Много им се раздам, че отново се преоткриха, разкошни са.

Реших да поразсъждавам малко в/у сериите по ДФ от тази седмица, по конкретно образа на Ярен........
Казват, че човек не се ражда добър или лош, става такъв в зависимост от ситуациите в които попада, средата в която се движи, решенията които взема, изборите които прави, но ако носи в себе си по-светлите или по тъмни краски те ще вземат превес и биха повлияли - образно казано. Ярен по душа си беше злобен, завистлив и егоистичен човек, затова смятам за достоверно и съм доволна, че запазиха тази й линията на поведение от началото до самия край, тя си беше последователна в действията и постъпките си, защото такава беше нейната същност/душевност.
Като чуя името й първосигнално се сещам за сцената в която Насух риташе окаяната Реян на земята в конака, а Ярен ехидно, доволно се усмихваше на случващото се. Липсата на човечност ме изуми тогава, и по конкретно тази ехидна усмивчица, която актрисата изписа на лицето й, непосредствено след злобния ритник в корема. Само за да си отмъсти на Реян понеже не стана на нейното, си замълча когато можеше да предотврати предстоящата драма, макар последствията да не бяха само за Реян, а и за реномето на семейството й. Всъщност в лошотията си тя дори не помисли за последствията от които и тя ще се окаже косвено потърпевша. Ето и във вчерашната сцена изтърси истината макар така да губеше коза си пред Насух, от чиста злоба, просто не можа да се сдържи, след бащиният шамар. С каква наслаждение, гледайки в очите й натърти "Реян, не е родна дъщеря на чичо ми."
Ето Азат и Ярен - брат и сестра, отглеждани и възпитани в едни и същи условия, от едни родители, а коренно различни като душевност - единият има съвест и съзнание, а другият е безскрупулен егоист.
Има една сцена в която Ярен беше напълно права и тогава и симпатизирах, когато Реян се спречка с нея в конака Шадоолу, и я обвини за подлата постъпка с подправения подпис на документите за развод. Тогава всички и се нахвърлиха, но тя с право ги попита те толкова ли са били честни и добри спрямо Реян, че сега да си позволяват да я обвиняват. Еми права си беше.
Иначе Илай си се забавлява с приятелки. Във 2-ри сезон видимо се отпусна и качи килограми, но в 3-ти сезон си възстанови предишната форма, беше се постарала да отслабнала, и фотосесията, която направи ми хареса.

Голям смях с Султан, Хандан и Харун в тези епизоди. На Харун да му се порадваме още малко, че в 3-ти го окепазиха, за съжаление.
Султан като се развихри след изгонването на Азизе, и репликата й:
- В този живот мен само принц Чарлз ще ме разбере.

Ново и от Айда, с децата си, с дъщеря и много си приличат, макар че тук лицето й не се вижда.

Малко спомени от края на първи сезон с част от екипа и гости, май 2019г.

Самурайчето, Джем визирам, от тогава до сега каква трансформация претърпя, явно е наблегнал на спорта и здравословния начин на живот, направо се е стопил. На снимката долу е с фотографа Мерве, много ми харесваха материалите, които споделяше тази жена, както за сериала, така и с някой от актьорите. Определено има поглед над нещата по мое мнение.

Ебру продължава да споделя от Африка, сляла се е с месното племе.......