Пазаруване от Aliexpress.com 62

• 37 164
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
  • Своге

Току-що си взех пратката от пощата.....Поръчана на 2021-06-13 22:58 , доставена днес срещу 5,21 лева наложен платеж Сумата която продавача е изписал на етикета е 4 долара.
Трябвало им е една седмица , да разпечатат и лепнат това листче и да я доставят. За пореден път някой не се е подготвил.... Ще има да си чакаме... Иначе лепнали по клоновете някакви стандарти за качество....

Нормално ли е от 28 и 30.06. да са с такъв статус End of tracking, Out for delivery? Около 8-ми взех пратка от Пощата и нямаше други пратки за мен (според тях).

Да не би да отлежават някъде тези пратки?🤔 Първата ми пратка която беше със статус Out for delivery я получих още през юни. Вярно, беше с бърза доставка, но все пак...
Някои поръчки са ми с близки номера и гледам, че се движат горе-долу заедно. Като гледам част от последните постове...надявам се да са ги обединили тези поръчки, че да не им плащам по много пъти тази такса от 3,90лв на пликченце...

Този доставчик винаги ги показва така. Последните ми пратки с тях бяха преетикетирани в Литва или Латвия с техния оператор. Поне още две седмици докато дойдат до България...

Последна редакция: пт, 16 юли 2021, 21:08 от Arnodelo

# 91
  • BG-DE
Когато обединяват няколко пратки в една и се дава нов тракинг номер и това се отбелязва при проследяване на поръчката в АЕ.

# 92
Дано да е така и да дойдат до 2 седмици. Озадачавах се, че пише, че са вече в България...
Menerva, ще видя когато дойдат. Определено се движат горе-долу заедно пратките, поне по статуси. А може и да ги обединят на следващ етап, ако сменят етикети и т. н. (не помня къде точно пишеше, че са).

# 93
  • BG-DE
Ами не знам дали е възможно по пътя да ги обединяват 🤔 на моите обединени поръчки най-отгоре пише, че са обединени.

Последна редакция: пт, 16 юли 2021, 21:27 от Menerva

# 94
Дано да е така и да дойдат до 2 седмици. Озадачавах се, че пише, че са вече в България...
Menerva, ще видя когато дойдат. Определено се движат горе-долу заедно пратките, поне по статуси. А може и да ги обединят на следващ етап, ако сменят етикети и т. н. (не помня къде точно пишеше, че са).
Не са в България. Няма да ги обединят. Ето за едната пратка https://track24.ru/?code=SYAET09217328 Следенето след като влязат в Литва и получат новият номер UD529096370LT тотално липсва. В България ще минат през БГ пощи и традиционно за всички U* пратки информация чак като дойде в клона - СМС или бележка. С такива пратки се чака до последно и като изтече защитата продавача да доказва с разписка с подпис на кого я е доставил. Негово задължение е да докаже, че е връчена на купувача.

# 95
Благодаря! А ако не пристигнат в срок (имам предвид преди да изтече защитата от 75 дни, не прогнозната дата на получаване) не трябва ли все пак да се предприеме нещо преди да минат 75-те дни? Питам информативно, за да знам как се действа в тези случаи; досега за никоя от пратките ми не е изтекъл този срок.

# 96
  • BG-DE
Не, тези 75 дни са срокът в който пратката трябва да дойде едва след като минат може да се отвори диспут за неполучена пратка. Миналата година много се издразних, защото имах една поръчка, която по неизвестни за мен причини, се върна към продавача още докато беше в Китай и пак трябваше да чакам. Повдигнах диспут но АЕ решиха, че трябва да се изчака да минат 75 дни.

Последна редакция: пт, 16 юли 2021, 23:22 от Menerva

# 97
Пак благодаря за поясненията, явно не съм разбрала добре за какво точно са тези 75 дни. 🙂

# 98
  • Своге
Нормално ли е от 28 и 30.06. да са с такъв статус End of tracking, Out for delivery? Около 8-ми взех пратка от Пощата и нямаше други пратки за мен (според тях).

Да не би да отлежават някъде тези пратки?🤔 Първата ми пратка която беше със статус Out for delivery я получих още през юни. Вярно, беше с бърза доставка, но все пак...
Някои поръчки са ми с близки номера и гледам, че се движат горе-долу заедно. Като гледам част от последните постове...надявам се да са ги обединили тези поръчки, че да не им плащам по много пъти тази такса от 3,90лв на пликченце...
Спокойно за тези пратки може да си отворите диспут след изтичане срока за защита, те са непроследими. Аз също имам в момента една такава но от друг сайт и то смартфон за 120 $ и 12 $ доставка и този малоумник ми я е пратил с този доставчик, направо съм бесен. Хич няма да му простя, ако си получа пратката... Хич не ги обичам такива дребни душици.
.......................................................

Някой, да е получавал пратка през Унгария с тракинг UA......HU.
За пръв път имам пратка минаваща от там. За колко време се придвижват от там до наши земи?

# 99
Някой, да е получавал пратка през Унгария с тракинг UA......HU.
За пръв път имам пратка минаваща от там. За колко време се придвижват от там до наши земи?
UA......HU  са сравнително нов маршрут и се очаква да са бързи в началото и след това пак задръстване до 75ден. Имам неприятното усещане, че БГ пощи трябва да ги събират на някакъв период от време. В началото спазват нормите и ходят редовно да ги прибират, но като мине време разреждат "посещенията" и става забавяне. Няма как да го обясня по друг начин. В нормалните EC държави идват редовно от където и да минават значи не проблема в междините спирки.

# 100
UA...HU при мен идват за около 20 дни.

# 101
Аз получих мини пакетче с 2 гривни UA...HU за 2 седмици. Към средата на юни поръчах, на 16-ти е отпътувало, на 30-ти статусът беше Local delivery office и на 01.07. е било в Пощата (на плика пише тази дата). Много се учудих на бързината, защото очаквах да се влачи доста време...явно бавенето ще е по-нататък 😃

# 102
  • Варна
Това митническо оформяне ,искат май да ме минат по дебелите так си ли.

# 103
  • BG-DE
Тази пратка кога е поръчана?

# 104
  • Варна
15 юни за 17 долара.Ако искат по новите скъпи такси да ме минат,няма да се занимавам с нея.

Общи условия

Активация на акаунт