Слънце весело пече, чакам аз чертички две. ~бебеправене 392~

• 34 000
  • 774
  •   1
Отговори
# 150
За първи път чувам глобули да лекуват цистит 🙄 Обикновено при първи симптоми Уринал или Цистиклийн помагат. Ако не се повлияе от такива, си трябва лечение с антибиотик.

# 151
Добро утро момичета! Моля за помощ. Тези дни правихме опити за бебе, и тъй като уцелихме пика за ову, днес ме хвана цистит. По съвет на доки винаги след това слагам глобула превантивно. Много ме боли, нямам парене, и често пишкам. Моля кажете какво да си взема за първо време,че ще откача.
Моля да ме извините ако не е за тук въпроса.

Не мога да дам съвет за лекарства, но пускала ли си изследване за микоплазми (микоплазма, уреаплазма) +хламидия?
Аз бях с чести цистити и накрая се изолира уреаплазна парвум.

# 152
Да беше чиста. Имах ентерококус на микробиология, цял месец бях на лекарства и сега пак.. Писна ми вече.. ММ отиде да ми вземе уринал акут прахчета пили ли сте ги?
Добро утро момичета! Моля за помощ. Тези дни правихме опити за бебе, и тъй като уцелихме пика за ову, днес ме хвана цистит. По съвет на доки винаги след това слагам глобула превантивно. Много ме боли, нямам парене, и често пишкам. Моля кажете какво да си взема за първо време,че ще откача.
Моля да ме извините ако не е за тук въпроса.

Не мога да дам съвет за лекарства, но пускала ли си изследване за микоплазми (микоплазма, уреаплазма) +хламидия?
Аз бях с чести цистити и накрая се изолира уреаплазна парвум.

# 153
Cruella, за микоплазмите и хладимия не се пуска обикновенна микробиология на вагинален секрет. 
Трябва АГ да ти вземе цервикален секрет със специален набор за изследвания и след това да се даде за PCR (ДНК)  тест.
Скъпичко е изследването, около 80лв, и доколкото знам не се покрива от касата.
Добре е обаче, щом имаш чести цистити, да се провериш. Често тези инфекции създават проблеми преди и по време на бременността ако останат нелекувани.

# 154
Аз не съм пила прахчета, но съвета ми е ако не усетиш облекчение веднага, в понеделник да потърсиш лекар. А също увеличи приема на вода. За съжаление както с гъбичките, така и с цистита понякога се получава порочен кръг - симптоми, лечение, затишие и изведнъж пак отначало.... Това, което Рокет ти е писала също го имай предвид, изследването за тия 3 неща е днк, не микробиология.
Уинтър, Раули успех 🍀🍀🍀

# 155
Winter11, силно стискам палци това да е твоят опит и нека резултатът да е съвършен и да се запознаете след 9 месеца с гушкане! Аз маалко водя, в понеделник ми беше трансфера и терапията след ЗЕТ ми е сериозна, първите дни с повече от 10 аларми на ден, от вчера леко намалих по схема, да подишвам леко Simple Smile)) Отделно прогестеронът нисък като при Раули, та на двойни инжекции, освен Циклогеста, та забавно, дума да няма!

# 156
Rocketда точно такива пуснахме, и ММ също нищо му няма чист е. 😢

# 157
  • София/Севлиево
Круела може да пиеш чай от липа,поне литър,и някой Уринал с червена боровинка.Февруари 2018-та последно ме тормози цистит и това доста ми помогна.На другия ден си правих изследвюния и се оказах и с някаква инфекция и не ми се размина АБ,но обикновено първите две са ми достатъчни.
На момичетата в процедури-успех.На останалите нечакащи също стискам палци.

Последна редакция: сб, 17 юли 2021, 10:44 от Елислава

# 158
Ох, Данита не съм разбрала че си след трансфер Joy Благодаря за палчетата, значи чакам да се похвалиш скоро с положителен тест Hug Flowers Four Leaf Clover People Baby

# 159
Winter11, моята схема е доста хард за след трансфер и наистина звучи повече като стимулация Simple Smile))) Даже и инжекциите са много, права си! Хайде този опит да ни е положителен! ❤️ ❤️ ❤️

# 160
Круела, щом няма парене може и да успееш да го пресечеш. Взимай по някое но-шпа за болката. Аз пия винаги Уробиотик - прахчета про-биотик с червена боровинка, хем добре за уретрата, хем се подготвям, ако трябяа антибиотик. Надявам се си отишла да пуснеш урина и стерилна с антибиограма, за да не чакаш "с трепет" ще запари ли и ще изкървиш ли.
Скрит текст:
Моите цистити се развиват със скороста на светлината - заболява ме и след 3 часа вече пишкам кръв, за щастие тая година няма прояви. Може и покрай бебеправенето да сте натиснали малко повечко педала на газта и да сте потормозили повече лигавицата Simple Smile
Danita, Winter, искрено ви пожелавам всичко това да си заслужава и да имате пухкав ревлив финал Heart EyesFlowers Four Leaf Clover

# 161
  • Замък сред облаците
Един глас за Уринал акут и от мен, и хвалят и Неоренал с брезата. Ако не се повлияе до ден два задължително АБ. Другото което е хубаво да ти видят и бъбреците на УЗ. Болки и често пишкане без парене може и песъчинки да са.

# 162
Относно цистита и аз имам опит, последно беше миналата година. Това, което ми помогна беше Неоренал Форте и много важно - много, много вода! Буквално за часове ми мина, според мен от водата най-вече, а предишни пъти ме тормозеше, докато не почна антибиотик. А за мен е нетърпимо това чувство на парене и т.н,, та съм адски доволна, че успях тогава да намеря може би вярното решение.
Разбира се, на другия ден изследвах стерилна урина с антибиограма и с резултатите право при доктора. Имах бактерии, които трябваше да лекувам с антибиотик, но важното беше, че нямах никакви оплаквания вече.

# 163
.АА благодаря, тъкмо си пия прахчето. На ММ му препоръчаха и Гинофилус от аптеката за мен.

# 164
Аз пък не мисля, че имам цистит, но почти всеки път след полов акт ме боли за около 15-тина мин., както и докато пишкам след това, също и не мога да се сдържам много, едва успявам по 10-15 Мин и бягам в тоалетната, което май не е много правилно при бебеправене. Споделяла съм с д-р, той всеки път казва, че бързаме или не се овлажняваме достатъчно…

Вие по колко време след това сте “неподвижни”?

Общи условия

Активация на акаунт