Машина за хляб - 67 тема

• 49 691
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
Не съм чувала да са започнали да предлагат BEEM на българския пазар. Потърси в Амазон или там, от където е купена.

# 436
  • София
Не съм чувала да са започнали да предлагат BEEM на българския пазар. Потърси в Амазон или там, от където е купена.
Не намерих в Амазон, от тук я купих преди 5-6г. не помня сайта Sad

# 437
Да споделя ,вече имам две нови бъркалки,вчера следобед ги поръчах и днес пристигнаха. Благодаря за съветите

# 438
Здравейте, Обръщам се с въпрос къде мога да потърся приставки за хлебопекарна Мулинекс, която е за багети - търся чашката, книжката с рецепти към машината и приставката тава за багети. Благодаря за отговорите.

# 439
  • Добрич
Здравейте, Обръщам се с въпрос къде мога да потърся приставки за хлебопекарна Мулинекс, която е за багети - търся чашката, книжката с рецепти към машината и приставката тава за багети. Благодаря за отговорите.

В бг сервиз проверихте ли за консумативите?

# 440
  • на североизток
Здравейте! В процес на избор на хлебопекарна съм. Колебая се между два модела на Тефал и имам няколко въпроса:
1. За да се направят багети, тестото трябва да се оформи на ръка ли?
2. Някой правил ли е мляко в специалната приставка и какви са резултатите?
3. Струва ли си да давам двойно повече пари за скъпите модели на Тефал или може да ми препоръчате по-евтини и качествени марки и модели?
Няма да правя безглутенов хляб или сладко. Харесвам функцията за автоматично добавяне на ядки и семена.
Като размер 1кг хляб е добре.
Та се чудя, останалите екстри за мляко и багети дали си заслужават?

# 441
  • Буркина Фасо
нямам такава машина, но разсъждавам лаишки ...Smiley
машината няма как да ти раздели тестото на 4 части за да направи сама багетите. остава на ръка да го направиш.
не виждам смисъл след като го направиш това да връщаш багетите да се изпичат в машината след като това може
да стане и във фурната.
к.мляко ... защо не си го направиш в бурканчета по бабешкия начин ?  може да ги държиш във фурната, в микровълновата, завити с одеало ...
от всичко това следва, че няма смисъл да наливаш пари в скъпа машина. но ако ги имаш в излишък - действай.

# 442
  • Добрич
Здравейте! В процес на избор на хлебопекарна съм. Колебая се между два модела на Тефал и имам няколко въпроса:
1. За да се направят багети, тестото трябва да се оформи на ръка ли?
2. Някой правил ли е мляко в специалната приставка и какви са резултатите?
3. Струва ли си да давам двойно повече пари за скъпите модели на Тефал или може да ми препоръчате по-евтини и качествени марки и модели?
Няма да правя безглутенов хляб или сладко. Харесвам функцията за автоматично добавяне на ядки и семена.
Като размер 1кг хляб е добре.
Та се чудя, останалите екстри за мляко и багети дали си заслужават?

Лично за мен, не си струва да се дават пари за екстрата багети. Оформят се ръчно, да и колко мислите, че са на брой?...
Правя цяла доза тесто (1500г) и после от него  оформям хлебчета (около 18 най-често), които ръся със суссм и пека във фурната. Когато си избирах първата хлебопекарна, държах на марката и взех Мулинекс (вече Тефал) за 1,5 кг , но без приставка за багети.

Сега държа на цена, качество, наличен сервиз и консумативи ( това е важно, казанчето и бъркалките са такива) и на грамажа. В голяма машина може да се опече по-малък хляб,  но тесто за козунак и за питка в малка машина няма смисъл.

В момента ползвам Горение за 1600 г и съм доволна.

От всичките програми, които машината има, обикновено се ползват само няколко.

Относно млякото, справям се чудесно с квасенето на мляко във фурната.

Сладкото също на печката го правя. Захарта прецаква уплътненията на казачето, нищо  че има такава програма.

# 443
Здравейте.
Имам хлебопекарна от Лидл.
След година ползване започна да се залосва тавичка и я вадех трудно.
Последния път не можах да я извадя. Ще я нося в магазина, че още е в гаранция.
Чудя се от какво се получи.
Трябва ли перките да се поставят в една посока или няма значение това?

# 444
  • София
Някой правил ли е оризов хляб в хлебопекарна? Имате ли рецепта?

# 445
Някой правил ли е оризов хляб в хлебопекарна? Имате ли рецепта?
По тази рецепта, на програма френски хляб

# 446
  • Буркина Фасо
Здравейте.
Имам хлебопекарна от Лидл.
След година ползване започна да се залосва тавичка и я вадех трудно.
Последния път не можах да я извадя. Ще я нося в магазина, че още е в гаранция.
Чудя се от какво се получи.
Трябва ли перките да се поставят в една посока или няма значение това?
преди години това се коментираше.
някой ги поставят в една посока, а други на 90 градуса изместени.
хляб се получава и при двата варианта Smiley
най-добре е да пробваш как е при теб. правиш един хляб с бъркалки в една посока и след това с друг хляб и перки изместени на 90 градуса. после сравнявай

# 447
  • София
Хлебопекарна Star-Light MPD-800BL, 12 програми?
Днес пуснах рецепта от книжката за обикновен хляб. Излезна една тухла , отвътре недопечен и не се надигна. Забравих обаче преди да пусна програма номер 1 да определя размера на хляба и с каква коричка ?
Моля споделете сполучлива рецепта за хляб.

# 448
  • Буркина Фасо
по-добре да беше написала по каква рецепта си правила хляба.
предполагам че е сполучлива, но ... Smiley
на първа страница от темата има препратка към тема с рецепти.

# 449
Напиши рецептата, по която си го направила, грамажа на продуктите и количеството вода. И на каква програма е пуснат за печене, с описанието ѝ. Ако можем ще помогнем.

Общи условия

Активация на акаунт