Машина за хляб - 67 тема

• 49 688
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
На дисплея е показано само оставащото време, зададената програма, на каква коричка ще пече и размера на хляба - 900/1200 гр. Така ясно ли стана? Няма друга функция.

# 421

Само това е, няма други екстри, но аз съм доволна от първия опит,благодаря ви за помощта , наистина добре,че ви открих ,иначе се чувствах зле от четенето на книжката - нищо не беше ясно

# 422
Днес специално засякох времето на Gorenje BM 1210BK. При първа програма и избор 1200 гр и светла коричка, с обща продължителност на програмата 2:55, звуковият сигнал се чува на 2:15 оставащо време. Меси за последно още 3-4 минути и приключва. Може да се извадят бъркалките тогава.

# 423
Привет.
Пратиха ме да питам при вас.... направо копирам въпроса:
Въпрос от серия странни.
Хлебопекарна Кенууд ВМ450, вчера джаджата, която върти бъркалката се разглоби, изпадна направо. Мъжлето каза че трябвало да се вземе нова федерка и това е. Но аз се чудя, дали нямаше и някаква шайба  под самата бъркалката. Не помня, опитвам се да се сетя между бъркалката и самия контейнер имаше ли още нещо 🤔, сиво ли беше или това червеникаво оранжевото, което се явява някаква гума.
Уф, дано ме разбрахте.

П.п и друго се чудя.....къде са липсващите части 🤔. Няма ги в тестото, в мивката, в самата хлебопекарна. Никъде....изпариха се, буквално.

# 424
Поли, купи си ново казанче направо.

# 425
Ух, не става за ремонт значи.....
Мерси 🌸

# 426
Става, но като купиш части и може да се окаже, че след ремонта, имаш теч от казанчето. Така, че най-безболезено е купуване на ново. Това е за твоя модел.
https://www.tetshop.bg/6034-%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B0-2942742

Поне има налични и за ден или два ще ти го доставят.

Последна редакция: вт, 21 юни 2022, 06:37 от 🧡 Clo 🧡

# 427
  • Буркина Фасо
опитвам се да се сетя между бъркалката и самия контейнер имаше ли още нещо 🤔, сиво ли беше или това червеникаво оранжевото, което се явява някаква гума.
няма нищо.
цялата ос, заедно със семеринга и другите джаджи е отдолу, хванати за основата.
върху оста (вътре в казанчето) са нанизва и сваля само оста.
давал съм снимки преди години.

# 428
Здравейте , направих беля, надрасках едната бъркалка, сега ще ходя да търся нова, какъв е рискът ако ползвам надрасканата, металът  или залепването на сместа . Благодаря

# 429
  • София
Рискът е че ще може да хапваш хляб обогатен с тефлон и алуминий. Докато меси температурата е ниска, и си мисля че освен ако не е мноого надрано, няма да има нещо което да премине в тестото, но като почне да пече, температурата се вдига.

# 430
Благодаря, значи докато не намеря нови, няма да я ползвам

# 431
  • Буркина Фасо
Здравейте , направих беля, надрасках едната бъркалка, сега ще ходя да търся нова, какъв е рискът ако ползвам надрасканата, металът  или залепването на сместа . Благодаря
не бих казал, че има някакъв риск.
всичко е изработено от материали подходящи за хранително-вкусовата промишленост.
докато намериш новата бъркалка ще правиш 2-3 хляба. не се мре от това Smiley

Рискът е че ще може да хапваш хляб обогатен с тефлон и алуминий.
тефлона е наличен и при ненадраскани повърхности. тестото постоянно е в допир с него и не се обогатява с тефлон.

# 432
Благодаря

# 433
  • София
Тефлона може и да наличен, но надраска ли се е отрова. Няма да обяснявам в детайли, много хора си ползват надрасканите тигани и им е ОК. Единственото тефлоново покритие в кухнята ми е това на пекарната. От много години ползвам друг тип съдове, и няма сила която да ме накара да приема надрасканите бъркалки за нещо приемливо. Затова имаме глава, да мислим и вземаме решения.

# 434
  • София
Става, но като купиш части и може да се окаже, че след ремонта, имаш теч от казанчето. Така, че най-безболезено е купуване на ново. Това е за твоя модел.
https://www.tetshop.bg/6034-%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B0-2942742

Поне има налични и за ден или два ще ти го доставят.

Идеи, къде да търся казанче за този модел? Керамично е, но много почна да залева и трудно вадя хляба.

Общи условия

Активация на акаунт