Машина за хляб - 67 тема

• 49 730
  • 739
  •   2
Отговори
# 390
Някой да има рецепта за италиански хляб, 750 или 900 гр /на машината/?

# 391
Здравейте!
Бихте ли ме насочили към сайт/магазин, от който да си купя ново казанче и бъркалки за хлебопекарна GORENJE BM1600WG. Наличното май протече от едната ос, която преди беше зациклила и не се въртеше, но мъжо я напръска с масло и се оправи. Но снощи накиснах казанчето и след 5-6 часа видях, че е текло вода от същата злополучна ос. Отделно пък бях забравила едната бъркалка в хляба и мъжо я "наряза" - в горната част на бъркалката има резка 2-3 мм, която леко драска (драскащото няма досег с казанчето, само с тестото)... Та с две думи май ще трябва ново казанче и поне 1 бъркалка Rolling Eyes

# 392
  • София
Здравейте!
Бихте ли ме насочили към сайт/магазин, от който да си купя ново казанче и бъркалки за хлебопекарна GORENJE BM1600WG.

Глория 94

# 393
Здравейте!
Бихте ли ме насочили към сайт/магазин, от който да си купя ново казанче и бъркалки за хлебопекарна GORENJE BM1600WG. Наличното май протече от едната ос, която преди беше зациклила и не се въртеше, но мъжо я напръска с масло и се оправи. Но снощи накиснах казанчето и след 5-6 часа видях, че е текло вода от същата злополучна ос. Отделно пък бях забравила едната бъркалка в хляба и мъжо я "наряза" - в горната част на бъркалката има резка 2-3 мм, която леко драска (драскащото няма досег с казанчето, само с тестото)... Та с две думи май ще трябва ново казанче и поне 1 бъркалка Rolling Eyes
Защо киснеш казанчето пет-шест часа?
Казанче
Няма налично казанче в момента, може да направиш запитване, ще се свържат с теб.

Бъркалка за един брой е поръчката.
Виж обаче дали това е за твоя модел бъркалка. В Глория 94 цената на казанчето е 62 лв. в момента.

Последна редакция: нд, 12 юни 2022, 06:41 от 🧡 Clo 🧡

# 394
Защо киснеш казанчето пет-шест часа?
Ами защото след всяко печене остава загар по казанчето - без значение дали мажа стените или не с мазнина Sad Препоръките за забърсване само с влажна кърпа не помагат - нагарът е тънък, около 2 мм, но дори след дълго накисване с вода пада яко търкане с гъбата, какво остава да се премахне с влажна кърпа Sad

Уау, цена на казанче колкото четвърт нова хлебопекарна... А освен маркови, няма ли универсални казанчета, които да стават на този модел ХП?

# 395
Аз на Тефала не мога само с влажна кърпа да почистя казанчето също. Но откакто не мажа стените с олио и се мие по-лесно. Съвсем малко на бъркалките слагам.

# 396
И аз съм с Горение, но друг модел - 1210BK. Накисвам само с топла вода, за максимум 15 минути и се измива без проблем. Слагам масло в тестото, не ми е залепвало никога чак толкова много. Може би има значение фактът, че изпичам на светла коричка.
За съжаление това са това цените. Като имаш предвид, че моята сме я купували на промоция за 129 лв., излиза, че казанче и ако вземем две бъркалки са почти половината от цената. Вече са станали по 200 лв., но и цените на консумативите също са нагоре. Поне от tetshop са оригинални със сигурност. Аз мислех, че казанчето ми всеки момент ще сдаде багажа и поръчах, но се закрепиха нещата и сега имам резервно.

# 397
  • София
Откакто имам хлебопекарна, никога не съм мазала  стените на казанчето с олио.

# 398
  • Добрич
От няколко години съм със същата машина. Горение за 1600 г. Никога не мажа с мазнина, нито казанчето, нито бъркалките. Хлябът излиза изключително лесно, а бъркалките остават, като облизани. Казанчето кисна в топла вода само за десетина минути и всичко пада от него с меката част на гъбата. Ползвам второ казанче и втори бъркалки и миенето е същото.
Оригинални консумативи поръчвам от Бг.сервиз. Най-често нямат наличности, записват и се чака за доставка.

Бг.сервиз

Казанче

Бъркалка

По мои наблюдения, когато се накисва за по-дълго време казанчето, после протича по-лесно. От 2009 г. купен хляб у дома не е влязъл. На Мулинекс 5000 (вече Тефал) съм сменила няколко казанчета. По същата причина не ползвам и отложен  старт. Може впечатленията ми да са погрешни, но " парен от каша и таратор духа".

Последна редакция: нд, 12 юни 2022, 09:02 от Вела

# 399
  • Буркина Фасо
Здравейте!
Бихте ли ме насочили към сайт/магазин, от който да си купя ново казанче и бъркалки за хлебопекарна GORENJE BM1600WG. Наличното май протече от едната ос, която преди беше зациклила и не се въртеше, но мъжо я напръска с масло и се оправи. Но снощи накиснах казанчето и след 5-6 часа видях, че е текло вода от същата злополучна ос.
теча може да се оправи и със смяна на семерингите/уплътненията.
 Отделно пък бях забравила едната бъркалка в хляба и мъжо я "наряза" - в горната част на бъркалката има резка 2-3 мм, която леко драска (драскащото няма досег с казанчето, само с тестото)... Та с две думи май ще трябва ново казанче и поне 1 бъркалка Rolling Eyes
моята препоръка винаги е била да се изваждат тестото и бъркалките, да се оформи тестото и отново да се върне в машината. отнема 30-на сек.
има казанчета, които стават на няколко марки машини. трябва да се мери на място. продавача надали ще
каже това.
за нагара или залепналото по казанчето си мисля, че е от останало тесто по стените. вероятно е било по-влажно и не е успяло да стане на топка. оттам следва и вторият съвет даван от много потребители - следете консистенцията на тестото.

дори и да намериш рецепта за 1200-300 гр можеш да я приспособиш за 800-900 гр.
в темата за рецепти търси ли ?

# 400
За казанчето, виж при тези дали някое по-евтино няма да ти пасне. Гледа се дължината на междуосието и захвата да съвпадат и да не е прекалено широко, по-тясно няма проблем, изпича се нормално. За бъркалките, едните са за двойно "запилена" ос, другите не, та трябва да се пита че може да не паснат, въпреки че отвън изглеждат еднакво.
Не знам с какво покритие ги правят напоследък, но сменям трето казанче на една машина (различни) и след няколко месеца използвани, неизползвани, всички започват да залепват. Бъркалките също. Но не мажа с олио и проблем с почистването нямам, само с ваденето на хляба.
https://www.tetshop.bg/%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B … nje?vars=12,1,0,4

дори и да намериш рецепта за 1200-300 гр можеш да я приспособиш за 800-900 гр.
в темата за рецепти търси ли ?

В темата за рецепти намерих една, но не ми хареса как стана, затова търся друга.

# 401
  • София
И аз много трудно изваждам хляба.
Ако има някаква тънкост, споделете, моля. Simple Smile

# 402
Преди мажех стените на казанчето с мазнина, вече не го правя... Като сравнявам, по-малко нагар ми е оставало когато са били намазани - тогава успявах с влажна кърпа да почиствам и да мия казанчето с вода след 4-5 хляба или ако съм месила само тесто... Но понеже правя големият грамаж хляб, винаги пека на тъмна коричка, за да може и отгоре да се изпече хляба (изобщо не потъмнява коричката на степен "Dark")...

А относно бъркалките - по принцип ги вадя преди печене, но ей на, веднъж ги забравих и стана 'белята'... Иначе не ми е проблем ваденето на хляба със/без бъркалки... И каквато и да е консистенцията на тестото, след печене си остава нагар... Може би заради степента "Dark"...

# 403
Аз съм намерила начин за вадене. В момента в който приключи програмата вадя казанчето и го оставям да изстине малко. След десетина минути, само с три или четири стръсквания, хлябът лесно пада. Вадя бъркалките с куката. Може би трябва да кажа, че в рецептата има 25 гр. краве масло.

# 404
Здравейте, от вчера имам хлебопекарна, и сега се уча, кога се махат бъркалките , сега си записах кога какво прави  ,меси на два пъти  , след втория път ли мога да ги извадя и да продължи да си пече ?

Общи условия

Активация на акаунт