Островна приказка (Ada Masalı) - Алп Навруз и Айча Туран

 • 39 876
 • 740
 •   1
Отговори
 • Мнения: 66


Всеки вторник вечер от 20.00


В главните роли:
Айча Айшин Туран и Алп НаврузПродуцент:
Ay Yapım
Режисьор:
Али Билгин

В ролите:
Алп Навруз - Али Пойраз
Айча Айшин Туран - Хазиран
Нихан Буюкаач - Селма
Ейлюл Ерсьоз - Нехир
Бюлент Чолак - Гьоркем

СЮЖЕТ:
Главно действащо лице в "Островна приказка" е Хазиран (Айча Айшин Туран), която мечтае да замине да работи в Токио, Япония. За да получи бленуваното повишение от шефа си Дойгун, тя трябва да му свърши малка услуга - да отиде на остров Кърлангъч и да намери слабото място на човека, отказващ да продаде имот земя на Дойгун. Хазиран се съгласява и на острова намира Пойраз (Алп Навруз), пред когото се представя за туристка. Тя успява да го омае и не след дълго достига до заръчаните от началника ѝ документи. Впоследствие обаче се оказва, че Пойраз е бил грешният човек, чието слабо място Хазиран е трябвало да открие... Така тя решава да поправи грешката си и да компенсира вредата, която му е нанесла, отправяйки му интересно предложение.


Информация:
Официален канал на сериала в Ютуб:
https://www.youtube.com/channel/UCK8N_TuWv2AZwxIKdDsEjWw

Сериите с български превод :
https://ok.ru/video/c7079386
и vbox7

Тийзър на Сериала:
https://www.facebook.com/watch/?v=2085720338233988
Втори Тийзър на Сериала:
https://www.facebook.com/Ada.Masali.bg/videos/964428384311209

Инфо за Актьорите:

Ayça Ayşin Turan -Айча Айшин ТуранРанни години:

Айча Айшин Туран, която в момента е не само красива и талантлива, но и успешна актриса, е родена в Истанбул на 25 октомври 1992 г. Баща й е от Кастамону, а майка й е родена в Синоп. Момичето имаше късмета да се роди в голямо семейство. Тя има по-голяма сестра и петима братя, а самата Айшин е най-малкото дете в семейството.Момичето израства много уверено в себе си, тъй като братята й винаги я предпазват от опасности и неприятности.
Образование:
Туран започва да посещава обикновено училище в Синоп. Тя не е мислила за бъдещата си професия, но дори тогава е разбирала, че целият й живот ще бъде свързан с изкуството.
След като получила средно образование, момичето решила  да влезе в университета на Мимар Синан, но плановете й не бяха предопределени да се сбъднат. Тя не можеше да влезе на състезателна основа и Айча трябваше да избере друга образователна институция.Бъдещата актриса вече разбира, че иска да блести на екрана, затова изборът й пада в Истанбулския университет, където влиза в телевизионния отдел. Това приемане беше причината за преместването и в Истанбул. Преди това момичето живеело в Синоп и вярвало, чев  малък град, където цари спокойствие, ѝ подхожда, но пристигането в Мегаполис първо уплашило Туран, а след това предизвикало у нея невъздържана наслада. Но когато Айча току-що се озовала в столицата, тя веднага поискала да се върне у дома и проляла безкрайни сълзи, но успяла да се събере, за да не се откаже от мечтата си. През този труден момент Айшин беше подкрепена от майка си, която успяла да вдъхне на момичето самочувствие.
Кариера:
Кариерата на младата актриса започва да се оформя много успешна още през 2010 г., когато е поканена да заснеме сериала "Слушай скъпа", където играе Гюлфем. Беше истинско чудо. Близък приятел запозна Aisha с мениджъра Tyumay Ozokur, когато беше в първата си година. В деня след срещата мъжът се обадил на момичето и я поканил на прослушване. Туран се страхувала да отиде сама на толкова важно състезание, затова тя помолила майка си да й прави компания. Тя успешно преминала кастинга и участва в близо 250 епизода. Именно тази роля донесе на Айча слава и те започнали да я канят в други проекти.
Момичето успяло да играе не само в епизодични роли. Тя също има незначителни герои. Масова популярност от зрителите се появява едва след излизането на телевизионния сериал "Черна роза", в който актрисата блестеше 125 епизода. След това младата актриса започва да бъде разпознавана на обществени места и да се опитва да и вземат  автографи, както и да бъде снимано. След като Туран приключва работата по многосерийния филм „Черна роза“, тя бе поканена в „Сладко и опасно“, за да играе централната женска роля.


Филмография:

Година   Заглавие   Роля   Бележки
2016 г.   Sevimli Tehlikeli   Зелиш   Водеща роля
Телевизия
2007 г.   Affedilmeyen   -   Повтаряща се роля
2007 г.   Хаял ве Герчек   -   Повтаряща се роля
2013–2014   Șefkat Tepe   Мерве   Поддържаща роля
2013   Динле Севгили   Гюлфем   Поддържаща роля
2014–2015   Карагюл   Ада Шамверди   Поддържаща роля
2014 г.   Сунгурлар   Мерве   Поддържаща роля
2016 г.   Altınsoylar   Бурку Гюнебакан   Водеща роля
2017–2018   Мерием   Мерием Акча Саргун   Водеща роля
2018–2019   Защитникът   Лейла Санчак   Водеща роля
2020 г.   Земхери   Firuze Pınar   Водеща роля
2020–2021   Ариза   Halide Gürkan   Водеща роля
2021   Менаджерими Ара   Самата тя   Гостуване
2021   Ада Масалъ   Хазиран   Водеща роля
 
Личен Живот:
В момента Айша Айшин Туран не е омъжена и също не е майка. Въпреки това тя имаше връзка с Оджан Дениз, който е не само известен актьор, но и сценарист, композитор, режисьор и певец.Мъжът е много по-възрастен от младото момиче, но 29-годишната разлика не попречи на влюбените да намерят общи интереси и да си поставят определени цели. Когато беше заснет филмът „Сладък и опасен“, всички хора, работещи по този проект, живееха в един и същ хотел и само Оджан нае близкия хотел с плаж, за да прекарва свободно време с любимата си. Изглеждаше, че тази връзка води до брачен съюз, но през 2017 г. стана известно за раздялата на Дениз и Туран.


Seyit Alp Navruz:Интервю с Алп:
Разкажете ни повече за себе си!
Роден съм през 1990 г. в Истанбул. Завършил съм висше образование със специалност "Турска филология". На широката общественост съм познат от сериала "Добри приятели" (Arkadaslar Iyidir). Впоследствие придобих още по-голяма слава с участието си в "Г-жа Фазилет и нейните дъщери" (Fazilet Hanim ve Kizlari) и като рекламно лице на някои известни марки. Сега продължават да ме опознават в "Не пускай ръката ми" (Elimi Birakma). За ролята си в сериала преминах през специално предварително обучение. Стремя се да се усъвършенствам и да ставам все по-добър като актьор.
Кои са плюсовете и минусите на това да сте актьор в Турция?
Подобно на много от колегите си, работещи в бранша, и аз изпитвам все по-големи затруднения с все по-дългата продължителност на епизодите от сериалите. Работата ни става все по-продължителна и изморителна. Най-хубавата страна на професията ни е любовта, която получаваме от зрителите. Това ни мотивира да работим с голяма мотивация и желание.

Филмография:
Година   Заглавие   Роля   Бележки
2016 г.   Aşk Laftan Anlamaz   Cenk   Поддържаща роля
2016 г.   Arkadaşlar İyidir   Берке   Поддържаща роля
2017–2018   Fazilet Hanım ve Kızları   Синан Егемен   Поддържаща роля
2018–2019   Елими Биракма   Ченк Челен   Водеща роля
2020–2021   Zümrüdüanka   Серхат Демиркан   Водеща роля
2021   Менаджерими Ара   Той самият   Гостуване
2021   Ада Масалъ   Пойраз Али Йозгюр   Водеща роля


Песен на сериала:Приятни Минути в Темата!

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 18:22 от Lachezar Albov 653923

# 1
 • Мнения: 1
Благодаря много за новата тема!
Много труд си положил, за което заслужаваш моите адмирации!

# 2
 • Мнения: 1 117
Много благодаря за темата! С голямо удоволствие ще я следя и ще се опитвам да допринасям за нея с каквото мога. Simple Smile Страшно си я харесвам Айча, още от "Черна роза", а после с Фуркан Андъч ми станаха любима двойка в "Мерием" и се радвам, че го завъртяха и у нас. Последно я гледах в Ariza, но честно казано не ми стояха добре с Толга Саръташ. В Zemheri с Алперен Дуймаз също не ме убедиха достатъчно като двойка. Нооо сега с Алп са ми огън направо! Него съм го гледала само в "Госпожа Фазилет и нейните дъщери", но сериалът не ми беше особено интересен и съм го следила от горе-т горе. Обаче сега с всяка серия го харесвам все повече. Simple Smile Бях мернала в пост в Инстаграм, че мениджърите и на двамата много са държали да играят заедно, така че явно са усетили, че ще са страхотна комбинация. Simple Smile Сериалът е много приятен за гледане, дано да има рейтинг да си развият хубаво историята,та да има какво да си нищим тук. Хубава вечер на всички с една силна прегръдка от предстоящия епизод 5. Simple Smile

# 3
 • Мнения: 66
Радвам се , че съм допринесъл с нещо , относно двойката Алп - Айча , направо се усеща огъня , страстта и химията , която излъчват с всяко едно действие , поглед , движение , просто си паснаха и се усеща невероятната лекота,  с която играят . Алп го знам от Не пускай ръката ми , сериал , който все още не мога да изгледам , защото превода му н последните серии е само в един сайт, който е пълен с вируси ! Айча я харесвам още от Мерием , Зимнина не го изгледах , а сега гледам Али Ръза , където за мен лично е в съвсем друга светлина , все пак сериала е повече екшън , докато в сегашната си роля в този летен сериал , ролята и е повече комедийна любовна , усещат се разликите , но и в двата сериала влага много завиден професионализъм и лично на мен ми е удоволствие да я гледам ! Аз още не съм гледал четвърта серия , така , че тряяя наваксвам ! Може да поствате трейлъри , видеа и всичко , що желаете за новата серия , единствено , когато има спойлери за финал или друго да се слага в спойлер !  От мен засега толкова , гледам финала на европейското и лягам ! Лека и спокойна вечер !

# 4
 • Мнения: 27 940
Благодаря за темата и желанието да я направите .
Хубава е станала. Отнема време да я напишеш  да намериш инфо да подредиш.

Харесвам сериала и главните . Най вече заради страхотния заряд в тях и настроение ми харесват и се записвам в темата. Е и Алп разбира се повече по него си падаме. Blush
Не съм гледала подробно всичките им проекти.
Почнаха клюките че имам нещо повече от колеги.  Усеща се че им е добре и се забавляват по време на снимките и фотосесията общата.

Ако вкарате имената в заглавието ще е по добре според мен.  
Островна приказка  с Алп Навруз и Айча Туран.

# 5
 • Мнения: 66
Благодаря за обратната връзка , ще го поправя Simple Smile 

Ако вкарате имената в заглавието ще е по добре според мен.  
Островна приказка  с Алп Навруз и Айча Туран.
[/quote]

# 6
 • Мнения: 3 203
Благодаря за темата Flowers Hibiscus  Малко късно се запознах с Айча , гледах я за пъри път в Мерием и то като започна по нашата тв  след което го  намерих със субтитири / безкрайни благодарности на екипите който правят преводите и полагат  този безценен труд  и ни доставят удоволствието да се насладим   максимално на любимите си сериали/     и ми допадна с Фркан Андънч.  Алп Навруз сега го гледам за първи път и наистина двамата с Айча са много харизматична двойка.  Харесва  ми сериала  и дано има късмет  да се пребори с негово величество рейтинга и да ни представят една незабравима лятна приказка .Наистина локацията на снимките е прекрасна предразполага за романтика и много любов.Успех на екипа и на сериала и  незабравими моменти в темата .Flowers Hibiscus

# 7
 • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
 • Мнения: 12 145
Поздравления за пуснатата тема Flowers Hibiscus
По-важното за оправяне е да се сложат верните имена на героите в сериала. Дениз, Дерия и т.н. няма в този сериал.
За още подобряване - може да се центрират някои от снимките. Става от реда с иконките над полето за писане на пост, с иконката с чертичките за подравняване, по същият начин както се прави при писане в Word.

Добре са напипали мениджърите им химията на екран между Алп и Айча. Сериалът е пълен с клишета, но на мен не ми пречи да ми е приятен за гледане. Изгледах за нощ първите две серии, а на следващата вечер и третата. Дебнах руснаците за превода на четвъртата и не ме разочароваха. Бяха готови на сутринта след ефирното ѝ излъчване в Турция. Crazy
Сега ми е любопитно майката на Хазиран какво взимане-даване е имала с бащата на Идил. И дали това е било една от причините да напусне острова.

Много харесах песента в края на последния излъчен за момента, четвърти, епизод. Слагам оригинала.На всички приятно гледане на сериала и писане в темата!

# 8
 • Мнения: 1 117
Наистина изглежда, че Алп и Айча се разбират много добре и това може само да ни радва, пък с тия горещи сцени, клипове и фотосесии очаквано да плъзнат и слуховете. Simple Smile Иначе и самият сюжет, и героите им предразполагат да изглеждат като доста страстна двойка. Да, не е кой знае колко оригинален като история, но е приятен за гледане и има и добри хрумки. Като например това с дървото, което разбира се съм сигурна, че ще бъде изчетено от най-неподходящия човек в най-неподходящия момент. Simple Smile Прокрадва се и добър замисъл в диалозите на главните. Иначе на мен ми е интересно от къде идва страхът на Хазиран от водата, както и за какво са се скарали чак до такава степен майка й и леля й.

# 9
 • AMS
 • Мнения: 6 457
Привет, привет!!!
И Айча и Алп съм гледала. Айча повече, Алп по-малко. Харесват ми.
Lachezar Albov, поздравления за новата тема!
Опитах да направя нещо по нулевия пост /новата тема/.
Повечето са технически корекции и съм се старала
да не променям нещата, както са поставени.
Цветове и шрифтове нека останат за следващата нова тема.
Форумът не разрешава да се дават линкове към vbox7.
В текстовете промених само Черно цвете с Черна Роза.
Уви на лични  няма да изглежда по този начин, а и там редактирането е трудно.
Та измислих да го пусна тук в спойлер.
Ако става, се взема / копира всичко от цитата, но без quote]  [/quote и скобите.
Винаги преди публикуване използвам по няколко пъти "предварителен преглед".
До 24 часа ще си редактирам този пост и ще премахна спойлера.

 
ПП: Радвам се, че бях полезна.
Успех!!!

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 20:32 от * Diva *

# 10
 • Бургас
 • Мнения: 1 908
Благодаря за темата! Хубава, нужна полезна..... Дано сериалът да продължи дълго и да се насладим на главната двойка и тяхното излъчване!

# 11
 • Мнения: 12 009
Здравейте!

Записвам се да следя темата! Хареса ми резюмето на сериала! Когато остана по свободна ще се пробвам да изгледам преведените епизоди!https://www.gecce.com/haber-ada-masalindan-yeni-tanitim-1

Това инфо ми излезе в Гедже.


Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 20:02 от Slawena

# 12
 • Мнения: 1 117
Явно певецът Бурай, който изпълнява саундтрака към сериала, ще се включи в утрешната им серия, а пък Алпи ще посвири на китара. Simple SmileКакво мислите, че ще й каже като причина да не заминава? Според мен още няма да си признае чувствата открито, а ще изтърси нещо от рода, че няма кой да избира чашките или лампичките, или нещо такова. Simple Smile

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 21:24 от JessyG23

# 13
 • Мнения: 27 940
Супер Heart Eyes
Много харесвам песничката на сериала и мелодията. Готина и ритмична.
Алп ще ни посвири.
Как си летят епизодите вече сме на пети.

Ах ,как я погледна само и докосна. Gift Heart
Ще е много предвидимо ако си признае че Купидон го е сполетял в лицето на Хазиран.
Каква причина ще измисли да не заминава.
Нали почнаха бизнес двамата сега не бива да го оставя.
Много са готини и сладки. Отдавна екранна двойка и сериал не ме е грабвал Heart

# 14
 • Мнения: 1 117
И аз много се зарибих по песничката към сериала, още от първите 2-3 пускания ми се наби в главата. Много ми харесва и тази от тийзъра, която прозвуча и сега в четвъртия епизод:

https://m.youtube.com/watch?v=TjWhMSQoZ5g&feature=youtu.be

Съгласна съм, че са страхотна екранна двойка, направо взривоопасна. Дори не са ми много типична като за турски сериал. В Айча винаги ми е харесвало, че играе много добре с очи и сега с тия погледи между двамата направо се усещат искрите. И тези докосвания, и как при всеки удобен момент се навират един в друг, просто искаш още и още да я гледаш тази двойка... Simple Smile
Честно казано точно нещо такова ми се гледаше в момента, че малко съм се наситила на драми и насилие из турските сериали.

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 23:29 от JessyG23

Общи условия

Активация на акаунт