Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 16

• 29 578
  • 790
  •   1
Отговори
# 555
Точно така - права е Бочинка - слага се до последно, независимо какво е раждането. Обикновено нормалните раждания не стават за час два и най-често минава достатъчно време след инжекцията. Просто информирате лекарите, ако сте слагали съвсем скоро НМХ, за да могат да реагират, ако се наложи. Никакво спиране през 36 или която и да било седмица.

# 556
Добре много благодарязще видя какво да правя аз също искам да си слагам ще бъде естествено,но се притеснявам,че АГ като ми е казала да не го слагам и ако тръгне и аз и кажа че съм слагала ще стане тъпо не знам,освен да слагам и то аз го слагам вечер ако някой ден усетя повече контракций или нещо такова да не го бия знам ли ... хематоложката др Кондева също каза,че при естествено го спирам ама мен хич не ми се ще
А какви са рисковете ако не го спра и не кажа? А ако го спра може би ще се влоши кръвотока ли знам ли... извинявайте,че ви занмавам,просто търся съвет  съм супер объркана засега си клоня да скрия че си го слагам...

# 557
а защо просто не се разбереш да ти предизвикат раждането в определен ден, така ще си ги спреш като преди секцио , отиваш и раждаш на другия ден ?

# 558
Защото съм с контракции като цяло ии тя някак си май не смятаче ще изкарам след 37ма ... тоест 36та докрая слагам и мисли че в 37ма ще тръгне... може би е вариант да я попитам точно това.Благодаря! Просто тя мисли,че ще тръгне ей така още в 37ма...

# 559
е тва да нее концерт по желание . Значи то така когато само си реши тогава ще си тръгне Simple Smile Просто и кажи че не желаеш да го спираш , не я лъжи . И и кажи че може ла го направите така с предизвикване , хем на теб ще ти е спокойно ща терапията хем няма да лъжеш лекарката хем тя ще щнае какво да прави Simple Smile

# 560
е тва да нее концерт по желание . Значи то така когато само си реши тогава ще си тръгне Simple Smile Просто и кажи че не желаеш да го спираш , не я лъжи . И и кажи че може ла го направите така с предизвикване , хем на теб ще ти е спокойно ща терапията хем няма да лъжеш лекарката хем тя ще щнае какво да прави Simple Smile

И аз мисля, че това е най-добрия вариант, да се ориентираш горе долу когя ще ти е ряждянето, и да се предизвика.Тъй като реално при естествено ряждане наистина няма как да знаеш кога ще тръгне, а когато ти сложил НМХ има риск от кръвоизлив.
Поне аз като питах доцентката тя каза че ако до 37гс не тръгне раждането го спирам и чакам, но на мен някак си не ми се спира, отделно че и до болницята където ще раждам ще пътувам 2 часа, и най-вероятно с израждащия ще трябва да се разберем за предварително приемане в болница и да го спра НМХ един ден преди раждане.
И мисля това да го споделя и с доцентката, когато се видим за последния преглед.

Хариомче такявя информация не бива да се скрива, в крайна сметка ти сама решаваш как искаш да родиш, кажи че дали е възможен този вариант с предизвикано раждане, за да можеш да спреш НМХ, едва ли ще откажат

# 561
Видях си документа от хематолога там пише до края на 38ма,аз ще си говоря с Аг ще се разбера с нея да си слагам докрай,защото не ми се рискува 😒 и без това от 33 ми спряха аспирина...

# 562
  • София
Аспирин протект горе долу тогава трябва да се спре. НМХ не се спира.

# 563
Момичета, има ли от вас такива, които се следят или ще раждат в Майчин дом- София? Имате ли идея др Дяволов или др Диков дали разбират от тромбофилии? И до колко е необходимо човекът, който ще изражда да е на ти с този проблем?

# 564
  • София/Севлиево
Дяволов знам ,че ги разбира,той щеше да ми е изборът ако не бях научила за Вецев.

# 565
Момичета, един малко тъп въпрос:
Кога най-рано може да се провери кръвотока към бебето с доплер? Може ли още преди да се е чул пулс?

# 566
а защо ви е това толкова рано ? Пулс се чува в 6-7 седмица. Разбирате че сте бременна най рано в 4 та седмица. Най малко има едни седмици 1-2 в които има нужда да се развие всичко а и кръвотока в тези седмици нее ок никога.Тоест той си е ок за съответните седмици и няма никакъв смисл от това да тичате да следите кръвоток още преди да има ембрион

# 567
Питам не, за да "тичам", а просто да знам. Защото при предната ми бременност пулс не се чу и просто се чудя дали, ако беше направен доплер, можеше да се види дали кръвотока е нарушен.

# 568
Когато помолих док. в 6-та седмица да видим кръвотока, отговорът беше, че до 12-14 г.с. няма никакъв смисъл. Не съм сигурна, че е точно така, затова смятам следващата да си запиша час при друг специалист и да отида на преглед. Ще съм в 8-9г.с.

Питам не, за да "тичам", а просто да знам. Защото при предната ми бременност пулс не се чу и просто се чудя дали, ако беше направен доплер, можеше да се види дали кръвотока е нарушен.

# 569
Това че не сте чула пулс няма общо с доплера. Ако имате назначена терапия си я следвате , обичайно преди 9-10 седмица не се отпушват артериите защото има нужда от време да се развие всичко. Причини милион за ембрион без пулс.

Общи условия

Активация на акаунт