Пазаруване от Aliexpress.com 62

• 37 354
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
Най-сетне си получих банския поръчан на 5.06. Влязал е в страната края на юли, не съм пращала за пратката в пощата.

# 301
Аз обаче платих за картите Таро
Иначе са хубави, но хем с по-скъпа доставка ги пуснах, много бавно дойдоха, и ми ги спряха на митница

# 302
Някой получил ли е поръчка от испански склад, времето за доставка отговаря ли на обещаното?
Преди 2 дни получих пратка, уж от испански склад. Казвам "уж", защото при проследяването си вижда, че тръгва от Китай, минава през Холандия, после през Австрия. Испания никъде не фигурира. Получих я за 11 дни със Спиди, като 3 от тях се е мотала от София до моя град.

# 303
  • Sofia
Някакви врътки правят, а и вече няма значение по отношение на цената, тъй като ДДС се начислява при висички положения, освен ако не купувате от Али нещо над 150 евро. Тъй като не печелят нищо от това, че пратката е от склад в Европа (мито/ддс), то вече се изхитриха и пращат от Китай. Просто ги пускат по бързата поща. Рекорда ми за доставка на пратка от Китай с DHL е 2 дена. Т.е. може, ако искат.

Прави ми впечатление, че доста често за европейските партки ползват YunExpress, поне това си личи под етикета. Пращат от Китай за 6-15 дена, като самите YunExpress имат договорки с DHL и UPS за експресните такива. Като DHL пък делигира в България на Спийди. Ако ви дойде пратката със Спийди, да си знаете. Така напоследък ми присигат пратките уж от Европа, но ги пращат винаги от Китай. Това което печеля, че пристигат минимум 2 пъти по-бързо, че това чакане по 1 месец ме изнервя. Винаги проверявам кога изпращат, коя е датата ориентировъчно за получаване и разбира се, каква гаранция (дни) предлагат за получаване. Тези от "Европа" (или с експресна доставка от Китай) е 15-25 дена, след което имате възможност да си получите парите обратно.

Пратки, които наистина идват от Европа - имах една таква, която си личеше, че е дошла от Полша, пристигна с камиончето на DHL, за няколко дена. Онзи ден пък имах една партка която и отне 2 дена, от Франция за склад в Германия. Чак се очудих, но и там си пише Франция-Германия.

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 23:46 от julian

# 304
Точно поръчката ми от Испания е непроследима, затова питах за срокове. А то пък вашите са с тракинг Grinning
Другите ми поръчки са си от Китай, имат проследима товарителница, тази испанската ми беше интересно, понеже я дават доставка за седмица, дали е толкова наистина. Продавачът се забави една седмица с шипването, та може и да идва от Китай. В такъв случай диспут може ли да се отвори?

# 305
  • София-Младост
От една седмица е така...
2021-07-30 02:38

Clearing Customs

Customs clearance successful

Защо го мотат това малко пакетче за 5 лв. по митници?
ПП Олеее сега видях, че са написали Estimated delivery: Aug 19. Ами...чакам си.

# 306
  • Своге
От една седмица е така...
2021-07-30 02:38

Clearing Customs

Customs clearance successful

Защо го мотат това малко пакетче за 5 лв. по митници?
ПП Олеее сега видях, че са написали Estimated delivery: Aug 19. Ами...чакам си.

Споко, моята от 29.07 е на това дереже...някой, някъде зацикли явно ...

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 14:57 от Arnodelo

# 307
Една от Франция беше непроследима, ядосвах се, тя пък взе че дойде със Спиди много бързо. Така и не се появи тракинг.

# 308
Имам товарителница на Спиди за испанската пратка - с вчерашна дата е. Но статусът е само получена информация за пратка, тоест не е стигнала разпределителен център на Спиди.

# 309
  • Своге
Имам товарителница на Спиди за испанската пратка - с вчерашна дата е. Но статусът е само получена информация за пратка, тоест не е стигнала разпределителен център на Спиди.

Значи е изпратена с YunExpress от Китай, в Спиди ще се появи за около десетина дни. Някой китайци се изхитриха и слагат директно тракинга на Спиди...

# 310

Значи е изпратена с YunExpress от Китай, в Спиди ще се появи за около десетина дни. Някой китайци се изхитриха и слагат директно тракинга на Спиди...
Не знам , но преди това 2 дни стоя с една товарителница само цифри, по-кратка от тази на Спиди, започва с 2. На Спиди започва с 6. И все си пише sorry , parcel delay.

# 311
Вчера съм имала пропуснато обаждане от Пощата (те никога не звънят по повече от веднъж, а аз все ги виждам по-късно😅). По-късно, ако успея, ще мина да проверя какво е пристигнала. Поръчвано е преди юли. Ще видим има ли такса 3,90 и ДДС за плащане...🙄

# 312
Здравейте, момичета включвам се, днес си взех пратка, която е влезнала вчера, но нищо не платих в пощата.

# 313
  • Пеликания
Здравейте, момичета включвам се, днес си взех пратка, която е влезнала вчера, но нищо не платих в пощата.
А кога е поръчана?

# 314
А кога е поръчана?

Средата на м.Юни, явно затова няма такса.

Общи условия

Активация на акаунт