Габрово - "Добре дошли и отишли" – 2

• 18 485
  • 291
  •   1
Отговори
# 135
Ние излизаме в 11-12ч и се пребираме в 14ч
Мами искам да ви питам от кои месец мога да си правя домашни пюрета и кога мога да слягам в тях краве масло.
Благодаря ви.

# 136
Здравейте мами.
Как сте, как я карате с малките бебоци?
Ние за сега сме горе долу добре, малката ходи на градина, аз на работа, все по вече започва да и харесва в градината, а когато ходя вечер да я вземам ми вика,че пак рано съм дошла и немогла да се наиграе. Дали са им роклички от градината, другата седмица ще имат тържество с Дядо Мраз, а те ще са снежинки.Миналата вечер му писахме писмо и го сложихме под елхата, а там какво сме си поръчали не е истина: червило, спирала за очи, обувки с токчета и кукла ама от големите. Абе думи нямам.
Снежко, пиши за кви пюрета става на въпрос, плодови или зеленчукови? И с какво се храните сега.

# 137
Ами сега се храним с зеленчукови на Ганчев вече втора седмица, моркова него хареса, ядем картофено
Педито каза че може да и правя и домашни, ама не каза от кои месец домашните и дали мога да слагам в Зеленчуковите краве масло

# 138
Естествено 4е може6 и вкъщи да си прави6 картофено морковени пюрета, със сигурност ще са по-добри от тези на Ган4ев. Аз им слагах малко масло, но това ве4е си е до твой избор. Simple Smile

# 139
Здравейте, на всички изпитали радостта и щастието на майчинството и на тези на които това им предстои ( към който принадлежа и аз). Много се радвам че успях да открия тема само на Габровските майки. Аз се казвам Таня на 27 години съм и съм една новоизлюпена бъдеща мама, бременна съм в третата седмица и още не съм ходила на лекар, защото ми казаха че е рано и още нищо не може да се види, но все пак в Понеделник мисля да отида при личната да видим тя какво ще каже.Термина ми е на 15 август по калкулатора на сайта. Очаквам всякакви съвети и препоръки, относно хранене, подържане на прилични( нормално за бременността тегло), и витамини. За сега пия само фолиева киселина, но се чудих дали да не взема и калции.
 Препоръчайте ми генеколог, защото аз въпреки че от доста време живея в града, тук не съм ходила при никой, ходех си само в Пловдив, но сега по разбираеми причини, няма да мога. Благодаря на всички.  newsm78 Пожелавам на всички бъдещи мами лека и безпроблемна бременност, а на на останалите да се радват на съкровищата си. Ами това е за сега от мен, надявам се да се виждаме често в нета да обменяме идеи и опит, а по нататък може и да се срещаме не само виртуално.
Таня
  bouquet

# 140
Здравей Таня  welcome
Лека и безпроблемна бременност ти желая!
Аз съм писала много пъти за това, но ще пиша и на теб.Моят гениколог и на двете ми бременности беше др.Анчев, страшно много съм доволна от него.Въпреки това съм раждала при други (защото така се случи) и втория път (преди 1г.6м.) при др.Митев от когото също съм доволна Peace
Така,че това е от мен. Ако има нещо по на татък споделяй тук  Wink

# 141
 Да Гали в  осмо съм учила и  не може да не се знаем и да сме се виждали. И аз често ходя в градинката на Сони-то, но по-често в детската градина на Варовник (защото там живея сега).
  Таня, аз ходих при д-р Ангелов на консултации и после при него раждах секцио и съм много доволна от него.
   snejko,  зеленчукови (а и плодови) пюрета съм правила само домашни, защото моя юнак не обичаше купешкити и му слагах или маргарин "калиакра" или краве масло. Препоръчвам ти да слагаш и чушка става много апетитно и децата много го харесват ( не само мойто). 

# 142
И аз съм за Ангелов с двете ръце-вече ходих при него.Но не мисля че ще сбъркаш ако избереш Анчев.
Момичета аз съм потресена-ходих при Ангелов за съвет за запушени гърди(ама много запушени) и той ми каза нещо,което в Троян тук не ми бяха казвали въобще.Човека се зачуди как така в Троян не са ми казвали този метод на лечение.Беше му много чудно.Аз оставам с впечатлението че май живея в Гана.Майка все още роптае,че добре че няма лоши последици от раждането за мен и малката.Нали ме крънка цяла бременност да идвам при Ангелов,ама аз не,та не.....инат. fight
Моля ви препоръчайте ми какъв термометър да ползвам тепърва за малката,че съм си купила само такъв-залъгалка,ама май не ми се вижда никак надежден.

# 143
  • У дома... някъде
Ajva мои приятелки които вече имат бебета ми препоръчаха електронен термометър и аз съм се подготвила с такъв на Citizen, струва 5.20 от аптеката на блок Дунав и мисля че ще е удобен за твоята беба,става да се мери температурата в устата и под мишничката и сигнализира като е готов Peace

# 144
  • Габрово
Аз също ползвам дигитален термометър, но е Omron. Много е удобен, защото мери много бързо температурата и не тормозиш и детето да стои мирно и себе си  Grinning

# 145
  • Габрово
А по повод чушката в пюретата -  на моя дребосъчко пък съм му давала да пие изцеден сок от червена чушка, смесен с ябълков примерно. Ако знаете какво оригване настана после..... и как миришеше на чушка......  hahaha  Joy

# 146
  • Габрово
Привет от нас с Мишо!Отдавна не сме се включвали, но то бяха ремонти,то беше преместване!!!Сега вече сме в новия апартамент,пуснахме и Интернет,значи ще се вкючвам по-често.
Добре дошли на новите попълнения в нашия форум.Ще се радвам да помагам с каквото мога. 

# 147
Здравейте. Интересувам се от хотелите на Узана и по конкретно от Импулс и Еделвайс. Кой е за предпочитане. Също може и инфо за Географски център и Прима С. Мислим да отидем зимата там за няколко дни на ски, но незнам кой да избера. Ще сме с малко дете така че искам да е топло в хотела и да има винаги топла вода.Надявам се и разчитам на вашето мнение   bouquet

# 148
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Ходила съм и на двата хотела. На мен Прима -С по - ми харесва. Но пък на Импулс има и много луксозни стаи, има и по- лоши, докато на Прима С са от един тип горе долу.  И двете заведения имат кафета, като това на ПРима С е панорамно- виждаш цялата поляна. В ресторанта на Импулс не съм яла, на Прима С е добър.

# 149
Честита Коледа момичета!
Да  сме живи и здрави много щастливи, ние и семействата ни!
Много да ни слушат децата ни, да са ни здрави, щастливи и усмихнати!
На всички бъдещи мами лека и безпроблемна бременност!

Общи условия

Активация на акаунт