Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 16

• 29 604
  • 790
  •   1
Отговори
# 360
Момичета,  някой има ли инструкции от лекар какво да прави ако забрави да си пие аспирина? Трябваше за го пия снощи и тази сутрин се усетих, че съм пропуснала. И чуденката ми е дали да го пия сега при току що поставен клексан или да си го рия довечера. Той е с натрупване и се надявам, че не е голяма драма. Ама ми се случва за втори път Confused

# 361
пий го довечера , нее драма че си го пропуснала Simple Smile пий си го както си го пиеш вечерта

# 362
  • София
Момичета,  някой има ли инструкции от лекар какво да прави ако забрави да си пие аспирина? Трябваше за го пия снощи и тази сутрин се усетих, че съм пропуснала. И чуденката ми е дали да го пия сега при току що поставен клексан или да си го рия довечера. Той е с натрупване и се надявам, че не е голяма драма. Ама ми се случва за втори път Confused
Не е драма,няма страшно,пий си го по същото време ,по което си го пиеш стандартно.По същия начин се процедира и с инжекциите.

# 363
Оф, хора, как да намаля образуването на синини от тоя клексан? Целия ми корем е посинен, отивам на море и няма да смея да облека бански Cry Слагам лед, вкарвам бавно разтвора, НЕ целя кръвоносни съдове, мажа с Хепароид.... Ужас е някакъв. С фраксито не ми ставаше така, ама пусто пък ме сърбеше от него Cry

# 364
Dreaming_girl, по няколко пъти на ден с Хепароид мажи,може и с арника да пробваш. Да не би да си преразредена и затова да имаш повече синини? Аз съм шести месец основно на Клексан и ми се появяват синини, ако забравя няколко дни да се намажа, ама тогава и иглата трудно влиза.

# 365
iren11, не вярвам да е от преразреждане. Появяват се от деня, в който смених фраксито. Нещо явно е от самия препарат...или не знам. Боли ме и като го слагам. С фраксито нямах такива оплаквания. Не смея да си го слагам в ръцете, че ще изглеждам като жертва на домашно насилие, а място не остана на корема Cry

# 366
Аз почнах на Фракси, ама от него ставах на буци, имах големи синки и отделно развих алергия. С Клексана нямам такива оплаквания. Явно си е до човек. На мен най ми хареса Енокс, ама няма как да се снабдявам постоянно.

# 367
не е преразреждане така беше и при мен и кво ли не пробвах просто в корема си синеех яко , спрях да бия в корема минах в ръцете и синките са къде къде по нормални .

# 368
Освен че ми ставаха супер синин и ме болеше много мястото, дори се е случвало така да ме боли, че да не мога да спя на дадената ръка. От фраксипарина ме сърби, но поне не става синьо и не ме боли така.

# 369
И моят корем става стабилно син от самото начало. Аз една седмица преди море спирам да си бия в корема за да избледнеят синините Simple Smile

# 370
Здравейте , за моите мутации ( хетерозиготен 4G/ 5G, фактор 13 и ACE) ми изписаха 0,4 клексан и аспирин 100 мг
Оказа се , че Аспирин Протект не зареждали вече и ми дадоха Кардиопирин ( или предложиха други заместители на същата основа . Бях във Варна при д-р Константинова . Малко се притеснявам от това лечение, надявам се да е правилното и всичко да бъде наред.

# 371
  • София
Здравейте , за моите мутации ( хетерозиготен 4G/ 5G, фактор 13 и ACE) ми изписаха 0,4 клексан и аспирин 100 мг
Оказа се , че Аспирин Протект не зареждали вече и ми дадоха Кардиопирин ( или предложиха други заместители на същата основа . Бях във Варна при д-р Константинова . Малко се притеснявам от това лечение, надявам се да е правилното и всичко да бъде наред.

Здравей, бъди спокойна! Според мен (не съм медицинско лице, разбира се, но на база личен опит и прочетено) това третиране е напълно нормално - доста често на жени с тромбофилия или може би е по-редно да се каже, мутация в определени гени, им предписват нискомолекулни хепарини (фраксипарин, клексан) в комбинация с аспирин. Всичко това служи, за да не се образуват тромби в организма на жената и да е добър кръвотока към бебо (при бременност). Всичко ще бъде наред! 🍀 Успех! 🙏🍀🌷

# 372
Имам следното питане. Има ли момичета, които са износили първа бременност с инжекциите, а втора- без? На обратно знам, че има доста случаи, но се чудя за този вариант. Живи и здрави да се роди първото бебче, ако има второ искам да е без инжекции, защото адски много ме натоварват психически. Или поне да не са от самото налало. Та се чудех дали имам шанс.

# 373
това според мен е невъзможно ! Защото всяко раждане само отключва тромбофилията а не я заключва на обратно и тя няма къде да ти се дене

# 374
  • София/Севлиево
Евентуално инжекциите могат да се включат по-късно,както е при мен,но съм сигурна че има много фактори от които зависи.Пък и се свиква с тях.Определено фраксипарина е една от най-леките инжекции ,които ми бие ММ.Виж Пролутекс е нещо ужасно болезнено, а също и някои от тези,които бият при подготовка за пункция...
Аз не пия АП, а Ацетизал кардио-това има в аптеката,това ми дават.В началото пробвах с Акард,пак по лекарско предписание, ама много кървях от него...

Общи условия

Активация на акаунт