех от същата мая 500грамова разфасовка преди Великден. Оправданието ми бяха козунаците Smile
Държа я в стъклен буркан в шкафа, но май ще я прибера в хладилника, че не знам колко време ще я ползвам - нещо хич не намалява Smirk

# 384
  • София
Момичета, а колко струва такъв пакет мая в МЕТРО (видях цената, 11,58 с ДДС)? Може да се раздели в пликчета с цип. Е, ще се отдели някакво време да се разфасова и после се ползва както другата.

# 385
Не е така. Влажност, температура - от тях не можеш да скриеш маята в едно пликче, с ципче. Тя е във въздуха и я деактивира.

# 386
  • София
Ние слагаме по 2 г на хляб (600 г брашно), което означава, че за 4 месеца ще изразходваме 500 г мая. Може да се опита. Последно купих от сухата френска мая от един Фреш на цена 0,87 лв. за брой (11 г). Обикновено купувам 10 или 20 пакетчета, за да не се занимавам често.

# 387
Ние слагаме по 2 г на хляб (600 г брашно), което означава, че за 4 месеца ще изразходваме 500 г мая. Може да се опита. Последно купих от сухата френска мая от един Фреш на цена 0,87 лв. за брой (11 г). Обикновено купувам 10 или 20 пакетчета, за да не се занимавам често.
По два хляба всеки ден ли печете и изяждате?! 4 месеца х 30 дни = 120 дни х 4 гр = +/-500 грама. Тоест два хляба с по 600 гр. брашно, ежедневно....не ми се смята толкова.

# 388
  • Буркина Фасо
френската от доста време и в момента е на цена около 45 ст. пакетчето.
само преди Великден я вдигнаха до около 90 ст.

# 389
  • София
Оф, сгрешила съм, то е явно. Благодаря за подсказката. Значи пакет от 500 г си е добро количество, но трябва да се раздели.

Общи условия

Активация на акаунт