Пазаруване от Aliexpress.com 62

• 37 340
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
Проверете в  M&BM

https://mbm-express.com/trace/index/Проследи%20пратка.html

Моите се оказаха доставени там -
сега остава и да ги изнамерят.

Имам поръчка със същият стаус,стои така от 26.07,за Сливен е и друга със статус Receive by the delivery company ,която пък стои така от 12.07.С BG са номерата и според проследяването трябва да дойде с Български пощи.Проверявах и в клона,няма ги.

# 331
  • Варна
Яяяяя те настина започнали вече да излизат информация за BG== номера във МБМ.Е браво сетиха се най накрая.

Проверете в  M&BM

Имам поръчка със същият стаус,стои така от 26.07,за Сливен е и друга със статус Receive by the delivery company ,която пък стои така от 12.07.С BG са номерата и според проследяването трябва да дойде с Български пощи.Проверявах и в клона,няма ги.

# 332
Някой знае ли колко време отнема от Clearing customs succesfull до доставка в клона(София) От 10 дни стои на този етап доставката и нищо.
Имам три пратки обработени, от тях 2 доставени - обработката на митница отнема 2 дни, доставката до пощенския клон по адрес - още 7 дни за доставените. Третата би трябвало с тези периоди да пристигне тази седмица.

# 333
Яяяяя те настина започнали вече да излизат информация за BG== номера във МБМ.Е браво сетиха се най накрая.

Проверете в  M&BM

и след кой статус почват да се появяват в сайта на МБМ, номерата с БГ................

# 334
Днес получих СМС от BGPOST 😅, че имам пратка и дължа митн. такса. 🙄 Тази поръчка обаче е на стойност 13,89 долара и го очаквах, че точно с нея ще им се занимава. Някой знае ли какво ДДС в бг левове да очаквам (освен таксичката от 3,90 лв)?🤔 Номерът за проследяване на поръчката започва с LT.

# 335
Защо трябва да очакваш ДДС? Сумата не е ли под тази стойност при заварено положение?

# 336
  • София
ДДС е 20% от доста години. Всъщност ДДС не дължиш, ако поръчката е направена преди 1 юли, защото е под 30 лв.
А ако е след - би трябвало да си платила ДДС на сайта

# 337
Е аз за една такава платих ДДС 3-4 лева, плюс 3.90, но поне си я взех...след сто години път. Сега съм доволна, че по новия начин си плащам ДДС и повече не могат да ме пипнат. Аман иначе.

# 338
  • София
Е аз за една такава платих ДДС 3-4 лева, плюс 3.90, но поне си я взех...след сто години път. Сега съм доволна, че по новия начин си плащам ДДС и повече не могат да ме пипнат. Аман иначе.
могат, могат. Ако търговецът не е посочил както трябва нещо си, може да се наложи да платиш втори път ДДС... след което да си го искаш от АЕ с диспут. Така казаха в една ФБ група

# 339
Еее...верно ли

# 340
С фактурата и извлечението от банката не вàжи ли?

# 341
да ДДС се връща, но не и таксата на пощата, самия али си го е написал
Цитат
има нещо което може да ви е от полза, за бъдещи диспути
Цитат

If you have paid for order with VAT in AliExpress, VAT should not be charged again by customs / logistics provider. In case you were charged again, please keep the invoice and submit it to the customer service team to get a refund of it. Please note administration fee pay to logistics provider cannot be refunded in this case.
Цитат

Ако сте платили за поръчка с ДДС в AliExpress, ДДС не трябва да се начислява отново от митнически / логистичен доставчик. В случай, че сте таксувани отново, моля, запазете фактурата и я изпратете на екипа за обслужване на клиенти, за да получите възстановяване на сумата. Моля, обърнете внимание, че административната такса, заплатена на доставчика на логистика, не може да бъде възстановена в този случай.

https://bg-mam.ma/p/1331502/43084757

# 342
Поръчката е правена около средата на юни месец. Нали няма "заварено положение", важното е, че е получена след 01.07 и могат, ако желаят, да си искат ДДС (макар за по-евтинире да затварят по едно око)...Знам, че ДДС е 20%, просто не мога да си изчисля в бг левове ориентировъчно каква сума ще трябва да платя...На най-евтините пратки, пак поръчани юни, не плащах нищо. Имам още 1 пратка за около16-17 долара от юни- очаквам и на нея да сложат ДДС. Смешното е, че това ми бяха подаръци (платени с чужда карта), а сега си плащам ДДС+ 3,90 лв 😆

# 343
Изчисляваш 20% върху стойността във валута и после гледаш курса на долара за деня. Ама за кой ден, ще те излъжа.

# 344
Е, деня на курса...деня за който от Митниците са решили, предполагам. 😃 За пратките на които не искаха ДДС нямаше официалности като смс-и, а просто позвъняване по телефона 🙂

Общи условия

Активация на акаунт